Tiket dana Evroliga (četvrtak, 08.12.2022)

U 12. kolu Evrolige po prvi put ćemo prisustvovati jednom okršaju srpskih ekipa. Partizan u Areni dočekuje Crvenu zvezdu i to će biti najzanimljiviji duel večeri, iako to faktički nije derbi kola. Predložene kvote i granice podložne su promenama.

Alba – Fenerbahče – 2 @ 1.63 u MaxBet

Berlinci su u žestokoj krizi kada je u pitanju Evroliga. Počeli su iznad očekivanja, vezali tri pobede na stratu ali od tada su upisali osam uzastopnih poraza. U prošlom kolu su pokazali određeni napredak, igrali su protiv Barselone na svom parketu i poraženi su samo sa dva poena razlike. U tom meču ponovo je u timu Albatrosa najefikasniji bio Tamir Blat sa 17 koševa, pratio ga je Džejlen Braun sa dva manje, a prijatno je iznenadio Timan sa 12 koševa i 7 skokova. U timu je po prosečnom učinku najbolji Džejlen Smit sa 14 poena, Blat je na nešto manje od 11, a slede Luk Sikma, Maodo Lo i Luis Olinde. Fener je izgubio od Reala na svom parketu u prošlom kolu i to im je bi tek drugi poraz ove sezone. Međutim, mogao bi taj neuspeh lako da bude najava male krize u timu iz Istanbula koji je, bar do sada, igrao iznad očekivanja. Da pokažu da je meč sa Madriđanima bio samo slab dan priliku imaju u Nemačkoj. U ekipi trenera Itudisa za sada su najzapaženiji Džonatan Motli, Skoti Vilbekin i Marko Gudurić, ali svoj doprinos daju i ostali iz odličnog rostera koji Fener ima. Očekujemo pobedu gostiju koji će u Berlinu imati i solidnu podršku sa tribina. Za pobedu Fenera u kladionici MaxBet kvota je 1.63.

Makabi – Valensija – 1,UP- (granica 165,5) @ 2.70 u MaxBet

Izraelci se ponovo kockaju sa ugledom. Ponovo je Makabi doveo odličnu grupu igrača ali je njima izgleda ispod časti da igraju odbranu. Niko ne spori da su Lorenc Braun, Vejd Boldvin, Darun Hilijard ili centri Pojtres, Nibo i Sorkin, loši igrači, ali osim u napadu, košarka se igra i u odbrani. Makabi je jedna ekipa kada igra pred svojim navijačima a sasvim druga kada ode na gostovanje. Ove sezone su izgubili sve mečeve na strani u Evroligi, a nije da su igrali samo protiv timova iz vrha ovog takmičenja. U prošlom kolu su izgubili u Minhenu protiv Bajerna i sada imaju skor od 5 pobeda i 6 poraza. Ako tako nastave ni ove sezone nema ništa od nekog boljeg rezultata. Prošle su makar igrali u četvrtfinalu, ali se i to dogodilo zahvaljujući eliminaciji ruskih klubova. Isti skor ima i Valensija, ali se od povrtnika u Evroligu i nije očekivalo mnogo više. Oni su potrošili mnogo manje para u prelaznom roku i sa ovim rosterom i perspektivnim trenerom Mumbruom, igraju sasvim solidno. Prošlog četvrtka su slavili u beogradskoj Areni protiv Partizana uz fantastična izdanja Kubanca Rivera, Veba i Lopeza- Arostegija. Pokazali su da mogu pobediti i kad Bojan Dubljević i Kris Džons odigraju ispod svojih mogućnosti. Očekujemo da Makabi pobedi a moraće da se potrude i u odbrani svog koša. Uz jedinicu dodajemo i minus kada su ukupni poeni u pitanju, a granica je na 165,5 poena. Za 1,UP- kvota je 2.70 u kladionici MaxBet.

Partizan – Crvena zvezda – UP+ (granica 161,5) @ 1.90 u MaxBet

Mnogo toga se promenilo u ekipi Zvezde u odnosu na početak sezone. Dok je na klupi bio Aleksandar Jovanović, a Nemanja Nedović na listi povređenih igrača, crveno-beli su ređali poraze i bili na samom začelju Evrolige. Malo ko je u tom momentu razmišljao o plasmanu u plej-of, ali je onda doveden sjajni Luka Vildoza, oporavio se Nedović, a trener je postao iskusni Duško Ivanović. Zvezda sada ima četiri vezana trijumfa u Evroligi i stigla je do skora od pet pobeda. Još su daleko od cilja, ali ako ovako nastave četvrtfinale ne bi smelo da izmakne, pogotovo ako stignu još neki igrači, a o pojedinim imenima se uveliko špekuliše. Zanimljivo je da je Zvezda sve ove utakmice dobijala posle dramatičnih završnica. Kada tako pobeđujete povećava se i samopouzdanje igrača i celog tima, pa to može biti prednost u narednim mečevima koji se budu igrali na jednu loptu. Baš takve završnice su problem Partizana, prvo su crno-beli izgubili dobijen meč u Vitoriji protiv Baskonije, a to im se ponovilo i protiv Valensije u prošlom kolu, s obzirom da su pnovo pali u produžetku. Obradovićev tim sada ima samo 4 pobede i gleda u leđa večitom rivalu. Pobeda je imperativ za crno-bele pogotovo nakon ubedljivog poraza od Zvezde u ABA ligi pre desetak dana. Zdravstveni bilten malo je bolji, utoliko što bi u sastavu trebao da bude Alen Smailagić. Van stroja su i dalje Avramović i Koprivica, a Lesor je protiv Budućnosti pokazao da je s njegovim laktom sve u redu. Partizan je imao niz od 4 uzastopna poraza, tri u Evroligi od španskih timova i već pominjani od Zvezde. Tu seriju poraza prekinuli su pobedom nad Podgoričanima u nedelju kada su pokazali jedno lepše lice. Cela Evropa gledaće ovaj okršaj koji će se igrati u prepunoj Areni, a naš predlog je više poena ukupno od ponuđene granice. Ona je na 161,5 poena, a za (+) kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 8.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.