Tiket dana Evroliga (četvrtak, 29.12.2022)

Predviđanja sa početka sezone ispostavila su se kao tačna. Imamo najneizvesniju Evroligu u ko zna koliko godina unazad. Na vrhu je čak pet timova sa skorom 10-5, a desetoplasirani tim ima samo dve pobede manje od lidera. Pred nama je 16. kolo, posle ovog još jedno i na polovini smo regularnog dela takmičenja. Kvote i granice mogu biti izmenjene.

Makabi – Anadolu Efes – 2 @ 1.82 u MaxBet

Izraelci i vladajući šampioni imaju isti skor, po 8 pobeda i 7 poraza u prvih 15 kola. Sigurno su i jedni i drugi očekivali bolji rezultat, ali još ništa nije izgubljeno, najvažnije je izboriti plej-of a tada je sve moguće. Makabi igra mnogo bolje na svom parketu nego na strani, toliko da je iz Tel Aviva bodove odnela samo Barselona, ali ni njihov učinak u gostima nije spektakularan, pobedili su dva puta i to na dva prethodna gostovanja u Milanu i Berlinu, kod dve poslednjeplasirane ekipe. Kod Makabija ističe se plejmejker Lorenco Braun za koga se priča da se već dogovorio s Realom za narednu sezonu. On postiže prosečno 17,8 poena, dok je iza nejga Vejd Boldvin sa nešto više od 15. Problem je što je Boldvin povređen, nije ga bilo na skoro svim mečevima u decembru, a jedino je igrao protiv Valensije i ponovo povredio mišić. Povređen je i centar Pojtres, on je slomio šaku i neće ni njega biti u ekipi. Efes je izgubio u Beogradu, tada su katastrofalno odigrali Micić i pre svega Klajburn, ali su zato sedam dana kasnije ova dvojica zgromila Panatinaikos. Efes je izgubio od Fenera u prvenstvu Turske prošlog vikenda, što može da utiče na samopouzdanje. Ipak, naš predlog je dvojka sa koeficijentom 1.82 u kladionici MaxBet.

Partizan – Bajern – D + (granica 82,5) @ 1.95 u MaxBet

Samo dva puta su se u svojoj istoriji sastajali Partizan i Bajern. Bilo je to u Evroligi u sezoni 2013/14, a ekipe su podelile po jedan trijumf. Na klupi Bavaraca je Andrea Trinkjeri, Italijan koji je pre tri sezone vodio crno-bele i imao odličan učinak u Evrokupu ali je ta sezona prekinuta zbog Kovida.Trinkjeri radi odličan posao i u Minhenu, odveo je Bajern u doigravanje pre dve sezone ali im trenutno ne ide najbolje. Bavarci imaju 5 pobeda i 10 poraza, dobili su samo jedan meč od prethodna četiri u Evroligi, a sve se to poklopilo sa povredama nekih bitnih igrača. Ni protiv Partizana u timu neće biti Vladimira Lučića, bivšeg igrača crno-belih, a očekuje se da se u tim vrati drugi ”Partizanovac”, Ognjen Jaramaz. Povređen je i odlični šuter Andreas Obst, a odavno ne igra ni Šiško. Najbolji ove sezone je novajlija Kasijus Vinston, ali i on jedva prelazi deset poena po meču. Partizan je, čini nam se, pregrmeo veliku krizu, pre svega rezultata. Pobedio je dva turska velikana, Efes u Beogradu i Fener u Istanbulu, a slavio je dva puta i u ABA ligi. Sada sve izgleda ružičastije, skor još uvek nije onaj koji vodi u doigravanje, ali šanse nisu ugašene. U tim se vratio Aleksa Avramaovi pa je sada samo Koprivica van stroja. Partizan će ponovo imati ogromnu podršku sa tribina i naš predlog je domaćin daje više poena od predložene granice. Ona je u kladionici MaxBet na 82,5 koševa, a za igru D + kvota je 1.95.

Monako – Žalgiris – 1,UP+ (granica 160,5) @ 2.55 u MaxBet

Monako je u grupi timova koji imaju najbolji učinak posle 15 kola. Kneževi su izgubili dva puta u tri prethodna kola, a neverovatan je način na koji su doživeli poraz u Milanu. Imali su ogromnu prednost ali su sve prosuli u poslednjih deset minuta kada su primili 28 a dali samo 9 poena. Protiv Litvanaca imaju imperativ pobede, probel je izostanak Džordana Lojda, ali je Majk Džejms u gradu mode pokazao da je protiv Albe imao samo loš dan. Posle Džejmsa najefikasniji pojedinci su Okobo, Lojd i Alfa Dijalo. Saša Obradović ima odličan roster i bilo bi ogromno iznenađenje ako Monako ne bi igrao u četvrtfinalu, a mislimo da ima sasvim dobre izglede i za plasman na završni turnir. Taj turnir će se igrati u Kaunasu, pa je jasno da bi i Žalgiris voleo da se nađe na njemu. Litvanci imaju skor 8-7, ali su dobili dva prethodna duel na svom parketu, prvo protiv Reala, a onda i Bajerna. Ni oni nisu kompletni, Lekavičijus je van stroja, ali se oporavio Brazdejkis. U poslednjim utakmicama najbolji pojedinac je Edgaras Ulanovas i na njega će u Monako morati da obrate posebnu pažnju. Naš predlog je kombinacija jedinice i ukupno + poena, a za igru 1,UP+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.55.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 9.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.