Najava i analiza: Serija A, 15. kolo: Spuštanje zavese na Seriju A za ovu godinu!

Od petka su na programu mečevi petnaestog kola italijanske Serije A, koje će ujedno biti i poslednje pred pauzu zbog Mundijala koji uskoro počinje, a i ovog puta nas očekuje pregršt veoma interesantnih susreta.
Derbi kola se igra u Torinu gde će Juventus dočekati Lacio, ali ništa manje zanimljivo neće biti ni u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Inter.
Od ostalih susreta svakako treba izdvojiti duele između Napolija i Udineza, kao i Milana i Fiorentine. Roma na svom terenu dočekuje Torino koji igra sjajno u poslednje vreme, dok će biti zanimljivo hoće li Kremoneze zabeležiti prvi trijumf u Seriji A i to na teškom gostovanju kod Empolija.
Kada je trenutna tabela u pitanju u ovom trenutku se na prvoj poziciji nalazi Napoli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirane ekipe Milana i Lacija, a na četvrtoj poziciji se nakon katastrofalnog starta šampionata nalazi Juventus, koji je vezao pet trijumfa u Seriji A i sada ravnopravno konkuriše za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.
Peta pozicija je rezervisana za Inter, koji ima isti broj bodova kao i šestoplasirana Atalanta, dok je na sedmoj poziciji trenutno Roma, koja ima bod manje.
Što se tiče borbe za opstanak, trenutno su najugroženije ekipe Verone, Sampdorije i Kremonezea, a u opasnoj zoni je još i Specija.

Empoli – Kremoneze – 1 @ 2.34 u Meridianbet

Prvi meč petnaestog kola italijanske Serije A se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Kremoeneze.
U ovom trenutku se domaćin nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, i kako sada stvari stoje utisak je da ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih, što svakako i jeste primarni cilj.
Sa druge strane, Kremoneze je jedini tim u šampionatu koji još uvek ne zna za trijumf, pa otuda i ne čudi osamnaesto mesto na tabeli.
Mora se priznati da novajlija u društvu najboljih u poslednje vreme pruža dosta bolje partije nego što je to bio slučaj na startu šampionata, pa je tako ova ekipa na tri poslednja susreta isto toliko puta remizirala, a poslednji put je to bilo u prošlom kolu na svom terenu protiv aktuelnog šampiona Milana, kada nije bilo golova.
Ipak, deluje da bi previše bilo kada bi Kremoneze i četvrti put zaredom izbegao poraz i to protiv tima koji igra sjajno na domaćem terenu pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.34.

Napoli – Udineze – GG @ 1.68 u Maxbet

Deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Napolija igrati ovoliko dobro ove sezone, a u ovom trenutku se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na svoje najbliže pratioce, a to su u ovom trenutku Lacio i Milan.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija odigrali još jedan sjajan meč i slavili na svom terenu protiv Empolija, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bio već dvanaesti trijumf u sezoni za Napolitance, koji su jedina ekipa bez poraza u dosadašnjem toku prvenstva.
U goste im stiže Udineze, koji je fenomenalno otvorio sezonu, mada u poslednje vreme “zebre” iz Udina igraju nešto slabije, a to je opet dovoljno za odlično osmo mesto na tabeli.
U prošlom kolu je Udineze remizirao na gostovanju kod Specije koja važi za jednu od najboljih domaćih ekipa u Seriji A, a taj duel u Liguriji je završen rezultatom 1:1.
Napoli je naravno veliki favorit i sve osim pobede lidera na tabeli bi bilo iznenađenje, ali smo mišljenja da će i gosti na ovom susretu postići makar jedan pogodak, pa probajte sa igrom GG koju Maxbet plaća sa kvotom 1.68.

Sampdorija – Leće – 1 @ 2.65 u Mozzartbet

Malo ko je mogao da pretpostavi da će ekipa Sampdorije imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, međutim, trenutno je situacija takva da se ova ekipa nalazi u zoni ispadanja, preciznije na devetnaestom mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova.
Utisak je da Đenovljanima nije pomogao ni dolazak Dejana Stankovića, a u prošlom kolu je Sampa doživela novi poraz i to na gostovanju kod Torina, kada je bilo 2:0.
Što se tiče Lećea, ova ekipa je u prošlom kolu odigrala jedan fantastičan meč na svom terenu protiv favorizovane Atalante i ostvarila trijumf, a taj duel na stadionu “Via del Mare” je završen rezultatom 2:1, što je između ostalog bio i rezultat nakon prvih 45 minuta igre.
Trenutno se povratnik u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala nalazi na šesnaestom mestu na tabeli i za sada nema previše briga oko opstanka.
Deluje da je ovo jedna od poslednjih prilika za priključak Sampdorije u borbu za opstanak, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila fantastičan koeficijent 2.65.

