Tip dana: Farul Konstanca – Kluž: George Hadži je podigao na noge čitavu Konstancu!

U sredu nema mečeva na Mundijalu, pošto nam predstoje dva dana predaha, ali je i pored toga ponuda za klađenje i više nego interesantna.
Za vas smo ovog puta analizirali jedan duel rumunskog Kupa, i to meč između dva tima koja su do sada ubedljivo najviše pokazala u prvenstvu, pošto će Farul u Konstanci ugostiti Kluž.
Meč između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Farul Konstanca: Može li Farul do titule šampiona Rumunije?

Fudbaleri Farula su prošlu sezonu završili na petom mestu na tabeli, što je bez ikakve sumnje bio rezultat koji je oduševio sve navijače ove ekipe.
Inače, klub iz Konstance se prošlog leta fuzionisao sa Vitorulom, poslednjim šampionom Rumunije 2017. godine, pre vladavine Kluža.
Vlasnik, ali i trener ovog kluba je legendarni George Hadži, po mnogim mišljenjima i najbolji fudbaler u istoriji Rumunije.
Predsednik Farula je takođe legendarni George “Gica” Popesku, dok pored Hadžija koji ima 90 odsto akcija u klubu, 10% pripadaju i Ćiprijanu Mariki, nekadašnjem golgeteru Štutgarta i Šahtjora.
Nakon pomenutog petog mesta od prošle sezone, iz kluba su najavljivali da će ove sezone učiniti sve da prekinu petogodišnju dominaciju Kluža, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da tim iz Konstance i dođe do naslova prvaka.
Naime, u ovom trenutku se Farul nalazi na prvom mestu na tabeli rumunske Lige 1 uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Kluž, koji ruku na srce ima i meč manje i kako sada stvari stoje očekuje se da ova dva tima vode veliku borbu za naslov prvaka.
U prošlom kolu su izabranici Georgija Hadžija odigrali jedan spektakularan meč na svom terenu i bez većih problema savladali ekipu Botošanija, a taj duel je završen sa više nego ubedljivih 8:0, što je najubedljivija pobeda tima iz Konstance u poslednjih nekoliko godina.
Inače, na poslednjih pet susreta Farul je ostvario tri trijumfa i dva remija, a pre tog trijumfa nad Botošanijem, lider na tabeli je remizirao na gostovanju kod neugodne Čindije, kada je bilo 1:1.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala deset mečeva na svom stadionu i ostvarila čak osam trijumfa, uz samo dva remija, i uz sjajnu gol razliku – 24 postignutih i samo četiri primljena pogotka, a veoma zanimljivo je da je trećinu od broja datih golova, ova ekipa postigla u prošlom kolu protiv Botošanija.
Kluž i Farul su već odigrali jedan meč ove sezone i to na početku šampionata, kada je četa trenera Hadžija slavili na gostovanju kod aktuelnog šampiona Rumunije rezultatom 1:3, a sličnom scenariju se sasvim sigurno svi navijači ovog tima nadaju i ovog puta.

Kluž: Sjajna serija pobeda aktuelnog šampiona!

Godinama unazad fudbaleri Kluža dominiraju rumunskim fudbalom, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa došla do nove titule šampiona.
Na kraju je jedan od najtrofejnijih rumunskih klubova imao samo bod viška u odnosu na FCSB, međutim, na dva kola pre kraja je Kluž imao četiri boda viška u odnosu na svog najbližeg pratioca, pa je praktično ova ekipa na dva kola pre završetka šampionata došla do pete uzastopne titule šampiona Rumunije.
Ukupno je to bio osmi naslov prvaka za ovu ekipu, koja je i ove sezone, barem na papiru daleko najbolji tim u ligi, međutim, Farul je istakao ozbiljnu kandidaturu da im pomrsi konce, ali otom potom.
Nažalost, Kluž nije uspeo da dođe do plasmana u Ligu šampiona, ali ni u Ligu Evrope, pa se šampion Rumunije morao zadovoljiti sa grupnom fazom Lige konferencija, gde je ova ekipa uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu, pošto je četa trenera Petreskua na kraju imala samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Sivaspor.
Na šest odigranih mečeva u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju Kluž je ostvario tri trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Svakako da će aktuelni šampion Rumunije učiniti sve da dođe do plasmana u narednu fazu Lige konferencija, a na putu ka tom cilju im stoji rimski Lacio, pa nema nikakve sumnje da rumunskog predstavnika očekuje pakleno težak posao.
U Ligi 1 izabranici Dana Petreskua nakon očajnog starta pružaju sve bolje partije, pa je tako drugoplasirani tim na tabeli na četiri poslednja susreta u prvenstvu ostvario isto toliko trijumfa i primakao se vodećem Farulu iz Konstance na samo četiri boda zaostatka, a ako uzmemo u obzir da Kluž ima i meč manje, sva je prilika da će ovaj tim uskoro doći na samo bod zaostatka u odnosu na senzaciju iz Konstance.
U prošlom kolu je petostruki uzastopni šampion Rumunije bez većih problema slavio na domaćem terenu protiv Čindije, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Inače, što se tiče partija na strani, do sada je Kluž odigrao osam mečeva van svog terena i ostvario pet trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Za kraj, kada su u pitanju partije aktuelnog šampiona Rumunije u nacionalnom Kupu, u ovom trenutku se izabranici Dana Petreskua nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao drugoplasirani Universitatea Kluž, ali i trećeplasirani Farul, kod koga kao što smo već napomenuli Kluž i gostuje u ovom kolu.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret u kom će po našem mišljenju i jedna i druga ekipa uspeti da postigne makar po jedan gol zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.04.

Sva je prilika da će nam duel između ova dva odlična tima doneti dosta golova, pa vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.37.

Za kraj, Farul igra fantastično na domaćem terenu u poslednje vreme o čemu najbolje svedoči pobeda u prošlom kolu prvenstva nad Botošanijem, kada je bilo čak 8:0, zbog čega vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 4.00.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Farul Konstanca – Kluž: George Hadži je podigao na noge čitavu Konstancu! - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.