Tiket dana Evroliga (petak, 16.12.2022)

Večeras se igra pet utakmica u Evroligi a njihovim završetkom spustiće se zavesa na 13. kolo u elitnom košarkaškom takmičenju. Predložene granice i kvote važile su u vreme sastavljanja tiketa.

Partizan – Anadolu Efes – UP + (granica 167,5) @ 1.90 u MaxBet

Ništa dobro nije se desilo Partizanu u prehodnih mesec dana osim pobede nad ekipom Budućnosti u ABA ligi. U Evroligi su vezali pet poraza, došli do skora 4-8, a izgubili su i dva derbija u regionalnom takmičenju, na gostovanjima kod Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Još uvek je rana faza sezone u oba takmičenja, ali nam se čini da ona polako klizi iz ruku Željka Obradovića. Crno-belima je hitno potrebna jedna velika pobeda i konačni reset. Pravi trenutak je dolazak svostrukog uzastopnog šampiona Evrope u Arenu, ali je po Partizan loša vest to što je Anadolu Efes izgubio u sredu na svom parketu od Baskonije. ”Pivari” to moraju da nadoknade i sigurno je da u Beograd dolaze po bodove. Osim Micića i donekle Mbajea, svi su u Atamanovoj ekipi podbacili, čak i Vil Klajburn, koji je zek u finišu vezao nekoliko koševa i stigao blizu svog ovogodišnjeg proseka. Partizan je u Vilerbanu izgubio još jedan meč, na način kako je gubio i prethodne. Imali su napad za pobedu, ali se Naneli spetljao, dok je isti igrač desetak sekundi pre toga promašio jedno bacanje. U sastav se vraća Aleksa Avramović, pitanje je da li će igrati, ali i njegovo prisustvo će mnogo značiti. Videćemo kako će navijači reagovati posle serije poraza, posebno onog bolnog od Zvezde u Evroligi. Oba tima mnogo više polažu na napad, pa je naš predlog više poena od granice. Za UP koševa granica je na visokih 167,5 poena, a za (+) koeficijent je 1.90 u kladionici MaxBet.

Virtus – Makabi – 1 @ 1.65 u MaxBet

”Ponosu Izraela” prija italijanska klima. Prvu gostujuću pobedu Makabi je zabeležio u Milanu pre tri dana, ali treba ponoviti da je Olimpija još jednom igrala u desetkovanom sastavu. Ipak, to ne umanjuje učinak gostiju, pogotovo jer su i oni nastupili bez Boldvina i Pojtresa. Ove dvojice ne bi trebalo da bude ni u Bolonji, pa će ponovo glavni teret na spoljnim pozicijama poneti Lorenco Braun i Bonzi Kolson, a pod koševima Sorkin i Nibo. Virtus je prekinuo loš niz pobedom nad Albom, koju je poslao na dno tabele a Skariolov tim došao do pete pobede. Neće ni tim iz Bolonje biti kompletan, povređen je bivši NBA košarkaš Šemi Oudžejli, koji je do povrede imao odličan učinak od 9,4 poena i skoro 4 skoka po meču u Evroligi. Teodosić je svojim asistencijama pokrenuo Virtus protiv Albe, a kasnije je stigao i do odličnog poenterskog učinka od 11 poena. Najefikasniji je bio iskusni Vims sa 16 poena, a Heket i Žaite su dodali po 13. Ovo je sjajna prilika da Virtus drugi put veže dve pobede u Evroligi i verujemo da neće ispustiti tu šansu. Za pobedu domaćina kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.65.

Monako – Alba – D+ (granica 86,5) @ 1.92 u MaxBet

Posle pobede nad Realom u Madridu, Monako nije uspeo da isto uradi protiv barse na svom parketu. U duel dve odlične ekipe slavili su Katalonci koji su još jednom prezentovali defanzivnu kliniku. Zaustavili su ”Kneževe” na samo 63 ubačena poena, a sa tako malo koševa teško je pobediti i mnogo slabiji tim od ekipe Šarunasa Jasikevičijusa. Igrao je tim Saše Obradovića oslabljen, nije bilo u sastavu jednog od najboljih strelaca Džordana Lojda, koji je slomion nos, ali su Katalonci odlično sačuvali drugu haubicu, Elija Okoboa. Majk Džejms je ubacio svojih 16 koševa, solidan je bio i Motiejunas, dok se najzad nešto bolji učinak imao i Moerman. Sada Monako ima skor 9-4, kao i Real, Barsa i Olimpijakos, dok je Fener prvi sa 10-3. O Albi e nema šta mnogo reći, posle tri startne pobede Berlinci su nanizali deset uzastopnih poraza u Evroligi i čini nam se da ta serija nema kraja. Šta se dogodilo sa mladim i poletnim timom iz oktobra u narednom periodu pitanje je za trenera Izraela Gonzalesa, ali da mnogo toga ne štima, svima je jasno. Monako će pobediti, za konačan ishod kvota je niska, pa predlažemo više poena domaćina od ponuđene granice. Ona je za koševe Monaka na 86,5 a za (+) kvota je 1.92 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 6.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.