Najava i analiza: La Liga, 15. kolo: Nastavlja se velika trka Barse i Reala!

Španska Primera

Od četvrtka su na programu mečevi petnaestog kola španske La Lige, u kom nas očekuje pregršt interesantnih susreta.
Ako se osvrnemo na trenutnu tabelu, sva je prilika da će Barsa i Real ponovo voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za naslov prvaka, pošto u ovom trenutku prvoplasirana Barselona ima dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
Zanimljiva će biti i borba za plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope, a deluje da će još zanimljivije biti u borbi za opstanak, uz konstataciju da je Elče već jednom nogom u Segundi, pošto je ova ekipa do sada sakupila samo četiri boda.

Đirona – Rajo Valjekano – 3+ @ 2.20 u Meridianbet

Đirona igra sjajno ove sezone, a ono što je najbitnije je da su Katalonci daleko od zone ispadanja, pošto trenutno zauzimaju trinaesto mesto na tabeli.
U prošlom kolu je ovaj tim ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod “fenjeraša” Elčea, pa bi sa serijom pobeda da nastavi i na ovom duelu.
Rajo Valjekano igra sjajno u poslednje vreme, pošto su Falkao i drugari na samo dva boda od mesta koje vodi u evropska takmičenja.
U prošlom kolu je ovaj tim remizirao na svom terenu protiv Selte, a sigurno da nije bez šansi ni na ovom gostovanju kod Đirone.
Vrlo lako nam ovaj duel može doneti dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.20.

Betis – Atletik Bilbao – 1 @ 2.70 u CircusBet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na “Benito Viljamarinu” gde će Betis ugostiti Atletik Bilbao.
U ovom trenutku se Andalužani nalaze na šestoj poziciji na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletik Bilbao, što nam sasvim sigurno obećava pravi spektakl.
U prošlom kolu su Zeleni doživeli težak poraz na gostovanju kod Valensije kada je bilo čak 3:0, dok su Baskijci bez većih problema na svom terenu savladali Valjadolid sa 3:0.
Poznato je da Bilbao igra dosta slabije na strani nego na svom terenu, što će Betis koji je do sada doživeo samo jedan poraz na svom stadionu po našem mišljenju znati da iskoristi, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom, za koju je kladionica CircusBet pripremila fenomenalnu kvotu 2.70.

Atletiko Madrid – Elče – 3+ @ 1.77 u Meridianbet

U prethodnih nekoliko sezona Atletiko Madrid je bez većih problema uspevao da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što će kako sada stvari stoje biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se “jorgandžije” nalaze na petom mestu na tabeli, ali više od toga brine forma Madriđana koji na poslednja tri susreta ne znaju za trijumf, pošto je četa Čola Simeonea u tom periodu doživela dva poraza uz jedan remi.
Deluje ipak da ovaj susret sa Elčeom za Madriđane dolazi u najboljem mogućem trenutku, pošto je pomenuta ekipa do sada ubedljivo najmanje pokazala u La Ligi, o čemu svedoči i poslednje mesto na tabeli uz samo četiri osvojena boda.
Po našem mišljenju pobeda Atletika nijedne sekunde ne sme da se dovede u pitanje, a sva je prilika da će duel na “Vanda Metropolitanu” doneti i dosta golova pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.77 u Meridianu.

Hetafe – Majorka – 1 @ 2.80 u Mozzartbet

Nekoliko poslednjih sezona u La Ligi, ekipa Hetafea uglavnom vodi borbu za opstanak u društvu najboljih, a sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta.
Trenutno se tim iz predgrađa Madrida nalazi na petnaestoj poziciji na tabeli uz tri boda viška u odnosu na najugroženije timove, međutim, Hetafe na dva poslednja duela ne samo da nije uspeo da pobedi, već ovaj tim nije postigao ni gol.
U prošlom kolu je petnaestoplasirani tim na tabeli poražen na gostovanju kod Almerije, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Sa druge strane, Majorka igra iznad svih očekivanja, a u prošlom kolu je savladan Atletiko Madrid na domaćem terenu, rezultatom 1:0, što je bio četvrti vezani susret na kom ova ekipa nije poražena.
Ipak, Hetafeu su bodovi daleko potrebniji, a mišljenja smo da će klub iz predgrađa Madrida do njih i doći, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.80.

Kadiz – Almerija – GG @ 1.98 u Maxbet

Kako stvari stoje utisak je da je Kadiz jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, pošto se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa jedanaest osvojenih bodova.
U prošlom kolu je Kadiz doživeo poraz na gostovanju kod Reala, ali daleko od toga da se ova ekipa obrukala na gostovanju kod aktuelnog šampiona Evrope, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Almerija sa druge strane polako ali sigurno beži sa dna tabele, i ako se po jutru dan poznaje sva je prilika da ćemo ovaj tim i naredne sezone gledati u La Ligi.
Trenutno se novajlija u društvu najboljih nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je savladan Hetafe na domaćem terenu rezultatom 1:0.
Kadiz mora da ide na trijumf, dok će sasvim sigurno i Almerija imati šta da poruči, pa je idealno da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet ceni sa kvotom 1.98.

