Tip dana: SAD – Vels: Bejlov poslednji ples u nacionalnom dresu, Zmajevi na Jenkije na startu!

U ponedeljak nas očekuju tri meča na Svetskom prvenstvu, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na stadionu “Al Rajan” gde će snage odmeriti Sjedinjene Američke Države i Vels.
Početak duela je zakazan za 20 časova.

SAD: Jenkiji jure plasman u nokaut fazu!

Za mnoge je bilo veliko iznenađenje to što selekcija Sjedinjenih Američkih Država nije uspela da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvu u Rusiji, i to sve nakon šokantnog poraza od Trinidada i Tobaga, a da stvari budu još gore, “Jenkijima” je bio dovoljan i bod na tom meču, ali se to nažalost nije dogodilo, pošto je na kraju ova selekcija poražena rezultatom 2:1.
Time se završio jedan dosta dobar niz, pošto je pre te eliminacije, Amerika vezala čak sedam učešća na Mundijalima.
U međuvremenu je počelo sa smenom generacija, a za novog selektora je postavljen Greg Belhalter i to se ispostavilo kao pun pogodak.
Naime, Sjedinjene Američke Države su uspele da dođu do plasmana na Mundijal, i to pošto su na kraju zauzeli treće mesto u grupi uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Kostarika, koja je sreću morala da potraži u dodatnim kvalifikacijama.
Na četrnaest odigranih mečeva domaćin sledećeg Mundijala je ostvario sedam trijumfa, četiri remija i tri poraza, a treba naglasiti da je ova selekcija bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije, pošto je pre tog poraza od Kostarike u poslednjem kolu četa selektora Belhaltera ostvarila dva veoma važna trijumfa protiv Hondurasa i Paname, ali i uspela da remizira na veoma teškom gostovanju kod Meksika kada nije bilo golova.
Od ove generacije se nešto više sasvim sigurno očekuje na predstojećem Mundijalu, mada je sigurno da će igrači poput Pulišića, Mekenija, Reine i Desta imati šta da kažu i na ovom Svetskom prvenstvu, i sva je prilika da će se ova reprezentacija boriti za drugo mesto u grupi, pošto je teško očekivati da će neko uspeti da ugrozi Engleze, koji slove za jedne od najozbiljnijih kandidata za osvajanje turnira.
Ne treba naravno zaboraviti da je SAD u prethodnom periodu došla do dve međunarodne titule i to u KONKAKAF Ligi nacija i Gold Kupu, pa fudbalska javnost sasvim sigurno ima velika očekivanja i od nastupa ove izuzetno talentovane generacije na Mundijalu u Kataru.
Za kraj, poslednji meč pred start Svetskog šampionata Sjedinjene Američke Države su odigrale krajem septembra kada su remizirale sa selekcijom Saudijske Arabije, a taj duel je završen bez golova.

Vels: Koliko mogu Bejl i drugari?

Odlične partije Velsa u poslednje vreme nisu nikakva slučajnost, a nakon plasmana na Evropsko prvenstvo, ova reprezentacija je uspela da dođe i do plasmana na Mundijal, i to nakon 64 godine, što se i te kako znalo proslaviti u ovoj zemlji.
Selekcija koju predvodi Garet Bejl je u finalu plej-ofa kvalifikacija za odlazak na SP, u Kardifu pobedila reprezentaciju Ukrajine, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Tako su izabranici selektora Roberta Pejdža sprečili Ukrajince, koji su u prethodnom kolu doigravanja pobedili Škotsku u Glazgovu sa 3:1 da ostvare duplu pobedu na Ostrvu. Jedini pogodak viđen je u 34. minutu – bio je to autogol Andreja Jarmolenka
Slobodno možemo konstatovati i da je žreb za Mundijal bio naklonjen popularnim “Zmajevima” koji će u grupi biti sa selekcijama Engleske, Irana i Sjedinjenih Američkih Država, sa kojima će između ostalog i odmeriti snage na startu turnira.
Poznato je koliko Garet Bejl ima uticaja na igru Velšana, a ovaj sjajni fudbaler je nedavno došao do još jednog trofeja u svojoj i ovako izuzetno bogatoj karijeri, pošto je sa Los Anđelesom stigao do titule u MLS-u i to nakon jednog spektakularnog finala i pobede nad Filadelfijom, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, i to pošto je postigao gol koji je svom novom timu i doneo penale, a kasnije i titulu šampiona Amerike.
U ovogodišnjem izdanju Lige nacija, Vels je na kraju zauzeo poslednje mesto u svojoj grupi koja nije bila nimalo naivna pošto su u njoj još bile i selekcije Holandije, Belgije i Poljske, pa ćemo “Zmajeve” od narednog izdanja Lige nacija gledati u drugoj diviziji, gde im je po svojoj prilici i mesto.
Zanimljivo je da izabranici Roberta Pejdža nisu odigrali nijedan pripremni meč pred ovaj Mundijal, a poslednji susret je ova selekcija odigrala u poslednjem kolu Lige nacija kada je Poljska u Kardifu slavila rezultatom 0:1, što je možda bilo i malo iznenađenje, pošto je poznato koliko dobro Velšani igraju na svom terenu.
Inače, Vels i Sjedinjene Američke Države su do sada odigrale dva meča, jednom su SAD pobedile, jednom je bilo nerešeno, a ono što treba napomenuti je da na dva međusobna susreta popularni “Zmajevi” nisu uspeli da postignu gol, pa će svakako to biti prevashodni cilj za večeras u poslednjem meču drugog dana Mundijala.

Naš predlog

Očekuje nas jedan veoma neizvestan meč, a ovde ne treba očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.53.

Igra Velsa u mnogome zavisi od Gareta Bejla, dok sa druge strane Sjedinjenje Američke Države imaju jednu zaista sjajnu generaciju, koja bi vrlo lako mogla da sav svoj potencijal pokaže upravo na ovom Svetskom prvenstvu. Mišljenja smo da SAD neće doživeti poraz na ovom meču, a već smo konstatovali da ovde zaista ne bi trebalo da bude puno golova pa vam preporučujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&0-3 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Za kraj, hrabro vam preporučujemo da ovde probate sa čistom jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalan koeficijent 2.55.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: SAD – Vels: Bejlov poslednji ples u nacionalnom dresu, Zmajevi na Jenkije na startu! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.