Najava i analiza: Premijer liga, 18. kolo: Arsenal u 2023. ulazi kao lider, bez obzira na ishod meča u Brajtonu, Siti čeka Everton, a Njukasl Jorkširce

premijer liga

Ovo 18. kolo Premijer lige proteglo se na tri dana i dve godine. Započinje utakmicama u petak uveče, najveći broj mečeva biće odigran u subotu, poslednjeg dana 2022. dok će se poslednja dva meča, na Vajt Hart Lejnu i Notngemu, odigrati u nedelju, prvog dana 2023. godine. Nije to ništa novo kada je engleski fudbal u pitanju, a posebno kada su praznični dani. Nama ostaje samo da pratimo i uživamo. Srećna vam Nova godina!

Vest Hem – Brentford – 1 @ 2.04 u CircusBet

”Čekićari” ne mogu biti zadovoljni učinkom u drugom delu 2022. godine, posebno kada je u pitanju prvenstvo. Ekipa koja je pretendovala na visok plasman nalazi se, posle 16 odigranih utakmica na samo bod od zone ispadanja i sa samo dva više od poslednjeplasiranog Sautemptona. Na Olimpijski stadion dolazi gradski rival Brentford, ekipa koja odlično pliva već drugu sezonu u eliti. ”Pčelice” su odigrale odličan meč protiv Totenhema ali nisu uspele da sačuvaju prednost od dva gola pa su Sparsi osvojili bod. Vest Hem je samo zapretio Arsenalu na Emirejtsu, vodio je posle prvih 45 minuta, ali je lider preokrenuo u nastavku. Bodovi su bitniji domaćinu i verujemo da će ih osvojiti, naravno uz dosta muke. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.04.

Liverpul – Lester – GG3+ @ 1.93 u Meridianbet

Kad već nema ništa od titule, navijači Liverpula mogu da se raduju angažovanju novih fudbalera. Između dva kola na Enfild je stigao Kodi Gakpo, jedna od zvezda koja je zasijala na prethodnom Mundijalu. Bivši fudbaler PSV-a možda neće debitovati protiv Lestera, ali će već na početku 2023. godine biti deo Klopove napadačke mašinerije uz Salaha, Nunjeza, Žotu, Firmina i ostale. Svoj prvi gol u Premijer ligi protiv Vile u Birmingemu postigao je i mladi Stefan Bajčetić u koga nemački trener ima ogromno poverenje. Redsi su lako pokorili Birmingem, ostali u gornjem delu tabele, ali je zaostatak za vodećim Arsenalom čak 15 bodova što automatski izbacuje ekipu sa Enfilda iz šampionske trke. Lester je igrao odlično pre pauze a već na prvom stepeniku u nastavku se sezone se sapleo. Na King Pauer je došao sjajni Njukasl i sve završio za vrlo kratko vreme. Dva minuta trebalo je gostima da povedu, dok su do poluvremena već imali tri gola prednosti. Čini nam se da bi ovde moglo biti golova pa predlažemo igru GG3+ sa kvotom 1.93 u kaldionici Meridianbet.

Vulverhempton – Mančester junajted – 0-2 @ 1.88 u MaxBet

Izgleda da dolaskom Đulena Lopetegija dolaze bolji dani za ”Vukove”. Možda je ovim završena portugalska era u ovom gradu, a da sledi španska. Bivši selektor ”Furije” je na svom debiju na klupi ostavrio veliku pobedu na Gudisonu protiv Evertona, a da sve bude slađe pobedonosni gol postignut je duboko u sudijskoj nadoknadi. Tim trijumfom Vulvsi su prepustili ”fenjer” Sautemptonu ali su još daleko od sigurne luke. Težak zadatak pred njima je ovog poslednjeg dana u godini. Na Molinju dolazi Mančester junajted, tim koji je žrtvovao jednog Kristijana Ronalda zarad mira u svlačionici i timu. Izgleda da je potez Ten Haga bio pravi, ”Đavoli” su vezali nekoliko pobeda, što u prvenstvu, što u kupu, a na tabeli su na visokom 5. mestu. Za njih je glavni cilj povratak u Ligu šampiona, svakako da su ozbiljan kandidata za jedno mesto koje vodi u evropsku elitu, a što se titule tiče, tu će navijači morati još da se strpe. Vulverhempton retko daje golove, doduše retko ih i prima, pa je naš predog pred ovaj meč igra 0-2 gola za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.88.

