Najava i analiza: Serija A, 14. kolo: Može li neko da ugrozi Napolitance?

Od utorka su na programu mečevi vanrednog četrnaestog kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva.
Što se tiče tabele, u ovom trenutku se Napoli nalazi na prvom mestu uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan.
Treću poziciju trenutno drži Lacio uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Atalanta. Nakon trijumfa nad Interom, Juve se popeo na petu poziciju i ponovo se uključio u borbu za plasman u Ligu šampiona, dok se na šestoj poziciji trenutno nalazi Roma koja je u prošlom kolu poražena u gradskom derbiju od Lacija.
Kada je u pitanju borba za opstanak, trenutno najugroženije su ekipe Verone, Sampdorije i Kremonezea.

Napoli – Empoli – 4+ @ 1.88 u Meridianbet

Prvi duel vanrednog četrnaestog kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Empoli.
Napolitanci blistaju ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je i trenutno prvo mesto na tabeli uz čak šest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija slavili na gostovanju kod Atalante, a taj duel u Bergamu je završen rezultatom 1:2, što je bio ukupno jedanaesti trijumf Napolija od početka sezone.
U goste im ovog puta stiže Empoli koji se nakon trinaest odigranih kola nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe pa je sva prilika da će klub iz Toskane ponovo bez većih problema obezbediti opstanak u društvu najboljih.
Pobeda lidera na tabeli se ne dovodi u pitanje, a mišljenja smo da će ovo biti jedan izuzetno efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.88.

Specija – Udineze – 1X @ 1.85 u CircusBet

U poslednjih nekoliko sezona je Specija bez većih problema uspevala da sačuva prvoligaški status, međutim, deluje da ih ovog puta očekuje dosta teži zadatak.
U ovom trenutku se tim iz Ligurije nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na najugroženije ekipe, a u prošlom kolu je Specija i pored toga što je odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Milana, poražena na tom duelu rezultatom 2:1.
U goste im stiže Udineze koji nakon nekoliko fenomenalnih partija na startu šampionata u poslednje vreme nikako ne uspeva da pobedi, a u prošlom kolu su “zebre” samo remizirale na svom terenu protiv Lećea, kada je bilo 1:1.
Trenutno se tim iz Udina nalazi na osmom mestu na tabeli i sigurno je da će ova ekipa ukoliko se ukaže šansa napasti i poziciju koja na kraju šampionata donosi plasman u neko od evropskih takmičenja.
Poznato je da Specija zaista retko gubi na svom stadionu a po našem mišljenju to se neće desiti ni ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je CircusBet odredio sjajnu kvotu 1.85.

Kremoneze – Milan – 2 @ 1.53 u Mozzartbet

Kako sada stvari stoje utisak je da je Kremoneze jedan od najozbiljnijih kandidata da na kraju šampionata napusti najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
U ovom trenutku se novajlija u ligi nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju sezone znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ova simpatična ekipa remizirala na teškom gostovanju kod Salernitane, a taj duel u Salentu je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče Milana, “Rosoneri” su dosta teže nego što se očekivalo slavili na svom stadionu protiv Specije u duelu koji je završen rezultatom 2:1, pa se u ovom trenutku aktuelni šampion Italije nalazi na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli.
Ukoliko želi da ponovo dođe do naslova prvaka Milan svakako ne sme da gubi na ovakvim gostovanjima, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.53.

