Derbi dana: Hrvatska – Belgija: Vatreni šalju Belgijance kući!

Grupna faza Mundijala se polako ali sigurno bliži svom kraju, a ostalo je još ukupno osam mečeva, i to četiri u četvrtak, a preostala četiri u petak, kada ćemo i konačno saznati kojih šesnaest timova će na kraju doći do plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva.
Derbi dana se bez ikakve sumnje igra na stadionu “Al Rajan” gde će snage odmeriti selekcije Hrvatske i Belgije.
Meć između dve reprezentacije koje su na prošlom svetskom prvenstvu ostvavile odličan utisak je zakazan za 16 časova.

Hrvatska: Vatreni u sjajnoj atmosferi dočekuju posrnule Belgijance!

Pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Hrvati su ostvarili svoj najveći uspeh na Mundijalima osvojivši drugo mesto, pošto je poznato da je ova selekcija u finalu Mundijala poražena od Francuske, rezultatom 4:2.
Luka Modrić je tada proglašen za najboljeg fudbalera na Mundijalu, a kasnije je ovaj igrač dobio i “zlatnu loptu” što je u kombinaciji sa plasmanom u finale Svetskog prvenstva vinulo hrvatski reprezentativni fudbal u neslućene visine.
Međutim, ono što je veoma zanimljivo je da su Vatreni u prvom zvaničnom meču od tog finalnog susreta u Moskvi doživeli pravu katastrofu i to u prvom kolu premijernog izdanja Lige nacija, kada je Španija na svom terenu demolirala svetskog vicešampiona rezultatom 6:0.
Na Evropskom prvenstvu koje je održano prošle godine, izabranici selektora Zlatka Dalića su eliminisani u osmini finala od Španije, ali je zato Hrvatska bez većih problema uspela da dođe do direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo, pošto je u kvalifikacijama završila na prvom mestu u grupi.
Primarni cilj Vatrenih na ovom Mundijalu je pre početka turnira bio plasman u nokaut fazu, i kako sada stvari stoje ova selekcija je veoma blizu toga.
Trenutno se svetski vicešampion nalazi na prvom mestu u grupi uz isti broj bodova kao i Maroko, ali i bod viška u odnosu na Belgiju sa kojom će Vatreni odmeriti snage u poslednjem kolu.
U prvom kolu je četa Zlatka Dalića pomalo i neočekivano samo remizirali sa Marokom, kada nije bilo golova, ali je već u drugom kolu Hrvatska odigrala sjajan meč i bez većih problema savladala Kanadu, a taj duel je završen rezultatom 4:1, i pored toga što je Kanada u prvom kolu odigrala fantastičan meč protiv Belgije.
Ono što je jako bitno je da Vatreni apsolutno sve drže u svojim rukama i za plasman u nokaut fazu će im biti dovoljan i bod protiv Belgijanaca, koji imaju dosta problema na ovom Mundijalu.

Belgija: Katastrofalna atmosfera u ekipi!

Belgija je blistala na prošlom Svetskom prvenstvu i po mnogim mišljenjima je polufinale prošlog Mundijala između ove selekcije i Francuske bilo finale pre finala.
Na kraju se četa Roberta Martineza morala zadovoljiti sa trećim mestom, pošto su Đavoli u borbi za treću poziciju savladali Englesku.
Velika očekivanja javnosti su bila i od ovog Mundijala u Kataru, međutim, kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo govoriti o tome da je Belgija jedno od najvećih razočarenja dosadašnjeg izdanja Svetskog prvenstva.
Krenimo redom. U prvom kolu su izabranici Roberta Martineza odigrali jedan izuzetno loš meč protiv Kanade, ali su ipak nekako stigli do trijumfa, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0, a jedini gol delo je Bašuaija koji je uspešno odmenio povređenog Lukakua.
Ipak, Kanada je bila daleko bolji rival i pravo je čudo kako Milan Borjan i drugari nisu uspeli da postignu niti jedan pogodak na tom susretu, a ostaje žal i zbog jedanesterca koji Dejvis nije uspeo da pretvori u pogodak, pošto je sjajno intervenisao Kurtoa, koji je bio igrač utakmice.
Ipak, u drugom kolu su na videlu izašle sve slabosti Belgijanaca, koji su glatko poraženi od Maroka, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Nakon ovog poraza, polufinalista sa prošlog Svetskog prvenstva je znatno sebi smanjio šanse za plasmanom u narednu fazu turnira, a na sve to, prosto moramo napomenuti da u taboru ove reprezentacije vlada katastrofalna atmosfera.
Posebno zanimljivu izjavu pred meč sa Hrvatskom dao je selektor Belgije Roberto Martinez koji je rekao da njegova ekipa ima samo 10% šansi da savlada finalistu prošlog Mundijala i dođe do plasmana u nokaut fazu?!
Na sve to, kruže brojne glasine o potencijalnoj tuči između Azara i Vertongena, što je u međuvremenu i demantovano, ali je neminovno da je atmosfera daleko od dobre.
Što se izostanaka za ovaj duel tiče, Roberto Martinez neće moći da računa na Onanu koji ima parne žute kartone, a ono što je i te kako ohrabrujuća vest je da se u stroj vratio Lukaku, i treba ga očekivati od prvog minuta susreta.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Hrvatska iskoristiti sve ono loše što se poslednjih dana dešavalo u taboru belgijske reprezentacije i dosta lakše nego što se očekivalo slaviti na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.70.

Ulog je zaista veliki, pa ne treba na stadionu “Al Rajan” očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Za kraj, smatramo da je možda i idealna kombinacija za ovaj duel između reprezentacija Belgije i Hrvatske igra 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.