Bornmut – Kristal Palas – 1x,2+ @ 2.10 u Mozzartbet

Bornmut je pobedom nad Evertonom pre odlazak na pauzu prekinuo niz od četiri poraza u prvenstvu. U prvoj utakmici po nastavku sezone izguili su na Stamford Bridžu sa 2:0, ali se to i očekivalo. Za njih je mnogo važniji ovaj duel sa drugim gradskim rivalom, ekipom Kristal Palasa. ”Orlovi” su poraženi od Fulama na svom Selhurst parku, na tom meču su im isključena dvojica igrača, ali je pitanje šta bi bilo i da su Mičel i Tompkins igrali svih 90 minuta. Jako lošu partiju puleni Patrika Vijere ne mogu da ponovo tako brzo, mada im neće biti lako protiv ”Trešnjica”.Palas na strani ima samo jednu pobedu ove sezone pa ne očekujemo da drugu zabeleži na Vitalitiju. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva gola na meču. Za kombinaciju 1x,2+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.10.

Fulam – Sautempton – T12+ @ 1.90 u Meridianbet

Navijači Fulama mogu u potpunosti da budu zadovoljni učinjenim u 2022. godini. Ne samo da su prošlog proleća izborili povratak u Premijer ligu, već su jesena izgledali sasvim dobro i ne bi trebalo da strahuju za svoj status. U prvom meču posle Mundijala ”Kolibari” su očitali lekciju Palasu u gostima. Pobedili su sa ubedljivih 3:0, ali se mora reći da im je posao bio olakšan zbog isključenja dvojice fudbalera domaćina. Golom se vratio u tim Aleksandar Mitrović i od njega i saigrača tek treba očekivati pogotke. Na Krejven Kotidž dolazi Sautempton, poslednjeplasirani tim na tabeli. ”Sveci” su u prošlom kolu izgubili derbi juga protiv Brajtona i preuzeli ”fenjer” od Vulverhemptona. Bio je to debi na klupi novog trenera Nejta Džonsa, ali je prošao vrlo loše. Teški dani su pred timom iz poznate luke, a meč u Londonu je prilika da pokušaju da prekinu crnu seriju. Naš predlog su golovi domaćina, za T12+ koeficijent je 1.90 u kladionici Meridianbet.

Mančester Siti – Everton – 1,4+ @ 1.93 u MaxBet

U zao čas je Everton poražen na svom Gudisonu, baš pred gostovanje na Etihadu. Vulverhempton je slavio golom u sudijskoj nadoknadi i tako su, mada nisu to zaslužile, ”Karamele” ostale praznih šaka. Siti je krenuo u poteru za Arsenalom. Poraz od Brentforda mogao bi skupo da košta šampiona, ali do kraja prvenstva ima dovoljno vremena da se stvari isprave. Na Mundijalu nije bilo Halanda i Mareza, dok su se De Brujne i Guundogan brzo vratili. Ni ostali nisu ostali do kraja, izuzimajući mladog Alvareza i Mendija. Da je Halandželjan igre i golova, a kad pa on to nije, pokazao je protiv Lidsa u utorak postigavši dva nova gola. Imao je Norvežanin fantastičan učinak u 2022. godini, a posebno od trenutka kada je stigao u Siti. Deluje nezaustavljivo i ne piše se dobro ni Pikfordu, ukoliko se Lampard odluči za njega na ovom meču. Gosti nemaju šta da izgube i mogli bi da pokušaju da napadnu favorita i urade nešto slično kao Brentford. Teško je očekivati da Siti dva puta poklekne na isti način, pa uz jedinicu dodajemo golove kojih bi trebalo da bude baš dosta. Za 1,4+ kvota je 1.93 u kladionici MaxBet.

