Tiket dana Evroliga (četvrtak, 01.12.2022)

Nikad zanimljivija Evroliga nastavlja se utakmicama 11. kola. Večeras se igra prva polovina ovog kola, lopta će biti podbačena u pet dvorana. Predložene kvote važile su u momentu sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Olimpijakos – 1 @ 1.60 u MaxBet

Aktuelni šampion Evrope polako podiže formu i sada su u zoni plej-ofa sa učinkom od 5 pobeda i isto toliko poraza. Problem za tim Ergina Atamana može biti činjenica da u ovom momentu ima samo dvojicu potpuno razigranih košarkaša, Vasilija Micića i Vila Klajburna, kao i povremeno Rodriga Bobou. S nestrpljenjem se očekuje povratak Šejna Larkina, a još više čečeka da proradi neko od centara. U prethodnoj sedmici Efes je dva puta gostovao u Italiji i oba puta pobedio. Prvo su savladali oslabljenu Olimpiju u Milanu a onda i Virtus u Bolonji. Za to vreme je njihov rival Olimpijakos izgubio u Tel Avivu ali je pobedio Albu u Pireju. Grci su na deobi drugog mesta sa 7 pobeda i tri neuspeha i do sada su na strani imali odličan učinak s obzirom da je taj pozar u Izraelu bio prvi. U redovima Pirejaca sve zavisi od Saše Vezenkova, ali i iskusnog Kostasa Slukasa. Ako Efes zaustavi njih dvojicu pola posla će biti obavljeno jer ne verujemo da Barcokas ima druge adute. Predlog je jedinica sa kvotom 1.60 u kladionici MaxBet.

Baskonija – Olimpija – 1,UP+ (granica 157,5) @ 2.70 u MaxBet

Italijani su u crnoj seriji bez kraja u Evroligi, ali imaju i opravdanje za to. Glavni razlog za šest poraza u nizu u najjačem evropskom takmičenju leži u povredama važnih košarkaša. Prvo je iz stroja ispao Luiđi Datome, pa sjajni Šejvon Šilds, pa Bili Beron i Stefano Tonut. Beron se vratio u tim i Olimpija pobeđuje u Palakanestru ali nikako da prekinu post u Evroligi. Sada su na začelju tabele, imaju tri pobede koje su ostvarili na startu takmičenja i gostovanje u Vitoriji pokušaće da iskoriste kao priliku za prekid niza. Problem je što je Baskonija poražena samo jednom na svom parketu u pet mečeva, a bodove je iz Baskije odneo samo Olimpijakos. Istina, bio je blizu i Partizan, ali su se Baskijci tada na volšeban način izvukli zahvaljujući fenomenalnom Hauardu koji je crn-belima ubacio 33, a Zvezdi 30 poena. Baskonija postiđe veliki broj poena, a pamtiće je Makabi kome su ubacili čak 116 koševa bez produžetka. U Olimpiju je iz NBA lige stigao Luvavu i bivši igrač Mege sve se bolje snalazi. Očekujemo reviju koševa i, ipak, pobedu domaćina. Granica za upupan broj koševa je na 157,5, a za kombinaciju 1,UP+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.70.

Partizan – Valensija – 1,UP+ (granica 164,5) @ 2.60 u MaxBet

Crno-beli su doživeli težak poraz od večitog rivala u ABA ligi, a on se nadovezao na dva uzastopna neuspeha u Evroligi, oba u Španiji, proti Barselone i Reala. Malo k je očekivao da Partizan može pobediti nekog od španskih velikana, ali skoro niko nije mogao da pretpostavi da će onako lako položiti oružje pred Crvenom zvezdom Priliku za revanš crveno-belima imaće u Evroligi naredne sedmice, a do tada imaju dva meča u svojoj Areni, prvi sa Valensijom, a onda i protiv Budućnosti za vikend. Protiv španskih ekipa Partizanu baš ne ide, već su izgubili od tri, ali se mora priznati da su pred svojim navijačima favoriti u duelu sa ”Slepim miševima” koji su, kao i oni, dobili specijalnu pozivnicu za učešće ove sezone posle izbacivanja ruskih klubova. Valensija je, kao i Partizan, ostavrila skor od 4 pobede i 6 poraza. Imali su neke sjajne partije, poput pobede u Istanbulu nad Efesom, ali i neke neplanirane poraza, kao što je onaj od Asvela u Valensiji. Glavne poluge ovog kluba su Kris Džons koji postiže prosečno skoro 16 poena u Evroligi, crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević sa 10,7 i Kubanac Rivaro sa 9,2 poena po meču. U Partizanu uvek neko prijatno,a neko neprijatno iznenadi. Problem za Obradovića je povreda Lesora zbog koje je malo igrao protiv Zvezde, a raduje sekvenca koju je odigrao Smailagić, pošto se čini da oporavak ide mnogo brže od očekivanog. Za sada su sigurno van stroja samo Avramović i Koprivica. Partizan daje veliki broj koševa na svakom meču, ali ih prima još više. Zato verujemo u pobedu, a (+) što se ukupnog broja poena tiče se podrazumeca. Granica je na 164,5 poena, a za 1,UP+ kvota je 2.60 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 11.23.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.