Tip dana: Tondela – Estoril: Novopečeni drugoligaš ima velike ambicije u Liga Kupu, Estoril želi prekid loše serije!

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i mečeve prvog kola ovogodišnjeg izdanja portugalskog Liga Kupa, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Tondele i Estorila.
Meč između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Tondela: Zlatno-zeleni žele dobar rezultat u Liga Kupu!

Malo ko je mogao da pretpostavi da će fudbaleri Tondele prošle sezone pružati onako loše partije, što je na kraju dovelo do toga da ova ekipa ispadne iz lige.
Naime, zlatno-zeleni su na kraju završili na pretposlednjem mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na šesnaestoplasirani Moreirense, a poznato je da ta šesnaesta pozicija donosi meč baraža sa trećeplasiranim timom iz Segunde.
Vrlo lako je moglo da se desi da Tondela šampionat završi upravo na toj poziciji, ali ova ekipa nije uspela u poslednjem kolu pred svojim navijačima da savlada Boavistu, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2.
I pre tog poslednjeg kola ova ekipa je imala nekoliko dosta dobrih prilika da se uključi u ravnopravnu borbu za opstanak, a svakako da svi navijači ovog tima posebno pamte gostovanje kod Fereire na dva kola pre kraja, kada je bilo 1:1, uz podatak da je domaća ekipa na tom susretu do izjednačujućeg pogotka došla u drugom minutu sudijske nadoknade, a sve to nakon nekoliko fenomenalnih prilika za postizanje gola koje su fudbaleri Tondele propustili da iskoriste.
Bilo kako bilo, ovaj tim je ispao iz društva najboljih, i nema nikakve sumnje da će upravo povratak u najkvalitetniji rang portugalskog fudbala biti primarni cilj ove ekipe.
Ako stvari sagledamo sa tog aspekta, slobodno možemo konstatovati da smo dosta više očekivali od zlatno-zelenih, koji se nakon trinaest odigranih mečeva nalaze na desetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Farense, a poznato je da je ta druga pozicija na tabeli ujedno i poslednja koja na kraju Segunde donosi direktan plasman u Primeiru.
Kako sada stvari stoje Tondeli ostaje borba za treću poziciju, a to nije nimalo nerealno s obzirom da trećeplasirana Estrelja trenutno ima samo četiri boda viška.
Inače, u prošlom kolu je prošlosezonski prvoligaš odigrao jedan dosta dobar meč svom terenu i remizirao protiv prvoplasiranog Moreirensea, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Za kraj, na poslednjih pet susreta u Segundi, desetoplasirani tim na tabeli je doživeo jedan poraz i vezao čak četiri remija.

Estoril: Da li je konačno vreme za trijumf Estorila?

Pre nekih desetak godina se Estoril vratio u društvo najboljih, i od tada kreće verovatno i najslavniji period u istoriji ovog kluba, pošto je ova ekipa dve godine zaredom uspela da dođe do plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, iako je portugalski predstavnik ruku na srce oba puta takmičenje završio već nakon prve faze drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Nakon nekoliko nešto slabijih sezona, ova ekipa je pre pet godina ponovo ispala iz Primeire, a na novi plasman u najkvalitetniji rang portugalskog fudbala navijači ovog kluba su čekali sve do sezone 2020-21 kada je ova ekipa izborila plasman u Primeiru, i to sa prvog mesta u Segundi.
Prošla sezona je bila povratnička za tim sa stadiona “Antonio Koimbra da Mota”, i ako se na taj način posmatraju stvari, mora se priznati da svi navijači ovog tima imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Naravno, primarni cilj je bio opstanak u društvu najboljih, a na kraju je ova ekipa završila na odličnom devetom mestu na tabeli, uz podatak da Estoril ni u jednom trenutku nije bio ugrožen, pa je utisak da je ova ekipa bez većih problema sačuvala prvoligaški status.
Naravno, jasno je da će to biti glavni cilj i ove sezone, i vrlo lako se može desiti da fudbaleri Estorila ponovo bez većih problema opstanu u Primeiri.
Naime, u ovom trenutku se popularni “kanarinci” nalaze na dvanaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na šesnaestoplasirani Žil Visente.
U prošlom kolu je Estoril nažalost doživeo poraz na gostovanju kod Santa Klare, a taj duel je završen rezltatom 3:1, što je bio peti poraz za izabranike Nelsona Verisima u ovogodišnjem izdanju Primeire.
Pored toga, dvanaestoplasirani tim na tabeli je ostvario četiri trijumfa i isto toliko remija, uz podatak da je Estoril poslednji trijumf u prvenstvu ostvario još početkom oktobra, na gostovanju kod Žil Visentea kada je bilo 0:1.
Nakon toga su “kanarinci” vezali četiri susreta bez trijumfa, pa je sigurno da je lepa prilika za negativnu seriju ovo gostovanje kod Tondele, koja se od ove sezone ponovo takmiči u drugoj ligi.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Tondela će učiniti sve da trijumfalno startuje u ovogodišnjem izdanju portugalskog Liga Kupa, ali je neosporno da je kvalitet na strani gostiju, i mišljenja smo da će Estoril to umeti da iskoristi pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.22.

Ako se osvrnemo na međusobne mečeve između ova dva tima doći ćemo do zaključka da su to uglavnom dueli koji nam donose veliki broj golova, pa vam zato preporučujemo da probate sa igrom 3+ kiju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.22.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da gosti postignu dva ili više golova na ovom gostovanju, za šta je Meridianbet pripremio koeficijent 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.