Bolonja – Sasuolo – 3+ @ 1.83 u Meridianbet

Nakon tri vezana trijumfa u prvenstvu, Bolonja je u prošlom kolu doživela pravu katastrofu na gostovanju kod Intera, a taj duel na stadionu “Đuzepe Meaca” je završen rezultatom 6:1.
U ovom trenutku se izabranici Tijaga Mote koji po svemu sudeći radi sjajan posao u svom novom klubu nalaze na trinaestom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli i stiče se utisak da Bolonja neće imati previše problema oko opstanka, što je uostalom bio slučaj i u prethodnih nekoliko sezona.
Kada je u pitanju Sasuolo, ovaj tim je u prošlom kolu odigrao jedan dosta dobar meč na svom terenu protiv Rome, a taj duel u Ređo Emiliji je završen bez pobednika pošto je na kraju bilo 1:1, nakon čega se Domeniko Berardi i drugari nalaze na dvanaestom mestu na tabeli.
Na pet poslednjih susreta Sasuolo ima samo jedan trijumf, pomenuti remi protiv “Vučice” i čak tri poraza, a ne treba nikoga da iznenadi ukoliko ekipa iz Ređo Emilije položi oružje i na stadinu “Renato Dal’ Ara”.
Ipak, smatramo da su od jedinice dosta sigurnija varijanta golovi, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.83.

Atalanta – Inter – GG @ 1.63 u Maxbet

Prvi derbi ovog kola se igra u Bergamu gde će fudbaleri Atalante ugostiti Inter. Nakon sjajnog starta prvenstva, deluje da se tim iz Bergama nalazi u krizi, pošto je na dva poslednja meča ova ekipa doživela isto toliko poraza, i ako se to možda očekivalo od Napolija na domaćem terenu, onda smo očekivali dosta bolji otpor Atalante na gostovanj kod Lećea, u meču u kom je ekipa sa stadiona “Via del Mare” slavila rezultatom 2:1.
Trenutno se “Boginja” nalazi na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Inter, koji im između ostalog u ovom kolu dolazi u goste.
“Neroazuri” su u prošlom kolu odigrali svoj verovatno najbolji meč u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto je na domaćem terenu savladana Bolonja, rezultatom 6:1.
Na taj način se milanski gigant iskupio svojim najvernijim navijačima zbog poraza kolo pre toga na gostovanju kod Juventusa kada je bilo 2:0.
Deluje da na ovom meču Inter ima znatno veće šanse da dođe do trijumfa, ali smatramo da je realnije da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan pogodak u Bergamu, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Maxbet ceni sa kvotom 1.63.

Roma – Torino – 1 @ 1.91 u CircusBet

Za razliku od prošle sezone kada je Roma većim delom šampionata bila konstantna, Rimljani ovog puta igraju izuzetno promenljivo i nikako da četa Žozea Murinja veže nekoliko dosta dobrih rezutlata koji bi ovom timu trasirali put ka poziciji koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, što naravno i jeste primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu je “Vučica” samo remizirala na gostovanju kod Sasuola, dok je pre toga rimska ekipa poražena u gradskom derbiju od Lacija, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Trenutno se Rimljani nalaze na sedmom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo bod manjka u odnosu na Atalantu i Inter koji će u ovom kolu odigrati međusobni susret pa je to lepa prilika za Romu da napreduje na tabeli.
Što se tiče Torina, “Bikovi” igraju u skladu sa očekivanjima, a u prošlom kolu su izabranici Ivana Jurića odigrali sjajan meč na svom terenu protiv Sampdorije i bez većih problema slavili rezultatom 2:0, nakon čega se Torino nalazi na devetom mestu na tabeli i ukoliko ovako nastavi mogao bi da napadne i pozicije koje vode u evropska takmičenja.
Bilo kako bilo, smatramo da je došlo vreme za pobbedu Rome, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.91.