Leće – Atalanta – 3+ @ 1.97 u Meridianbet

Nakon povratka u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala jasno je bilo da će primarni cilj Lećea biti opstanak u društvu najboljih, što bez ikakve sumnje neće biti nimalo lak zadatak.
Trenutno se klub sa stadiona “Via del Mare” nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz devet osvojenih bodova što je za tri boda više u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je Leće odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Udinezea, u kom na kraju nije bilo pobednika, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Atalante, nažalost, tim iz Bergama je u prošlom kolu pred svojim navijačima poražen od lidera na tabeli Napolija, rezultatom 1:2, pa se u ovom trenutku “Boginja” nalazi na četvrtom mestu na tabeli, što na kraju krajeva i jeste primarni cilj ovog kluba, pošto ta pozicija donosi plasman u Ligu šampiona.
Poznato je da Leće igra sjajno na svom stadionu, dok Atalanta slovi za jednu od najboljih gostujućih ekipa, pa vam savetujemo da izbegnete prognoziranje konačnog ishoda i fokusirate se na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti na stadionu “Via del Mare”, a igru 3+ Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Sasuolo – Roma – GG @ 1.68 u Maxbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Ređo Emiliji gde će fudbaleri Sasuola ugostiti Romu.
Nakon trinaest odigranih kola Sasuolo se nalazi na sredini tabele, preciznije na trinaestoj poziciji, a u poslednje vreme Domeniko Berardi i drugari imaju dosta problema pošto je ova ekipa na dva poslednja susreta doživela isto toliko poraza, a poslednji u nizu se desio na gostovanju kod Empolija u prošlom kolu pošto je taj duel u Toskani završen pobedom domaćeg tima od 1:0.
Roma je obezbedila nedavno plasman u nokaut fazu Liga Evrope, međutim, u prošlom kolu su izabranici Žozea Murinja poraženi u velikom derbiju Rima od Lacija, kada je bilo 0:1, što je možda nešto što je malo ko očekivao, s obzirom da su Lacijali na tom susretu nastupili bez Milinković-Savića i Imobilea.
Bilo kako bilo, trenutno se “Vučica” nalazi na šestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje predstoji joj velika borba za plasman u Ligu šampiona.
Iako će Roma dati sve od sebe da produbi krizu Sasuola, mišljenja smo da je daleko realnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet odredila koeficijent 1.68, uz sugestiju, da bi ovo vrlo verovatno mogao da bude meč i sa najviše golova u ovom kolu.

Fiorentina – Salernitana – 3+ @ 1.77 u Meridianbet

Nakon ne baš dobrog starta šampionata, utisak je da se Fiorentina polako ali sigurno budi. Naime, “ljubičasti” su prvo slavili na teškom gostovanju kod Specije kada je bilo 2:1, a potom sva tri boda doneili i sa gostovanja kod Sampdorije kojoj gori pod nogama, pa se u ovom trenutku Luka Jović i drugari nalaze na jedanaestom mestu na tabeli sa šesnaest osvojenih bodova.
Vrlo je teško očekivati da se “viola” nakon očajnog starta prvenstva uključi u borbu za plasman na poziciju koja vodi u recimo Ligu konferencije, međutim, ukoliko Fiorentina ovako nastavi sve je moguće.
Što se tiče Salernitane, deluje da tim iz Salenta neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih, a trenutno se izabranici Davidea Nikole nalaze na odličnom devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je devetoplasirani tim nažalost samo remizirao na svom terenu protiv Kremonezea, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Fiorentina je nakon sjajnih partija svakako favorit, mada ne treba otpisivati ni Salernitanu, pa je najrealnije da probate sa golovima i igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.77.

Inter – Bolonja – 1-1 @ 1.73 u CircusBet

Nakon jedne serije odličnih rezultata, što u Seriji A, što u Ligi šampiona, što je i rezultiralo plasmanom u nokaut fazu ovog takmičenja, “Neroazuri” su u prošlom kolu odigrali jedan jako loš meč na gostovanju kod Juventusa, u kom je domaća ekipa slavila rezultatom 2:0.
Nakon tog neuspeha u Torinu, izabranici Simonea Inzagija se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da Interu predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona, što se u poslednjih nekoliko sezona nije dovodilo u pitanje.
U goste im dolazi Bolonja koja je u prošlom kolu na svom stadionu ostvarila veoma važan trijumf protiv Torina, a taj duel je završen rezultatom 2:1.
Trenutno se izabranici Tijaga Mote nalaze na dvanaestom mestu na tabeli i na gostovanje kod Intera dolaze u sjajnom raspoloženju pošto su vezali čak tri trijumfa.
Ipak, previše bi bilo kada “Neroazuri” ne bi slavili ni na ovom susretu, a mišljenja smo da će to desiti dosta lakše nego što svi očekuju zbog čega vam i savetujemo da probate sa prelazom 1-1 koji CircusBet ceni sa kvotom 1.73.

