Tiket dana (ponedeljak, 21.11.2022)

Tiket dana

Sigurno je da će kladioci najviše pažnje obraćati na utakmice Svetskog prvenstva a danas su na programu tri. Ostatak ponude ionako je vrlo siromašan. Predložene kvote bile su važeće u trenutku pisanja teksta.

Engleska – Iran – 1+pp,1+dp @ 1.99 u Meridianbet

Prvi meč u B grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru igraće Engleska, četvrtoplasirai tim sa prethodnog Mundijala i aktuelni evropski vicešampion, i jedna od najboljih azijskih selekcija u prethodnoj deceniji Iran. Jasno je da su šanse na strani Gordog Albiona, selektor Geret Sautgejt ima izuzetno kvalitetan sastav na raspolaganju ali brine činjenica da nisu pobedili na šest poslednjih duela pred start ovog takmičenja. Sve te utakmice odigrane u Ligi nacija u kojoj su završili kao poslednji u grupi sa Italijom, Nemačkom i Mađarskom i ispali u B diviziju. To će se brzo zaboraviti ako se u Kataru ponovi rezultat iz Rusije, a možda ode i korak dalje. Engleska je jednom bila šampion sveta i to 1966. godine, a tada su oni organizovali Mundijal. Što se Irana tiče ova selekcija je lako izborila novi nastup na Svetskom prvenstvu, po šesti put u istoriji. Pred početak takmičenja bilo je baš turbulentno u ovoj selekciji, prvo je selektora Draga Skočića, koji je uspešno priveo kvalifikacije kraju, na klupi zamenio Karlos Keiroš, da bi onda trajala kampanja ”izbacivanja” Irana sa Mundijala zbog političke situacije u ovoj zemlji. FIFA je odolela pritiscima i gledaćemo Irance na treće uzastopnom Svetskom prvenstvu. Oni nikakada nisu prošli grupu, ali se sada čini da imaju dobre izglede, posebno u mečevima sa Velsom i Sjedinjenim Državama. Taj meč sa Amerikancima biće svakako više od igre. Već su se jednom sastajali s ”Jenkijima”, bilo je to u Francuskoj 1988. i pobedili su u tom meču. Nekoliko odličnih igraa ima Keiroš, pre svih napadača Mehdija Taremija iz porta, ali i Serdara Azmuna, Alirezu Jahanbakša, Amirija i Mohamadija. Naš predlog je bar po gol u oba poluvremena, a za 1+pp,1+dp kvota je 1.99 u kladionici Meridianbet.

SAD – Vels – 1x,0-2 @ 2.01 u Meridianbet

Već na startu igra se najvažniji meč za ove dve selekcije. Velšani su po drugi put na Mundijalu a prethodni put su igrali daleke 1958. godine. Do plasmana su stigli preko baraža trijumfom nad Ukrajinom. SAD je peti put na Mundijalu, na prethodna tri ih nije bilo a igraće na narednom, jednostavno jer će biti domaćini zajedno sa Meksikom i Kanadom. ”Jenkiji” žele u drugu fazu, to bi podiglo elan pred sledeće prvenstvo i popularisalo fudbal u ovoj zemlji, što bi, a to je i najvažnije, imalo i odjeka u ekonomiji. Neće se ni ”Zmajevi” predati bez borbe, kod njih je nacionalni naboj uvek na maksimumu, a ovo prvenstvo značiće i oproštaj od reperezentacije za Gereta Bejla, najboljeg fudbalera Velsa. Pored njega selektor Robert Pejdž ima još aduta, tu su napadači Džejms i Mur iz engleske Premijer lige, iz Fulama i Brentforda, ali i odlični defanzivci Ben Dejvis, Itan Ampadu i Kris Mepam. Aron Remzi i Hari Vilson biće zaduženi za izgradnju napada, ali i sprečavanje protivničkih ataka. Amerikanci imaju vrlo mlad tim i njegov zenit trebalo bi da se dogodi kroz četiri godine. Zvezda tima je Kristijan Pulišić, ali svi već znaju za Đovanija Rejnu, Timoti Veu, Džoša Sardženta, Vestona Mekenija, Seržinja Desta i ostale koji igraju širom Starog kontinenta. Ne očekujemo goleadu u ovom meču, prevelika je važnost, a smatramo i da SAD neće izgubiti. Naš predlog je dušla šansa na Amerikance, a za 1x,0-2 kvota je 2.01 u kladionici Meridianbet.

Mirandes – Kartahena – 0-2 @ 1.66 u Meridianbet

Poslednju utakmicu 16. kola španske Segunde igraju Mirandes i Kartahena. Posle 15 odigranih kola gosti su u mnogo boljoj poziciji, nalazili su se na odličnom 6. mestu, dok je domaćin bio u zoni ispadanja na 20. poziciji. Međutim, Mirandes je popravio formu, u prethodna četiri kola su bez poraza a useli su da prođu dalje i u Kupu Kralja. Ipak, u tom intervalu pobedili su samo jednom u prvenstvu a tri puta su igrali nerešeno. Gro bodova, čak 10, osvojili su kao domaćini dok su sa strane doneli samo tri boda. Kartahena igra podjednako dobro i kući i u gostima, uzeli su tri boda više kao domaćini ali su jednom više i igrali na svom terenu. U prethodna tri kola uzeli su pet bodova, pobedili su Malagu a remizirali sa Granadom i Lugom. Možda je i ovde remi najrealniji, ali smatramo da ni golova neće biti previše. Za 0-2 gola kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.66.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Meridianbet iznosi 6.64.

1 Trackback / Pingback

  1. Tiket dana (ponedeljak, 21.11.2022) - Tiket Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.