Selta – Sevilja – 2 @ 3.35 u CircusBet

Ovo kolo nam donosi i duel dva najveća razočarenja u ovogodišnjem izdanju španske La Lige – Selte i Sevilje.
Tim iz Viga se trenutno nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju šampionata donosi opstanak u društvu najboljih, uz samo bod viška u odnosu na Sevilju, koja se nalazi poziciju ispod, pa će ovo bez ikakve sumnje biti veoma važan meč i za jednu i za drugu ekipu.
U prošlom kolu je Selta uspela da izvuče bod protiv zahuktalog Rajo Valjekana, a taj susret je završen bez golova.
Sa druge strane, Andalužani su doživeli novi poraz i to na svom “Sančez Pichuanu” od Sosijedada, kada je bilo 1:2, čime je ponovo upaljen crveni alarm u ovoj ekipi.
Na papiru je Sevilja daleko kvalitetniji rival i mišljenja smo da će “berberini” uspeti nekako da slave na ovom teškom gostovanju a sve to CircusBet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.35.

Valjadolid – Real Madrid – 2 @ 1.59 u Meridianbet

Iako je Valjadolid u poslednjem meču pred pauzu zbog Mundijala u Kataru doživeo ubedljiv poraz na gostovanju kod Bilbaa, ova ekipa nije razočarala u prethodnih nekoliko kola, pošto je pre tog neuspeha dvanaestoplasirani tim na tabeli ostvario trijumfa uz samo jedan poraz.
Sva je prilika da će posle duže vremena ovo biti jedna izuzetno mirna sezona za klub koji je u vlasništvu legendarnog Ronalda.
U goste im stiže Real Madrid, koji je sjajno započeo šampionat, međutim, izabranici Karla Ančelotija u poslednje vreme imaju dosta problema, pa je tako aktuelni šampion Evrope na poslednja tri susreta ostvario jedan trijumfa, jedan poraz i jedan remi.
U prošlom kolu je kraljevski klub slavio na svom terenu protiv Kadiza (2:1), a isto bi da uradi i na gostovanju kod Valjadolida, što će se po našem mišljenju i desiti uz kvotu 1.49 u Meridianu.

Barselona – Espanjol – GG @ 1.83 u Maxbet

Derbi kola igra se na “Kamp Nou” gde će snage odmeriti gradski rivali Barselona i Espanjol. Ponovo početak šampionata za Katalonce nije bio najbolji mogući, međutim, izabranici Ćavija u poslednje vreme igraju zaista sjajno, o čemu najbolje govori podatak da je ovaj tim vezao pet trijumfa i uspeo da se probije na prvo mesto na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Real.
U prošlom kolu je nakon preokreta savladana Osasuna u Pamploni, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Espanjola, ovaj tim igra jako loše u poslednje vreme, i sva je prilika da sledi grčevita borba za opstasnak, pošto se trenutno Espanjol nalazi na šesnaetom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove.
Barsa je bez ikakve sumnje veliki favorit na ovom meču na “Kamp Nou”, ali smo mišljenja da će i gradski rival imati šta da poruči, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG uz kvotu 1.83 u Maxbetu.

Real Sosijedad – Osasuna – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Da je neko Sosijedadu u ovom delu sezone ponudio treću poziciju na tabeli svakako da bi svi navijači ovog kluba to prihvatili, međutim, treba biti realan pa reći da ovaj tim ima dosta problema u poslednje vreme i pored trijumfa u prošlom kolu nad Seviljom u gostima.
Naime, na poslednja četiri susreta Sosijedad je ostvario samo taj trijumf, uz jedan remi, ali i dva poraza.
Ovog puta im u goste dolazi Osasuna koja igra sjajno u ovogodišnjem izdanju La Lige, o čemu najbolje govori i trenutno sedmo mesto na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na Sosijedad.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone nažalost poražen na svom terenu od Barselone, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Nazire se izlazak iz krize Sosijedada, i mišljenja smo da će trećeplasirani tim na tabeli uspeti da zabeleži novi trijumf pa vam preporučujemo da odigrate 1, uz kvotu u Mozzartu 1.95.

Viljareal – Valensija – 3+ @ 1.94 u Meridianbet

Poslednji susret petnaestog kola španske La Lige se igra na “El Madrigalu” gde će snage odmeriti Viljareal i Valensija.
“Žuta podmornica” igra dosta slabije nego što smo svi očekivali, iako je u prošlom kolu ovaj tim slavio na gostovanju kod Espanjola, kada je bilo 0:1.
Trenutno se Viljareal nalazi na devetoj poziciji i ukoliko želi da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, ovaj tim mora dosta bolje u nastavku sezone.
Što se tiče Valensije, izabranici Đenara Gatuza trenutno zauzimaju deseto mesto na tabeli, a u prošlom kolu su “slepi miševi” odigrali možda i svoj najbolji meč u sezoni i savladali Betis na domaćem terenu rezultatom 3:0.
Veoma je teško ovde prognozirati pobednika, pa je realnije da probate sa golovima, a kvota za igru 3+ u Meridianu je 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.