Tip dana: Osasuna – Barselona: Katalonci beže ulicama Pamplone, ali ne od bikova već od razjarene Osasune!

Od utorka su na programu mečevi vanrednog kola u španskom, italijanskom i nemačkom šampionatu, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Pamploni gde će fudbaleri Osasune koja i ove sezone igra sjajno ugostiti Barselonu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21:30h.

Osasuna: Može li tim iz Pamplone do plasmana u neko od evropskih takmičenja?

Osasuna je u nekom prethodnom periodu baš dosta vremena provela u Segundi, međutim, od kako se ekipa iz Pamplone vratila u najkvalitetniji rang španskog fudbala, mora se priznati da ovaj tim pruža fantastične partije.
Naravno, kao i u nekoliko ranijih sezona primarni cilj će svakako biti opstanak u društvu najboljih, ali ako se po jutru dan poznaje zaista deluje da to ne bi smeo da bude veći problem za ovu ekipu.
Ne samo to, ukoliko se neke kockice poklope ovaj tim bi ravnopravno mogao da se uključi u trku za Ligu šampiona, a sve to kažemo pošto se trenutno Osasuna nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Betis i trećeplasirani Atletiko Madrid.
Do sada je ova simpatična ekipa odigrala trinaest mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala i ostvarila sedam trijumfa, dva remija i četiri poraza.
Fenomenalno izgleda podatak da je petoplasirani tim na tabeli na poslednja četiri susreta ostvario tri trijumfa uz samo jedan remi.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone odigrao još jedan odličan meč i slavio na veoma teškom gostovanju kod Selte, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je zanimljivo bio i rezultat posle prvog dela igre.
Izabranici Jagobe Arasatea koji radi sjajan posao na klupi ovog kluba su do vođstva na tom susretu došli u ranoj fazi meča preko sjajnog Avile, ali je domaćin brzo odgovorio nakon veoma lepog gola legendarnog Jaga Aspasa u devetnaestom minutu susreta.
Ipak, samo devet minuta kasnije je Avila brzo odgovorio domaćinu svojim drugim golom na susretu a ukupno svojim šestim od starta sezone, što se kasnije ispostavilo i konačnim ishodom ovog meča.
Na domaćem terenu je do sada petoplasirani tim na tabeli odigrao sedam mečeva i ostvario pet trijumfa i dva poraza, a poslednji poraz na svom stadionu Osasuna je doživela pre nešto više od mesec dana i to od Valensije, kada je bilo 1:2.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel koji bi domaćem timu mogao da donese i poziciju koja vodi u Ligu šampiona, trener Arasate za ovaj susret neće moći da računa na Abdea i Saverija.

Barselona: Nakon eliminacije iz Lige šampiona primarni cilj je titula u La Ligi!

Prošla sezona je bila poprilično turbulentna za Barselonu, koja je proigrala tek dolaskom Ćavija, a ono što je najbitnije je da je izboreno učešće u Ligi šampiona.
Iza Katalonaca je jedan nestvaran prelazni rok, a kao najveće pojačanje svakako treba izdvojiti Roberta Levandovskog koji je nakon nekoliko veoma uspešnih sezona napustio Bajern Minhen.
Nažalost, katalonski klub je eliminisan u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i to pošto je u grupi sa Bajernom, Interom i Plzenom zauzeo treće mesto i moraće da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, gde je Barsa već dobila svog rivala, a biće to svakako najveći derbi ovog dela drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto će snage odmeriti sa Mančester Junajtedom.
Nema nikakve sumnje da će i jedna i druga ekipa imati ogromne ambicije u Ligi Erope, pošto je poznato da pobednik ovog takmičenja ide naredne sezone direktno u Ligu šampiona.
Što se tiče španske La Lige, malo po malo i Barsa je došla do prvog mesta na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid koji je u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Izabranici legendarnog Ćavija su na pet poslednjih susreta u prvenstvu ostvarili četiri veoma važna trijumfa a ono što je jako bitno je da na tim mečevima tim iz Katalonije nije primio niti jedan gol, što bez ikakve sumnje uliva nadu pred nastavak prvenstva.
U prošlom kolu je Barsa bez većih problema na svom stadionu savladala Almeriju, a taj meč će ostati upamćen po tome što je to bio oproštajni duel Pikea koji je završio svoju igračku karijeru, koja je bila i te kako trofejna.
Pravo je ćudo kako Katalonci u prvom poluvremenu nisu uspeli da postignu makar jedan gol novajliji u društvu najboljih, a ostaće upamćeno i to da je Robert Levandovski u sedmom minutu susreta propustio da iskoristi jedanaesterac.
U gostima je do sada lider na tabeli odigrao šest mečeva i ostvario pet trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod najljućeg rivala, pošto je Real slavio u “El Klasiku” rezultatom 3:1.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan duel sa Osasunom, Ćavi ovog puta neće moći da računa na Arauha, Kundea, Roberta, Depaja i Kesija.

Naš predlog

Pre svega, treba istaći da se Barselona nije istakla ni na poslednjem gostovanju kod Osasune, pošto je prošlosezonski duel u Pamploni završen rezultatom 2:2.
Mišljenja smo da će Osasuna koja igra fantastično u poslednje vreme, a posebno dobro na svom stadionu uspeti da odoli Kataloncima i ovog puta zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.55.


Sve sluti na to da će nam duel u Pamploni doneti golove na obe strane, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.78.

Za kraj, jedna izuzetno hrabra prognoza. Kako smo mišljenja da tim iz Pamlone neće doživeti poraz na ovom duelu, a pored toga, sva je prilika da će biti golova na obe strane kao što smo već malopre napomenuli, toplo vam preporučujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&GG za koju je kladionica Meridianbet odredila neverovatan koeficijent 3.90!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.