Tip dana: Arsenal – Vest Hem: Mogu li Tobdžije berićetnu jesen nastaviti i zimi?

U ponedeljak se konačno nastavlja Premijer lige, a ovog puta su na programu mečevi sedamnaestog kola najkvalitetnije lige na svetu.
Za vas smo u moru zanimljivih mečeva analizirali onaj koji se igra u Londonu gde će prvoplasirani Arsenal ugostiti šesnaestoplasirani Vest Hem.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Arsenal: Mogu li Tobdžije do titule?

Nakon nekoliko sušnih godina, utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Arsenala ove sezone pružati ovako dobre partije.
Podsećamo vas, Tobdžije su u prošlom šampionatu zauzele peto mesto na tabeli što je ovom timu donelo plasman u Ligu Evrope, a vrlo lako se moglo desiti da izabranici Mikela Artete dođu i do plasmana u Ligu šampiona, međutim, kada je to bilo najmanje potrebno, Arsenal je doživeo dva vezana poraza, od Totenhema i Njukasla, i ostao bez plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Bilo kako bilo, u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope tim iz Londona je osvojio prvo mesto u grupi i došao do direktnog plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, što je bez ikakve sumnje bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Ako se od Tobdžija i očekivalo da u konkurenciji Ciriha, PSV-a i Bodea na kraju dođe do prvog mesta u grupi, onda je sigurno malo ko očekivao da će izabranici Mikela Artete u ovom trenutku držati prvo mesto na tabeli Premijer lige, i to uz pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti.
Do sada je nekadašnji šampion Engleske odigrao četrnaest mečeva u najkvalitetnijoj ligi na svetu i ostvario čak dvanaest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz.
Na poslednjih pet mečeva lider na tabeli je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan remi i to na gostovanju kod Sautemptona, a u prošlom kolu su Tobdžije bez većih problema slavile na gostovanju kod Vulverhemptona kada je bilo 0:2.
Na svom terenu je Arsenal do sada odigrao šest mečeva i ostvario isto toliko trijumfa, a u poslednjem meču na Emirejtsu četa Mikela Artete je slavila nad Notingemom sa više nego ubedljivih 5:0.
Pre toga je ova ekipa pokazala karakter i savladala Liverpul rezultatom 3:2, a serija teških mečeva na domaćem terenu je krenula od duela sa Totenhemom, koji je lider na tabeli takođe rešio u svoju korist.
Ono što bi mogao da bude veliki problem za Arsenal u nastavku sezone je povreda Gabrijela Žezusa koji će po prvim procenama odsustvovati oko tri meseca zbog povrede kolena, dok u timu za meč sa Vest Hemom neće biti ni Zinčenka, ali ni Nelsona.

Vest Hem: Očekivali smo dosta više!

Prošla sezona je za popularne “čekićare”bila zaista sjajna, a glavni razlog za to je plasman ove ekipe na sedmu poziciju koja između ostalog donosi plasman u grupnu fazu Lige konferencija, gde će bez ikakve sumnje “čekićari” biti jedni od glavnih favorita za osvajanje, ali o tome ćemo nešto kasnije.
U jednom trenutku je ekipa iz Londona vrlo verovatno mogla i da se uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona, ali je glavni razlog za to nešto slabija forma u finišu prvenstva, što je donekle i bilo očekivano s obzirom da su “ćekićari” igrali na dva fronta.
Naravno, treba podsetiti i da su izabranici Dejvida Mojesa prošle sezone stigli do polufinala Liga Evrope, gde su nažalost eliminisani od Ajntrahta iz Frankfurta.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Premijer lige, treba biti realan pa reći da smo od Vest Hema dosta više očekivali.
Naime, u ovom trenutku se ekipa iz Londona nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Notingem, a poznato je da ta osamnaesta pozicija na kraju znači i selidbu u Čempionšip.
Do sada je četa Dejvida Mojesa odigrala petnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala i ostvarila samo četiri trijumfa, dva remija i čak devet poraza.
U prošlom kolu su “čekićari” poraženi na svom terenu od Lestera, koji igra sve bolje kako vreme prolazi, a taj duel u Londonu je završen rezultatom 0:2.
Na poslednjih pet mečeva u Premijer ligi, Vest Hem je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan trijumf, i to na svom terenu protiov Bornmuta, kada je bilo 2:0.
Za razliku od prvenstva gde londonski tim ima ogromnih problema u Ligi konferencija stvari idu po planu pošto je engleski predstavnik zauzeo prvo mesto u grupi uz maksimalnih osamnaest bodova, što znači da je ova ekipa na šest odigranih susreta upisala isto toliko trijumfa i obezbedila direktan plasman u osminu finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Kada su u pitanju izostanci, Dejvid Mojes neće moći da računa na štopera Zumu, dok su pod velikim znakom pitanja Antonio, Skamaka, Kresvel, Korne i Aguer.

Naš predlog

Mišljenja smo da će i nakon pauze Arsenal nastaviti sa sjajnim partijama zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pirpremila koeficijent 1.55.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj meč na Emirejtsu donese dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, mišljenja smo da će izabranici Mikela Artete od prvog minuta krenuti silovito ka golu svog gradskog rivala, pa vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet odredio kvotu 2.21.

1 Trackback / Pingback

  1. Tip dana: Arsenal – Vest Hem: Mogu li Tobdžije berićetnu jesen nastaviti i zimi? - Tip Dana

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.