Njukasl – Lids – 1 @ 1.47 u CircusBet

Da nisu imali onoliko remija na početku sezone fudbaleri Njukasla bi sada mođda bili i na vrhu tabele. I ovako su ”Svrake” odlične, na trećem su mestu sa samo dva boda manje od drugoplasiranog Sitija, doduše uz utakmicu više. Odličnu formu su uspeli da sačuvaju i posle pauze, u poedeljak su na ”Boxing day” deklasirali Lester u gostima, a pobedu su overili posle samo 45 minuta kada su postigli sva tri gola. Lids se loše proveo protiv šampiona, ali je malo ko očekivao da nešto ušićare u tom duelu. Možda bi nešto i uradili da nisu primili prvi gol u poslednjim sekundama prvog dela. Edi Hau je stvorio sjajan tim od Njukasla i bez onih gromoglasno najavčjivanih pojačanja. Na vom ”sent Džejms parku” Njukasl je favorit protiv gotovo svih timova, pa tako i protiv Jorkširaca. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 1.47.

Brajton – Arsenal – GG @ 1.70 u Mozzartbet

Jako teško gostovanje sledi za lidera Premijer lige. Arsenal putuje u poznato letovalište ali sigurno ne misli na odmor. ”Galebovi” su odlični ove sezone, u prošlom kolu su ”skoknuli” do komšijskog Sautemptona i isplovili sa tri boda. U timu koji predvodi De Zerbi, posle odlaska Potera u Čelsi, nije bilo nekolicine fudbalera, uključujući svetskog prvaka Mekalistera, ali problema nije bilo. Sada je Brajton 7. sa istim brojem bodova kao i Čelsi i samo jednim manje od Liverpula. ”Tobdžije” su gubile na poluvremenu od Vest hema na svom Emirejtsu, ali su u nastavku postigle tri gola na radost Arsena Vengera koji se napokon pojavio na utakmici svog nekadašnjeg tima. Arsenal svakom može da da gol, ali je Brajton kadar da i njemu zatrese mrežu. Zato je naš predlog igra gol-gol za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.70.

Totenhem – Aston Vila – T12+ @ 1.77 u Meridianbet

Važna dva boda ostavio je Totenhem na Komjunitiju u grdskom derbiju sa Brentfordom. Ipak, kada se zna da su gubili sa 2:0 i bod ne izgleda tako loše. Ostali su na 4. mestu, poslednjem koje donosi plasman u Ligu šampiona, a to je realan cilj za ovu sezonu. Povratak u elitno takmičenje maksimum je koji ”Sparsi” mogu da očekuju s obzirom da je Arsenal već umakao na dvocifrenu prednost, a tu je i strašni Mančester Siti. Napad Totenhema funkcioniše dosta dobro, oni su na dve prethodne utakmice dali šest golova, ali su zato prmili čak pet. Za Kontea je najbitnije da ”utegne” defanzivu, a na gol bi mogao da se vrati i Loris koji je izostao u duelu protiv ”Pčelica” zbog dodatnog odmora nakon Mundijala u kome je brano u finalu. Vila je položila oružje pred LIverpulom i opet su u donjem delu tabele. Za njih pauza nije došla u dobrom momentu jer su pred prekid prvenstva imali dve vezane pobede, nad Junajtedom i Brajtonom. Verujemo u napad Totenhema i očekujemo da se mreža gostiju zatrese bar dva puta. Za T12+ kvota je 1.77 u kladionici Meridianbet.

Notingem Forest – Čelsi – 0-2 @ 1.90 u Mozzartbet

Neće se Čelsi boriti za titulu, to je bilo jasno posle niza od pet utakmica bez pobede pred pauzu u prvenstvu, uz tri uzastopna poraza. Sada je glavni cilj uhvatiti mesto koje vodi u Ligu šampiona i otići što dalje u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja. Niz poraza je prekinut u ponedeljak u meču sa Bornmutom. Bilo je dovoljno 45 minuta dobre igre da se oberu ”rešnjice”, ali će za trijumf u Notingemu trebati malo više rada. Domaćin je skinuo neke velike skalpove, najveći je onaj Liverpulom, ali je u jako teškoj situaciji i da bi opstao u Premijer ligi moraće mnogo bolje u drugom delu sezone. Na Old trafordu su ”Šumari” lako izgubili a neefikasnost odtaje glavno problem. Pokušaće Notingem defanzivom da ostane neporažen i protiv Čelsija i zato je naš predlog igra na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent koji se dobija u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.