Tip dana: Njukasl – Čelsi: Svrake pretnja Čelsiju kao u Hičkokovom filmu!

U subotu je fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Sent Džejms Parku” gde će fudbaleri Njukasla ugostiti Čelsi.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Njukasl: “Svrake” na pragu Lige šampiona!

Njukasl je prošle sezone dobio nove vlasnike, pošto je prvi čovek ovog tima postao saudijski princ Mohamed Bin Salman koji je kupio klub za 390 miliona evra.
Koliko je zapravo veliko bogatstvo novog vlasnika Njukasla, govori činjenica da sa svojih 377 milijardi evra ima više novca nego svi ostali vlasnici klubova u Premijer ligi zajedno.
Zbog svega toga popularne Svrake imaju velike ambicije ove sezone, a sigurno je da će prioritet biti plasman u neko od evropskih takmičenja.
Prelazni rok je verovatno prošao dosta mirnije nego što su svi to očekivali, ali svakako ne smemo zanemariti dolaske Botmana i Isaka, koji je koji je u transferu vrednom 70 miliona evra stigao iz Real Sosijedada, što je ujedno i rekordni transfer Njukasla.
Nakon četrnaest odigranih mečeva popularne “Svrake” se nalaze na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje kao što je to dobro poznato na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Do sada su izabranici Edi Haua, koji radi sjajan posao u Njukaslu odigrali četrnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarili sedam trijumfa, šest remija uz samo jedan poraz.
Sve navijače ovog kluba posebno može obradovati podatak da je trećeplasirani tim na tabeli na četiri poslednja susreta ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu na nimalo naivnom gostovanju kod Sautemptona, kada je bilo više nego ubedljivih 1:4, nakon čega su “Sveci” otpustili trenera.
I pre toga su popularne “Svrake” odigrale još jedan spektakularan meč i to na svom teren protiv Aston Vile, kada je bilo 4:0, pa dolazimo do zaljučka da je Njukasl na poslednja dva susreta u prvenstvu postigao čak osam golova, zbog čega sasvim sigurno ova ekipa u veoma lepom raspoloženju dočekuje Čelsi na svom terenu kome ne cvetaju ruže u poslednje vreme.
Na domaćem terenu je trećeplasirani tim na tabeli do sada odigrao sedam susreta i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je ova ekipa ostvarila četiri trijumfa i tri remija.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Edi Hau za ovaj duel sa “Plavcima” neće moći da računa na Isaka, Krafta, Frejzera, Ričija i Dumeta.

Čelsi: Loše partije “Plavaca” u poslednje vreme!

I pored neverovatnih ulaganja u letnjem prelaznom roku. Čelsi nije na najbolji mogući način započeo ovaj šampionat, a cenu loših rezultata platio je Tomas Tuhel koji je smenjen posle samo mesec dana od početka sezone, što je svakako bilo iznenađenje za sve.
Za novog menadžera imenovan je Grejem Poter koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha vodo ekipu Brajtona.
Iako je ovaj stručnjak uspeo da preporodi “Plavce”, nažalost, u poslednje vreme Čelsi ima baš dosta problema, čime ova ekipa polako ali sigurno ozbiljno dovodi u pitanje nastup u Ligi šampiona sledeće sezone.
Naime, trenutno se klub sa “Stamford Bridža” nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji je između ostalog bio bolji od Čelsija u meču poslednjeg kola Premijer lige, pošto je taj duel završen pobedom “tobdžija” od 0:1, čime se tim iz Londona dodatno učvrstio na prvom mestu na tabeli.
Ni pre toga se izabranici Grejema Potera nisu proslavili pošto su doživeli težak poraz na gostovanju kod Brajtona, a taj duel je završen rezultatom 1:4.
Između ova dva susreta londonski klub je u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona savladao Dinamo na svom terenu i tako se ovoj ekipi revanširao za poraz u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a to je Čelsiju donelo i prvo mesto na tabeli.
Utisak je da su “Plavci” mogli možda i bolje da prođu na žrebu za osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto su za protivnika dobili Borusiju iz Dortmunda, a sva je prilika da nas očekuje jedan veoma neizvestan dvomeč između engleskog i nemačkog predstavnika.
Što se tiče Premijer lige, do sada je Čelsi na gostovanjima odigrao sedam susreta i deluje da je ova ekipa mogla i morala dosta bolje, pošto je u tom periodu tim sa “Stamford Bridža” ostvario tri trijumfa, jedan remi i čak tri poraza, a ako na sve to dodamo i dva remija i jedan poraz na svom terenu, utisak je da se nije moglo više ni očekivati od trenutnog sedmog mesta na tabeli.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Grejem Poter za ovaj duel sa Njukaslom neće moći da računa na Kantea, Džejmsa, Arizabalagu, Čilvela, Fofanu i Čukvumeku.

Naš predlog

“Svrake” blistaju u poslednje vreme i mišljenja smo da će Njukasl iskoristiti loše partije Čelsija u poslednje vreme zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za šta je Meridianbet pripremio kvotu 2.35.

Na poslednja dva susreta je ekipa sa “Sent Džejms Parka” postigla čak osam golova, i deluje da će u istom ritmu nastaviti i na ovom susretu protiv Čelsija koji ima dosta problema u zadnjoj liniji tima u poslednje vreme, što je jedan od razloga za preporuku na igru D2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.25.

Za kraj, možda i idealna kombinacija za ovaj susret između Njukasla i Čelsija je igra 1X&2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.