Derbi dana: Lokomotiva Moskva – Spartak Moskva: Bitka za Moskvu pred rusku zimu!

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a na programu je i ovog puta dosta veoma interesantnih mečeva, a po našem mišljenju derbi dana se igra u Moskvi gde će Lokomotiva ugostiti Spartak u duelu 17. kola ruske Premijer lige.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Lokomotiva Moskva: Katastrofalne partije Moskovljana!

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će fudbaleri moskovske Lokomotive pružati ovoliko loše partije u ovogodišnjem izdanju ruske Premijer lige, i kako sada stvari stoje, utisak je da nekadašnjem šampionu Rusije do kraja šampionata predstoji velika borba za opstanak.
Naime, u ovom trenutku se Moskovljani nalaze na katastrofalnom četrnaestom mestu na tabeli koje inače na kraju šampionata donosi i baraž meč sa timom iz druge ruske lige, a sigurno je da bi “Lokosi” to da izbegnu, iako na osnovu svega što smo od njih videli u dodašnjem toku prvenstva, čini se da to neće biti nimalo lak zadatak.
Do sada su izabranici Andreja Fjodorova odigrali šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu ruskog fudbala i ostvarili samo tri trijumfa, četiri remija uz čak devet poraza, pa je sigurno da zbog svega toga ovaj plasman na tabeli ne sme nikoga da začudi.
U prošlom kolu je nekadašnji učesnik Lige šampiona odigrao jedan dobar meč na gostovanju kod Urala u kom na kraju nije bilo pobednika, ali je bilo čak četiri gola, pošto je na kraju rezultat bio 2:2.
Zanimljivo je da je do izjednačenja četrnaestoplasirani tim na tabeli stigao nakon gola u petom minutu sudijske nadoknade.
Na poslednjih pet susreta Moskovljani su ostvarili samo jedan trijumf, pomenuti remi u prošlom kolu sa Uralom i čak tri poraza.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je četa Andreja Fjodorova odigrala osam mečeva na svom stadionu i poražavajuće zvuči podatak da je ovaj tim drugi najgori domaćin u ligi, pošto je u tom periodu klub iz ruske prestonice doživeo čak četiri poraza, tri remija, uz samo jedan trijumf, i to protiv Orenburga, kada je bilo više nego ubedljivih 5:1.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj gradski derbi sa Spartakom, trener Lokomotive neće moći da računa na Zemaldinova i Fasona, dok je Ignjatev pod velikim znakom pitanja.

Spartak Moskva: Može li Spartak da ugrozi neprikosnoveni Zenit?

Pre svega, treba istaći da je Spartak prošlu sezonu završio na razočaravajućem desetom mestu na tabeli, i svakako da su Moskovljani bili jedno od većih razočarenja.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanja ruske Premijer lige, deluje da svi navijači ovog kluba imaju dosta razloga za zadovljstvo pošto se u ovom trenutku Spartak nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Zenit koji godinama unazad domirani ruskim fudbalom.
Kao što je dobro poznato zbog sankcija UEFA, Rusija više nema predstavnike u evropskim takmičenjima, a treba napomenuti da je pre toga druga pozicija na kraju šampionata donosila plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
U prošlom kolu je Spartak remizirao na gostovanju kod Sočija kada je bilo 1:1, pa tako ova ekipa nije iskoristila kiks Zenita koji je mimo svih očekivanja na svom terenu poražen od Ahmata iz Groznog, rezultatom 1:2.
Moskovljani su golom Promesa došli do vođstva na tom susretu u ranoj fazi meča, ali je Spatak primio gol u nezgodnom trenutku pred kraj prvog poluvremena, što je ispostaviće se kasnije bio i konačan rezultat susreta, uz napomenu da Soči igra fantastično na domaćem terenu.
Na poslednjih pet susreta ekipa iz ruske prestonice je ostvarila tri trijumfa, uz dva remija, a pre remija u prošlom kolu sa aktuelnim vicešampionom Rusije, Spartak je slavio na svom terenu protiv Torpeda iz Moskve, kada je bilo 1:0, a i tada je jedini strelac za nekadašnjeg šampiona Rusije bio Promes koji se nalazi u sjajnoj formi, i svakako da se od njega najviše očekuje i na ovom gostovanju kod Lokomotive.
U gostima je do sada četa Giljerma Abaskala odigrala devet susreta i u tom periodu ostvarila četiri trijumfa, tri remija i dva poraza, što Spartak čini trećom najuspešnijom ekipom na strani, a upravo mečevi na strani su prošle sezone bili najveći problem ovog tima i jedan od glavnih razloga za očajan plasman na kraju šampionata.
Za kraj, što se tiče izostanaka, španski stručnjak za ovo gostovanje kod posrnule Lokomotive neće moći da računa na Mozesa, Pereiru i Umjarova.

Naš predlog

Lokomotivi gori pod nogama i ovaj tim ne sme da izgubi ovaj susret, pa vam hrabro savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.85.

Ne treba ovde očekivati previše golova, pošto je ulog zaista ogroman, pa vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Za kraj, za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa čistom jedinicom na Lokomotivu, za šta je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 3.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.