Derbi dana: Senegal – Holandija: Lavovi Terange bez srca i duše, Mane ne igra na Mundijalu!

U ponedeljak se nastavlja Svetsko prvenstvo u fudbalu, a za razliku od jučerašnjeg dana kada je na programu bio samo jedan susret, ovog puta se igra čak tri meča.
Po našem mišljenju derbi dana je na stadionu “Al Tumama” u Dohi, gde će selekcija Senegala odmeriti snage sa Holandijom.
Meč između ove dve reprezentacije je zakazan za 17 časova.

Senegal: Koliko može Senegal bez svog najboljeg fudbalera?

Početak ove godine je bio fenomenalan, pošto je Senegal po prvi put u svojoj istoriji postao šampion Afrike i to pošto je ova reprezentacija u finalu savladala Egipat posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Čovek odluke je naravno bio Sadio Mane koji je dao gol u poslednjoj seriji i tako doveo svoju selekciju do titule šampiona Afrike, ali fudbaler Bajern Minhena je vrlo lako mogao da bude tragičar ovog susreta.
Naime, Mane je već u sedmom minutu finala propustio da realizuje jedanaesterac, a na njegovu veliku sreću i svih navijača senegalske reprezentacije na kraju regularnog dela susreta nije bilo golova, pa se ovaj sjajan fudbaler iskupio već pomenutim golom u penal seriji.
Nažalost, pred početak Mundijala se desilo ono što bi po svemu sudeći moglo u mnogome da utiče na rezultat ove afričke selekcije na Svetskom prvenstvu, pošto se Sadio Mane povredio nastupajući za Bajern protiv Verdera, i on će propustiti turnir u Kataru.
U odsustvu napadača Bajerna, najviše se ovog puta očekuje od Kulibalija koji je kapiten reprezentacije, ali ne treba zaboraviti ni golmana Mendija, kao i Idrisu Geja, koji je bez ikakve sumnje glavni fudbaler ove reprezentacije na sredini terena, i od njegovih partija će mnogo zavisiti rezultat Senegala na Svetskom prvenstvu.
Na prošlom Svetskom prvenstvu Senegalci nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu i to nakon jedne nesvakidašnje situacije, pošto su “lavovi Terange” na kraju imali isti broj bodova kao i Japan, isti međusobni skor, istu gol razliku, a na kraju je odlučilo to što su “samuraji” koji važe za veoma disciplinovanu reprezentaciju imali manji broj crvenih i žutih kartona.
Najveći uspeh Senegala se dogodio 2002. godine, kada je ova selekcija napravila pravu senzaciju još u prvom kolu kada je savladan u tom trenutku aktuelni svetski šampion Francuska, da bi na kraju ova reprezentacija stigla čak do plasmana u četrvrtfinale, što niko pre početka turnira nije mogao da pretpostavi, s obzirom da je to bilo prvo Svetsko prvenstvo na kom je Senegal izborio učešće.
Za kraj, Senegal je do plasmana na Mundijal došao nakon pobede u finalu baraža nad Egiptom, a i tada su penali odlučili pobednika, i ponovo je heroj bio Sadio Mane koji je postigao poslednji pogodak u penal seriji.

Holandija: “Lale” su veliki favorit u grupi!

Kao što je svima verovatno poznato, prošlo Svetsko prvenstvo je prošlo bez Holandije, ali su se u međuvremenu mnoge stvari promenile, pa će nakon Evropskog šampionata, popularne “lale” ove godien igrati i na Mundijalu.
Ruku na srce, mora se priznati da smo dosta više od Holandije očekivali na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine, čak su Memfis Depaj i drugari pre početka prvenstva smatrani za jedne od favorita za osvajanje turnira, ali posle fenomenalnih partija u grupnoj fazi, izabranici Franka De Bura, koji je u tom trenutku bio selektor ove reprezentacije su eliminisani u osmini finala od Češke, što je bilo jedno od većih iznenađenja u toj fazi Evropskog prvenstva.
Bilo kako bilo, “lale” su nakon te bolne eliminacije zbile redove i uspeli da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo i to pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Tursku.
Nije četa Luja Van Gala blistala ni u kvalifikacijama za Mundijal, pošto je bilo nekoliko poprilično loših mečeva poput onog na gostovanju kod Crne Gore kada je bilo 2:2, ali se na kraju pamti to prvo mesto uz učinak od sedam trijumfa, dva remija i jednog poraza.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, “lale” su igrale zaista fenomenalan fudbal što je na kraju rezultiralo i prvim mestom u grupi i plasmanom na završni turnir trećeg po kvalitetu takmičenja reprezentacija.
Na šest odigranih mečeva “paklena pomorandža” je ostvarila čak pet trijumfa, uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Poljaka, kada je bilo 2:2.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj Mundijal, najviše se bez ikakve sumnje očekuje od Van Dajka, Damfrisa, De Lihta, De Jonga i Depaja, koji je ruku na srce još uvek rovit, i propustiće prvi meč Svetskog šampionata protiv Senegala, što bi svakako mogao da bude veliki hendikep za “lale”, jer je ponovo utisak da je odbrana jači deo tima.
Do sada je ova selekcija igrala čak tri finala Mundijala, i sva tri je nažalost izgubila, a poslednji put se to desilo u Južnoj Africi 2010. godine kada je Holandija poražena od Španije.

Naš predlog

Mišljenja smo da je Senegal makar 50% slabija ekipa bez Manea, i da će to četa Luja Van Gala i te kako znati da iskoristi pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.65.

Vrlo lako se može desiti i da nam ovaj duel u Dohi donese dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.15.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza je da će Holandija koja se na ovom meču vodi kao gost postići dva ili više susreta aktuelnom šampionu Afrike, pa vam savetujemo da odigrate igru G2+ koju Meridianbet ceni sa koefijentom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.