Derbi dana: Juventus – Lacio: Juve došao do vazduha, pobeda nad Rimljanima za mir u kući!

U nedelju je zaista sjajna ponuda za klađenje, a po našem mišljenju, derbi dana se igra u Torinu gde će fudbaleri Juventusa koji se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli italijanske Serije A, ugostiti drugoplasirani Lacio.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Juventus: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Kao što smo dosta puta napomenuli, ako postoji neka ekipa koja je odradila dobar prelazni rok u Seriji A, onda je to bez ikakve sumnje Juventus.
Ipak, što zbog problema sa povredama, što zbog situacije da se neki novi fudbaleri nisu snašli na najbolji mogući način, klub iz Torina je na jedan veoma loš način započeo italijansko prvensvo, ali i Ligu šampiona.
Masimilijano Alegri je bio pod pritiskom javnosti, i kada su svi već videli popularnog “Maksa” kao bivšeg trenera jednog od najtrofejnijih italijanskim timova, “Stara dama” je počela da pruža fenomenalne parije u italijanskom prvenstvu.
Naime, na pet poslednjih mečeva klub iz Torina ima isto toliko trijumfa, pa se u ovom trenutku Juventus nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Lacio, koji mu između ostalog dolazi u goste u ovom kolu, što znači da bi Juve nakon katastrofalnog starta šampionata ukoliko pobedi Lacijale prvi deo sezone mogao da završi na drugom mestu na tabeli što je u jednom trenutku bilo zaista nezamislivo.
U prošlom kolu su izabranici Masimilijana Alegrija odigrali još jedan fantastičan meč i slavili na gostovanju kod Verone kojoj su bodovi iz tog susreta bili neophodni, a na kraju je taj duel u gradu ljubavi završen pobedom torinskog kluba od 0:1.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1.
“Stara dama” će morati da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, a utisak je da je Juventus dosta dobro prošao na žrebu pošto je za protivnika dobio francuski Nant i nema nikakve sumnje da je italijanski predstavnik veliki favorit na tom dvomeču.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Masimilijano Alegri za ovaj duel sa Lacijom neće moći da računa na Pogbu, De Šilja, Sandra, Pitersa, Žorža, Ilinga i Akea, dok su Vlahović i Kjeza pod velikim znakom pitanja.

Lacio: Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona!

Godinama unazad Lacijali ne uspeaju da dođu do plamana u Ligu šampiona, a apsolutno nema nikakve sumnje da će to i ovog puta biti primarni cilj Rimljana.
Za razliku od Juventusa koji je imao brutalan prelaznim rok, Lacio ovog puta nije previše trošio, a ono što je najvažnije je da je sačuvana okosnica ekipe.
Tu pre svih mislimo na ostanke Imobilea i Milinković-Savića koji i ove sezone pružaju fantastične partije, a deluje da je to jedan od razloga što tim sa “Olimpika” igra dosta dobro u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Maurisija Sarija nalaze na fantastičnom drugom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, ali i uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Milan.
U prošlom kolu je Lacio uz dosta muke slavio na svom terenu protiv Monce, a taj duel na “Olimpiku” je završen rezultatom 1:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da su pre toga Lacijali uspeli u velikom derbiju Rima da savladaju Romu, a i tada je bilo 1:0.
Poput Juventusa, i Lacio je ove sezone predstavljao Italiju u evropskim takmičenjima, konkretno u u Ligi Evrope, a nažalost četu Maurisija Sarija nećemo gledati u nokaut fazi drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto su Rimljani na kraju završili na trećoj poziciji na tabeli i moraće da se zadovolje sa igranjem u šesnaestini finala Lige konferencija.
U poslednjem kolu grupne faze, Lacio je na gostovanju poražen kod Fejnorda kada je bilo 1:0, pa su zanimljivo sva četiri tima iz te grupe imala isti broj bodova, a nažalost Lacijali su zbog skora i gol razlike na kraju završili kao treći, što je dobrano razočaralo sve navijače rimskog tima, pošto je poznato da su “nebeskoplavi” imali ogromne ambicije u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel sa Juventusom, Maurisio Sari ovog puta neće moći da računa na Imobilea, Zakanjija i Faresa, dok su pod velikim znakom pitanja Lazari i Patrik.

Naš predlog

Juve igra fenomenalno u poslednje vreme, dok Lacio generalno poslednjih nekoliko sezona igra dosta slabije na strani nego što je to slučaj na domaćem terenu.
Mišljenja smo da će “stara dama” nakon bolnog ispadanja iz Lige šampiona na najbolji mogući način završiti prvi deo sezone i slaviti i na šestom uzastopnom susretu pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.


Ne treba očekivati previše golova, ali sigurno je i da će ih biti, po našem mišljenju makar dva, ali ne više od tri pogodaka, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 2-3 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.96.

Za kraj, Juve na poslednjih pet susreta u Seriji A nije primio nijedan gol, a vrlo lako se može desiti da ta serija bude nastavljena i posle ovog meča, pa vam predlažemo da probate sa igrom NG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.