Tiket dana: Poeni igrača

Još četiri utakmice u Evroligi i spustiće se zavesa na 12. kolo. Naredne sedmice čeka nas dupli program u elitnom evropskom takmičenju. Kvote i granice podložne su promenama.

Rolands Smits (Žalgiris) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.90 u MaxBet

U tri prethodne utakmice u Evroligi Letonac je odigrao dve jako slabe i jednu odličnu. Baš u toj u kojoj je blistao Žalgiris je pobedio u Valensiji uz Smitsovih 19 poena i 7 skokova. ProtivBaskonije i Panatinaikosa je ubacivao samo po dva koša i ”zelena šuma” je poražena. Litvanci malo padaju u formi, to nije čudo jer njihov roster nije među najboljima u ligi, pa je i ovih 6 dosadašnjih pobeda odličan skor. Teški mečevi im tek predstoje, prvi u nizu je dolazak dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Efesa i sada svi igraći litvanskog tima moraju biti na najvišem nivou, pre svih Kinan, Brazdejkis, Ulanovas i Smits. Roland Smits prosečno ubacuje 9,2 poena po meču i očekujemo da večeras prebaci granicu od 9,5. Koeficijent za (+) poene u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Vasilije MIcić (Anadolu Efes) – Poeni + (granica 18,5) @ 1.90 u MaxBet

Možda vam granica od čak 18 poena izgleda previsoko za bilo kog košarkaša, ali znajući kakav je igrač Vasa Micić kada mu krene, to je za njega ”mačiji kašalj”. Dvojica košarkaša na svojim leđima nose ”Pivare” u ovoj sezoni, to su novajlija Vil Klajburn koji daje preko 20 poena prosečno, i Vasa Micić koji ima prosek od 18,2 poena uz odličan šut za dva i tri poena. Čekaju u Efesu povratak Šejna Larkina, a naturalizovanog Amerikanca za sada odmenjuje Rodrig Boboa. Micić je odigrao fantastičan meč protiv Olimpijakosa u prošlom kolu, po jedna asistencija i jedan skok falili su mu za tripl-dabl, što je u evropskoj košarci pravi podvig. Ubacio je 18 koševa uz po 9 uhvaćenih lopti i dobrih dodavanja. Efes je vezao četiri pobede u Evroligi ali je zato poražen na dva prethodna meča u turskoj ligi mada je protiv Karšijake Micić postigao 37 poena. Sve u svemu od njega i Klajburna zavisi uspeh u Kaunasu, a predlažemo (+) poene na Vasilija Micića. Granica u kladionici MaxBet je na 18,5 poena a za kvota za više je 1.90.

Tomas Volkap (Olimpijakos) – Poeni + (granica 6,5) @ 2.00 u MaxBet

Plejmejker Olimpijakosa nije košarkaš koji se ističe velikim brojem poena. Njegov osnovni zadatak je organizacija igre i sigurnost u kontrolisanju napada. Ipak, na terenu provodi dosta vremena, njegova alternativa Kostas Slukas je već u godinama i trener Barcikas na parketu više drži Volkapa, pogotovo kada rezultat nije neizvestan. Amerikanac prosečno igra skoro 25 minuta, do sada je u Evroligi prosečno ubacivao 6,7 poena sa dobrim učinkom za dva i nešto slabijim za tri poena. Uz sve to drugi je asistent tima sa više od 5 dodavanja po meču. U Pirej dolazi Virtus, po nama je domaćin veliki favorit i očekujemo da Volkap preskoči granicu od 6,5 koševa koliko mu je, sa kvotom 2.00, prognozirano u kladionici MaxBet.

Džordan Miki (Virtus) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.90 u MaxBet

Džordan Miki, ili Majki, kako već ko zove krilnog igrača Virtusa, ove sezone ubacuje 9,2 koša po meču. Kod Skariola je uvek u startnoj postavi a na terenu provodi više od 25 minuta. Radi se o dobrom, zahvalnom košarkašu koji je u poslednje četiri utakmice ubacivao između 10 i 15 poena. Problem je što su dve u Palakanestru Bolonjezi dobili, a one u Evroligi, od Efesa i Zvezde, izgubili. Miki je najviše košava ubacio u pobedi nad Valensijom 16, ali je i u Istanbulu protiv Efesa bio odličan sa 15 koševa. Protiv Zvezde je postigao 11 poena i dosta namučio svoje direnktne rivale. U Pireju će naspram sebe imati najverovatnije Sašu Vezenkova. Bugarski košarkaš je odličan napadač ali ne i toliko dobar u odbrani. Zato smatramo da bi Miki mogao da prebaci granicu od 10,5 poena, koliko mu je ponuđeno u kladionici MaxBet sa koeficijentom koji iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 13.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.