Tiket dana Evroliga (četvrtak, 22.12.2022)

Evroliga odmiče ubrzano i već smo stigli do 15. kola. Večeras se igra pet utakmica dok su ostale četiri na programu u petak. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u trenutku sastavljanja tiketa.

Alba – Makabi – 2 @ 1.83 u CircusBet

Za Berlince kao da se sezona u Evroligi završila u 4. kolu. U prva tri su upisali isto toliko pobeda i najavili velike domete, međutim, od tada nisu slavili ni na jednom meču i sada su u seriji od 11 uzastopnih poraza. Ne deluje nam da je tim Izraela Gonzalesa sposoban da se brzo izvuče iz ponora, mada oni u Bundesligi igraju sasvim solidno i vezali su tri pobede. U Berlin dolazi Makabi, jedan od timova koji ima dva lica, jedno kada je domaćin a sasvim drugo kada gostuje. ”Ponos Izraela” je na strani pobedio samo jednom u sedam utakmica u Evrolgi i to u Milanu protiv desetkovane Olimpije. Već posle dva dana usledio je novi gostujući poraz, izgubili su od Virtusa u Bolonji, pa je prošlonedeljna ekskurzija u Italiji prošla sa polovičnim uspehom. Za to vreme je Alba igrala u Bolonji i Monte Karlu i oba puta izgubila, mada su utakmice, posebno ona u Kneževini, bile krajnje neizvesne. Da li je to najava boljih dana za Albatrose znaćemo posle ovog meča. U domaćem timu Džejlen Smit jedini ima dvocifren rosek poena, 12,5, dok su do sada solidni bili Tamir Blat, Luk Sikma, Maodo Lo i Luis Olinde. Kod gostiju se ističu Lorenco Braun sa 18 i Vejd Boldvin sa 15 poena prosečno u Evroligi, dok su Bonzi Kolson, Džoš Nibo i Aleks Pojtres blizu dvocifrenog učinka. Bilo kako bilo, smatramo da je Makabi bolji tim i da bi morao da dobije ovaj meč inače će teško moći da računa na plej-of. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija kvota 1.83.

Olimpijakos – Crvena zvezda – H2 (granica 7,5 poena) @ 2.37 u CircusBet

Zvezda je prekinula pobedonosni niz kada se najmanje očekivalo, pred svojim navijačima protiv oslabljene Olimpije. Posle šest vezanih pobeda stigao je poraz i sada su crveno-beli na učinku od 50%, po sedam pobeda i poraza. Posle startnih 1-6 verujemo da bi svi potpisali ovakav skor posle 14 utakmica. Mora se priznati da je Zvezda imala nešto lakši raspored, igrala je na svom parketu pet puta, a gostovala samo u Berlinu i kod Partizana u gradskom derbiju. Sada sledi okršaj sa ”bratskim” klubom iz Pireja. Olimpijakos nije u onoj formi sa početka sezone, sada su na učinku 9-5 i na deobi su četvrtog mesta. U domaćem timu neće biti odličnog centra Mustafe Fala, ali se vraća Larencakis, dok u Zvezdi ne igraju povređeni Ivanović i Hasan Martin, ali postoji mogućnost da debituje Fakundo Kampaco, najnovije pojačanje, s obzirom da je otputovao u Atinu. Videćemo da li je Duško Ivanović odmah ubaciti u vatru argentinskog plejmejkera koji dugo nije igrao. Pirejci ove sezone imaju fantastičnog Sašu Vezenkova, Bugarin ubacuje skoro 20 poena po meču, uz preko 7 skokova u proseku. Najveći zadatak odbrane tima iz Beograda biće zaustavljanje njega i iskusnog plejmejkera Kostasa Slukasa koji ima 12,6 poena i 6,7 asistencija prosečno. Ipak, ima Olimpijakos još aduta, tu su pomenuti Larencakis, Mekisik, Bolomboj, Peters i Papanikolau. Od tandema Luka Vildoza – Nemanja Nedović sve zavisi u Zvezdi, ali tu su iz drugog plana i Dobrić, Mitrović i sve bolji Petrušev. Pirejci prosečno ubacuju skoro osam koševa više od Zvezde i moraće Ivanović da zaustavi napad svog kolege Barcokasa. Smatramo da je Zvezda malo potcenjena kvotom, pa predlažem o igru u hendikepu. Čak i da Zvezda izgubi, ne verujemo da će to biti sa više od sedam koševa razlike. Za H2 (7,5) kvota u kaldionici CircusBet iznosi 2.37.

Real Madrid – Asvel – D + (granica 87,5) @ 2.03 u CircusBet

U ”kraljevskom klubu” niko nije zadovoljan kako izgleda sezona do sada. Ima Real 9 pobeda i 5 poraza, na deobi je 4. mesta sa Olimpijakosom i Baskonijom, dok trio Barsa, Fener i Monako imaju po pobedu više. Liga je izjednačenija nego ikad, pa se tako dogodio i prošlonedeljni poraz Reala u Kaunsu protiv Žalgirisa. Madriđani žele da se u ovaj litvanski grad vrate u maju, kada se u istoj hali bude igrao Fajnal for. U prestonicu Španije u 15. kolu dolazi Asvel. Tim iz lionskog predgrađa Vilerbana je vezao dve pobede na svom parketu u toku prošle sedmice. Prvo su pobedili Partizan a onda i Olimpijakos, a oba meča bila više nego dramatična. Partizan je imao napad za pobedu, dok je meč protiv Pirejaca rešio Amin Nua trojkom u poslednjoj sekundi u trenutku kada su gosti imali poen prednosti. U oba meča Nando De olo je pokazao da je glavni adut ovog tima, potpuno se oporavio od povrede i protiv Partizana ubacio čak 32 poena, dok je protiv Grka bio skromniji sa 13 uz po 4 asistencije i ukradene lopte. Kod Reala je Džanan Musa najefikasniji sa skoro 15 koševa po meču, slede Gabrijel Dek sa 13 i Valter Tavares sa 11,5. Madriđani su jedni od najefikasnijih u Evroligi, imaju odličan napadački potencijal, ali za veće domete potrebno je i utegnuti odbranu, što je glavni zadatak za trenera Matea Ćusa. Očekujemo još jedan efikasan meč od strane domaćina, a granica za poene Reala je na 87,5. Za (+) poene domaćeg tima koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.03.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 8.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.