Tip dana: Betis – Atletik Bilbao: Bitka za Ligu šampiona na “Benito Viljamarinu”!

U četvrtak je zaista sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu “Benito Viljamarin” gde će snage odmeriti Betis i Atletik Bilbao.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 19 časova i 15 minuta.

Betis: Mogu li Zeleni konačno do Lige šampiona?

Betis je većim delom prošle sezone igrao sjajan fudbal, ali utisak je da je nedostajao završni udarac da se ova ekipa domogne Lige šampiona, pošto su Andalužani na kraju završili na petom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na gradskog rivala Sevilju, koja je tako došla do novog učešća u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Ipak, ono po čemu će svi navijači Betisa sasvim sigurno pamtiti prošlu sezonu je trofej u Kupu Kralja i to nakon trijumfa nad Valensijom, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Pred početak novog šampionata su ciljevi ostali isti, a to je naravno četvrta pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona. Betis je sačuvao okosnicu tima, pošto nije bilo značajnijih odlazaka iz Andaluzije, a i ovog puta se najviše očekuje od tria Iglesijas-Fekir-Kanales.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači Betisa mogu da budu zadovoljni sa dosadašnjim partijama njihovog omiljenog tima, pošto se u ovom trenutku popularni Zeleni nalaze na šestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Bilbao, pa će Andalužani imati lepu priliku da se nakon prvog kola po završetku Mundijala probiju na toliko željenu poziciju broj četiri.
U poslednjem kolu pred Svetsko prvenstvo Betis je odigrao svoju možda i najlošiju partiju ove sezone i doživeo pravu katstrofu na gostovanju kod Valensije, kada je bilo čak 3:0.
Što se tiče partija na domačem terenu do sada su izabranici trenera Pelegrinija odigrali sedam mečeva na svom stadionu i ostvarili pet trijumfa, jedan remi i jedan poraz, i to od Atletiko Madrida kada je bilo 1:2.
Naravno, ne treba zaboraviti da se tim iz Andaluzije ove sezone takmičio i u Ligi Evrope, gde je Betis bez većih problema došao do prvog mesta u grupi uz šesnaest osvojenih bodova, što znači da je španski predstavnik na šest odigranih mečeva ostvario pet trijumfa, uz samo jedan remi i to na svom terenu protiv Rome, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Sve to je Zelenima donelo direktan plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja čime je primarni cilj za prvi deo sezone ostvaren.
Za kraj, što se tiče izostanka za ovaj veoma važan duel sa Bilbaom, trener Pelegrini ovog puta neće moći da računa na Akokua, Kamarasu, Sančeza zbog povreda, ali i na Edgara Gonzaleza koji je dobio crveni karton na pomenutom gostovanju kod Valensije.

Atletik Bilbao: Fantastične partije Baskijaca u poslednje vreme!

Atletik Bilbao ni prošle sezone nije uspeo da dođe do plasmana u neko od evropskih takmičenja, pošto je tim iz Baskije na kraju završio na osmom mestu na tabeli, uz četiri boda manjka u odnosu na Viljareal, koji je došao do plasmana u Ligu konferencije.
Ostaje žal pošto je ponovo malo falilo da ponos Baskije dođe do plasmana u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, a deluje da će to biti primarni cilj i ovog puta, iako se vrlo lako može desiti da navijačima ovog simpatičnog kluba ambicije dobrano porastu kako teče prvenstvo.
Naime, u ovom trenutku se Atletik Bilbao nalazi na sjajnom četvrtom mestu na tabeli za koje je poznato da na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona, što bi bio zaista ogroman uspeh za tim koji sa klupe predvodi Ernesto Valverde koji je ovog leta po treći put postao trener ove ekipe.
U prošlom kolu su crveno-beli odigrali još jedan sjajan meč na svom terenu i bez većih problema savladali ekipu Valjadolida, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Junak susreta bio je Guruzeta koji je uspeo dva puta da se upiše u listu strelaca, a treći pogodak delo je Viviana na asistenciju iskusnog Muniaina u 78. minutu susreta.
Tim trijumfom je Atletik samo potvrdio da godinama unazad slovi za jednog od najboljih domaćina u ligi, a do sada je četvrtoplasirana ekipa na tabeli odigrala osam mečeva na svom stadionu i upisala pet trijumfa, jedan remi i dva poraza.
Naravno, izabranici trenera Valverdea igraju dosta lošije na strani, ali deluje da je i tu ponos Baskije malo popravio stvari u odnosu na prošlu sezonu, pošto je ova ekipa na šest odigranih mečeva van svog terena upisala dva trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
Poslednji međusobni susret između Betisa i Bilbaa je odigran sredinom marta u Andaluziji, kada je Betis slavio sa minimalnim rezultatom.
Inače, na pet poslednjih međusobnih susreta između ova dva tima, Zeleni su upisali samo taj pomenuti trijumf iz prošle sezone, u dva preostala meča je Bilbao bio bolji, a dva puta nije bilo pobednika.
Za razliku od Pelegrinija koji ima dosta problema sa sastavom tima za ovaj meč, Ernesto Valverde će moći da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa će dati sve od sebe da dođe do trijumfa na ovom duelu, a sve to nam vrlo lako može doneti golove na obe strane pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.84.

Poznato je da Bilbao igra nešto lošije na strani nego što je to slučaj na domaćem terenu, zbog čega najviše i dajemo veću prednost Andalužanima na ovom susretu i hrabro vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.70.

Za kraj, možda i idealna kombinacija kada je ovaj susret na “Benito Viljamarinu” u pitanju je igra 1X&3+ za koju je Meridianbet odredio fantastičnu kvotu 3.45.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.