Tip dana: Japan – Španija: Mogu li Samuraji nakon Nemačke da sruše i Furiju i domognu se nokaut faze?

U četvrtak nas očekuje nekoliko veoma interesantnih mečeva, a u centru pažnje će ponovo biti četiri duela sa Svetskog prvenstva u Kataru.
Jedan od najzanimljivijih dana sutrašnjeg dana se igra na stadionu “Kalifa” u Dohi gde će snage odmeriti Japan i Španija.
Početak susreta između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova.

Japan: Mogu li Samuraji do plasmana u nokaut fazu?

Od kako se prvi put kvalifikovao za Mundijal 1998. godine, Japanci su redovni učesnici SP sa šest uzastopnih nastupa.
Naravno, Samuraji nemaju većih uspeha, ali treba svakako napomenuti da je ova selekcija tri puta uspela da prođe u nokaut fazu, a poslednji put se to desilo na prošlom Svetskom prvenstvu i to na jedan nesvakidašnji način.
Naime, Japan i Senegal su bili ujednačeni po broju bodova, gol razlika je bila identična, a i međusobni susret je završen nerešeno, pa je o prolasku u narednu fazu odlučivao broj zarađenih žutih kartona, gde su Japanci naravno bili uspešniji od afričke selekcije, pošto je poznato da su Samuraji jedna i te kako disciplinovana reprezentacija.
Kada smo već kod tog Mundijala u Rusiji, treba podsetiti da je vrlo malo falilo da azijsku selekciju gledamo i u četvrtfinalu, pošto je Japan dugo vodio protiv Belgije sa 2:0, ali onda su Crveni đavoli odigrali fenomenalno finiš susreta i sa tri postignuta pogotka došli do plasmana među osam najboljih ekipa na Mundijalu.
Što se ovog Svetskog prvenstva tiče, ono je po popularne Samuraje počelo na najbolji mogući način, pošto je u prvom kolu savladana Nemačka, rezultatom 1:2.
Na poluvreme su Panceri otišli sa golom prednosti, ali su onda Takuma Asano i drugari odigrali fenomenalno drugi deo igre, postigli dva pogotka i zasluženo došli do trijumfa.
Kada su svi očekivali pobedu u drugom kolu u duelu protiv Kostarike, koja je doživela pravu katastrofu od Španije u prvom kolu Mundijala (7:0), nažalost, izabranici selektora Hađime Morijasua su izgubili taj meč koji je na kraju Kostarika rešila u svoju korist rezultatom 1:0, i tako doveli u pitanje plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva, pošto će im za prolazak u osminu finala po svemu sudeći biti potrebna pobeda protiv prvoplasirane Španije, što kako sada stvari stoje u ovom trenutku nije realno.

Španija: Furija drži sve u svojim rukama!

Iako Furija nije blistala u kvalifikacijama na Svetsko prvenstvo, primarni cilj je ostvaren, pošto je četa Luisa Enrikea sa prvog mesta došla do plasmana na Mundijal, čime je izbegnut baraž, koji je primera radi ponovo bio koban za Italiju, koja je eliminisana od Makedonije, pa su Azuri drugi put zaredom ostali bez plasmana na Mundijal.
Osvajanjem prvog mesta u svojoj grupi ovogodišnjeg izdanja Lige nacija i plasmanom na završni turnir ovog takmičenja, Španija je napravila sjajnu uvertiru za Svetsko prvenstvo.
Luis Enrike je još više podmladio selekciju nego što je to bio slučaj na prethodnom Evropskom prvenstvu, i kako sada stvari stoje, utisak je da je to bio pun pogodak.
Naime, u prvom kolu je Furija demolirala Kostariku, a taj meč je završen rezultatom 7:0, i nećemo preterati ukoliko kažemo da je vrlo verovatno ta pobeda nekašnjeg svetskog i evropskog prvaka mogla da bude i ubedljivija.
Strelci za Španiju bili su Feran Tores koji je postigao dva pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Gavi, Olmo, Morata, Asensio i Soler.
Svakako da danas nije nijednoj ekipi lako dati toliki broj golova, a pošto se to desilo na Mundijalu, ta pobeda Furije je ekspresno dovela do euforije čitavu špansku javnost, koji su bili ubeđeni u pobedu nacionalnog tima ove zemlje nad Nemačkom.
Ruku na srce, Španija i jeste većim delom susreta bila bolja ekipa na terenu, ali na kraju je taj meč završen bez pobednika, pošto je na kraju bilo 1:1.
Prvo poluvreme je završeno bez golova, iako je i finišu prvog dela igre poništen gol Ridigera nakon intervencije VAR-a.
U nastavku je prvo Furija došla do gola preko Morate koji je ušao u drugom poluvremenu, a izjednačenje Nemcima je doneo rezervista Filkrug, nakon asistencije odličnog Musijale, a vrlo lako se moglo desiti da Panceri dođu i do sva tri boda na ovom susretu, ali je fantastičnu priliku propustio Sane u poslednjim trenucima utakmice.

Naš predlog

Ako uzmemo u obzir sve ono što smo u dosadašnjem toku Mundijala videli od Japanaca, sigurno je da će ova reprezentacija pokušati da napadne daleko kvalitetniju reprezentaciju Španije, a to nam potencijalno može doneti dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.76.

Realno je takođe i da obe selekcije postignu makar po jedan gol na ovom duelu na stadionu “Kalifa” u Dohi, a tu igru kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.06.

Za kraj, Japan je pokazao protiv Nemačke da može da igra i sa daleko kvalitetnijim reprezentacijama od sebe, ali ovog puta je ulog prevelik, i mišljenja smo da će Furija opravdati epitet favorita zbog čega vam hrabro predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.41.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Japan – Španija: Mogu li Samuraji nakon Nemačke da sruše i Furiju i domognu se nokaut faze? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.