Monca – Salernitana – 3+ @ 1.87 u Meridianbet

Iako je Monca u prošlom kolu pružila dostojan otpor Laciju na “Olimpiku” taj duel u italijanskoj prestonici je završen rezultatom 1:0, nakon čega je klub koji je u vlasništvu legendarnog Silvija Berluskonija pao na petnaesto mesto na tabeli i ukoliko ovako nastavi ne gine mu velika borba za opstanak, iako Monca u ovom trenutku ima šest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Što se tiče Salernitane, tim iz Salenta je trentno plasiran na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, i kada se sve sabere i oduzme deluje da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pogotovu nakon prošle sezone u kojoj je ova ekipa jedva uspela da dođe do opstanka u ligi, i to pošto je od mnogih bila prežaljena.
Poznato je da je Monca skoro sve bodove u ovom šampionatu osvojila na svom terenu, ali isto tako i Salernitana ume da bude izuzetno neugodan gost, što je pre dve sedmice najbolje na svojoj koži osetio Lacio, pošto je tim iz Salenta na “Olimpiku” slavio sa 1:3.
Najrealnije je da probate sa golovima na ovom susretu, a mišljenja smo da će ih na stadionu “Brianteo” biti makar tri, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.87.

Verona – Specija – 1 @ 2.20 u Mozzartbet

Sigurno je da smo svi očekivali dosta više od tima sa “Bentegodija” a trenutno je situacija takva da se Verona nalazi na katastrofalnom poslednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
Poražavajuće izgleda podatak da je tim iz grada ljubavi na trinaest odigranih mečeva zabeležio samo jedan trijumf, dva remija i čak deset poraza, a u prošlom kolu su Darko Lazović i drugari doživeli novi poraz i to na svom terenu od Juventusa, kada je bilo 0:1.
U goste im ovog puta dolazi Specija, od koje smo navikli iz sezone u sezonu da pruža katastrofalne partije na strani, a u prilog tome ide i činjenica da je ekipa iz Ligurije na sedam odigranih mečeva van svog terena doživela isto toliko poraza uz samo jedan postignut i čak petnaest primljenih golova.
U prošlom kolu italijanske Serije A Specija je remizirala na svom terenu protiv Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Kao što smo već napomenuli, ekipa iz Ligurije igra katastrofalno na strani, pa je utisak da je ovo lepa prilika za Veronu da zabeleži drugi trijumf u šampionatu, što će se po našem mišljenju i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.20.

Milan – Fiorentina – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

U najavi veoma interesantan meč se ovog vikenda igra i na “San Siru” gde će Milan ugostiti Fiorentinu koja igra fantastično u poslednje vreme.
Nažalost, u prošlom kolu je aktuelni šampion Italije samo remizirao na gostovanju kod Kremonezea, nakon čega se Leao i drugari nalaze na deobi drugog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Lacio koji igra sve bolje kako vreme prolazi.
Pre tog remija, Milan je uz dosta muke slavio i na svom terenu protiv Specije koja važi za najgoreg gosta u ligi pošto na sedam odigranih mečeva ima isto toliko poraza, pa kako sada stvari stoje utisak je da se “Rosoneri” nalaze u blagoj krizi.
U goste im ovog puta dolazi Fiorentina koja igra fantastično u poslednje vreme, pošto su Luka Jović i drugari na tri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu na “Artemio Frankiju” protiv Salernitane kada je bilo 2:1.
U prošlosti su “ljubičasti” dobrano umeli da namuče Milan na “San Siru” pa i pored toga što smatramo da je aktuelni šampion Italije veliki favorit na ovom susretu, predlažemo vam da pažnju usmerite na golove kojih će po našem mišljenju i te kako biti u gradu mode, a igra 3+ u kladionici Meridianbet se kotira na 1.88.

Juventus – Lacio – 1 @ 1.97 u CircusBet

Poslednji duel petnaestog kola italijanske Serije A se igra u Torinu gde će Juventus ugostiti Lacio, što će ujedno biti meč između četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Nakon očajnog starta šampionata fudbaleri Juventusa u poslednje vreme igraju zaista fantastično, a najbolji pokazatelj za to je što je ekipa iz Torina na pet poslednjih susreta ostvarila isto toliko trijumfa i to bez primljenog pogotka što je podatak koji zaista treba pohvaliti.
U prošlom kolu su “Bjankoneri” slavili na gostovanju kod Verone kojoj su bodovi iz tog meča bili prekopotrebni, a taj duel u gradu ljubavi je završen pobedom gostiju od 0:1, nakon čega se Juve probio na četvrto mesto na tabeli.
Što se tiče Lacija, slobodno možemo govoriti o tome da su Lacijali najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja italijanske Serije A, i kako sada stvari stoje deluje da bi Rimljani posle duže vremena ponovo mogli da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što je primarni cilj godinama unazad.
U prošlom kolu su Rimljani uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Monce, a taj duel na “Olimpiku” je završen rezultatom 1:0.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali smo ipak mišljenja da će “stara dama” zabeležiti i šesti vezani trijumf u šampionatu i preteći Lacio na tabeli, pa vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.