Torino – Sampdorija – GG @ 2.10 u Maxbet

Taman kada smo pomislili da je Torino konačno pronašao pravu formu i da ova ekipa više neće pružati promenljive partije, desio se poraz u prošlom kolu na gostovanju kod Bolonje, kada je bilo 2:1, iako su popularni “Bikovi” prvi deo igre rešili u svoju korist.
Trenutno se Saša Lukić i drugari nalaze na desetom mestu na tabeli i ostaje žal što posle trijumfa nad aktuelnim šampionom nisu uspeli da slave i na gostovanju kod Bolonje.
U goste im ovog puta dolazi Sampdorija koja je najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, i vrlo lako se može desiti da posle Đenove koja je prošle sezone ispala u Seriju B, od sledeće godine im tamo društvo pravi i gradski rival, koji se u ovom trenutku nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
U prošlom kolu su izabranici Dejana Stankovića poraženi na svom terenu od Fiorentine, a taj duel u Đenovi je završen rezultatom 0:2.
Po našem mišljenju je Torino favorit, međutim, Sampa mora da ide na sve ili ništa i vrlo je izvesno da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol za šta je Maxbet odredio koeficijent 2.10.

Verona – Juventus – 2 @ 1.75 u Mozzartbet

Malo ko je očekivao da će Verona nakon prošle sezone koja je bila zaista fantastična imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju Serije A, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može dogoditi da tim iz grada ljubavi naredne godine gledamo u Seriji B.
Naime, u ovom trenutku se Ivan Ilić i drugari nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa doživela novi poraz i to na gostovanju kod Monce, kada je bilo 2:0.
Juventus na ovo gostovanje dolazi u veoma lepom raspoloženju pošto su izabranici Masimilijana Alegrija slavili na svom terenu protiv Intera, što je bio četvrti uzastopni trijumf “stare dame” koja se nakon toga nalazi na petom mestu na tabeli i ono što je svakako najbitnije ekipa iz Torina se ponovo uključila u borbu za plasman u Ligu šampiona.
Ostaje žal zbog katastrofalnih partija u Ligi šampiona, međutim, deluje da će to sve navijače “Bjankonera” veoma brzo zaboraviti ukoliko njihov tim nastavi sa ovakvim partijama u Seriji A.
Smatramo da će četa Masimilijana Alegrija iskoristiti to što Verona igra očajno u poslednje vreme i slaviti na ovom susretu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za šta je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.75.

Lacio – Monca – 3+ @ 1.69 u Meridianbet

Poslednji duel četrnaestog kola italijanske Serije A se igra na “Olimpiku” gde će fudbaleri Lacija ugostiti Moncu.
Tim iz Rima u ovaj meč ulazi u sjajnoj atmosferi zbog trijumfa u gradskom derbiju protiv Rome, kada je bilo 0:1, i pored toga što su Lacijali na tom susretu nastupili bez dva najbolja fudbalera.
Trenutno se Rimljani nalaze na sjajnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, što svakako i jeste davnašnji cilj Lacija.
U goste im ovog puta dolazi Monca koja se nakon trinaest odigranih kola nalazi na petnaestom mestu na tabeli a u prošlom kolu je debitant u Seriji A ostvario jedan izuzetno važan trijumf na svom terenu protiv Verone kada je bilo 2:0.
Ono što je dobro je podatak da klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija u ovom trenutku ima čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe pa se opstanak u društvu najboljih za sada ne dovodi u pitanje.
Lacio je svakako favorit, ali se vrlo lako može desiti da nam ovaj duel na “Olimpiku” donese dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.