Tip dana: Lans – PSŽ: Da li će domaćin i nakon ovog kola imati maksimalan učinak na svom terenu?

Pre svega, uz veliku zahvalnost na poverenju, svim našim čitaocima želimo dobro zdravlje i uspešnu 2023. godinu.
U nedelju je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč 17. kola francuske Lige 1 u kom će Lans na svom terenu ugostiti PSŽ, što će ujedno biti i susret između drugoplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli.
Početak susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lans: Malo ko je očekivao ovo!

Fudbaleri Lansa su igrali zaista sjajan fudbal prošle sezone, pošto je ova ekipa šampionat završila na sedmom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na petoplasiranu Nicu, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u neko od evropskih takmičenja, konkretno, peta pozicija donosi Ligu konferencija.
Treba napomenuti da je Lans golom u poslednjim sekundama meča poslednjeg kola sa Monakom, ostavio tim iz kneževine bez direktnog plasmana u Ligu šampiona, a samim tim je ovaj tim i doneo direktno učešće Marseju u elitnom takmičenju.
Utisak je da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Lansa pružati ovoliko dobre partije u ovogodišnjem izdanju francuske Lige 1.
Naime, trenutno se ova ekipa mimo svih očekivanja nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu.
Do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i doživeo samo jedan poraz uz čak jedanaest trijumfa i četiri remija.
U prošlom kolu su izabranici Franka Hejza odigrali nerešeno na gostovanju kod Nice, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Inače, pre toga je Lans vezao jednu sjajnu seriju, pošto je ova ekipa ostvarila pet uzastopnih pobeda, zbog čega je ovaj tim i stigao do sjajne druge pozicije na tabeli, koja kao što je dobro poznato na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Naravno, ne treba zaboraviti podatak da je četa Franka Hejza u ovom trenutku najbolja domaća ekipa u ligi, a za svaku pohvalu je to što Lans na osam odigranih mečeva na svom stadionu ima isto toliko trijumfa, pa je sigurno da drugoplasirani tim na tabeli nije bez šansi ni protiv aktuelnog šampiona.
Poslednji međusobni susret između ova dva kluba je odigran krajem aprila prošle godine, i to na “Parku Prinčeva” kada nije bilo pobednika (1:1).
Ono što je veoma zanimljivo je da na poslednja četiri meča između ova dva kluba, Lans ima jedan trijumf, jednom su Parižani slavili, a dva puta je bilo nerešeno, što je još jedan od pokazatelja da Lans i te kako ume da igra sa “Svecima”.
Za kraj, što se izostanaka tiče, Frank Hejz neće moći ovog puta da računa na Buksu, Faroa i Farineza.

PSŽ: Koliko mogu Parižani bez Mesija i Nejmara?

U Francuskoj ništa novo. PSŽ je ponovo na jedan izuzetno dominantan način došao do titule šampiona, i to pošto je na kraju ova ekipa imala čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Marsej, a pitanje osvajača prvenstva se ni u jednom trenutku zapravo i nije dovodilo u pitanje.
Novi trener ovog tima je postao Kristof Galtje koji je pre dve sezone bio verovatno i najzaslužniji čovek što je Lil došao do šampionske titule.
Bilo je dosta promena u timu, ali je sačuvana okosnica, pošto napad i ove sezone predvodi trio Mesi, Nejmar i Mbape.
U ovom trenutku se ekipa sa “Parka Prinčeva” nalazi na prvom mestu na tabeli uz sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lans kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, što će vrlo verovatno do sada biti i najveći izazov u sezoni za aktuelnog šampiona Francuske, s obzirom da je Lans do sada nepogrešiv na domaćem terenu.
Inače, u prošlom kolu su Parižani uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Strazbura rezultatom 2:1, a odlučujući pogodak delo je Kilijana Mbapea sa penala u poslednjim sekundama utakmice.
Ono što nije dobro je podatak da je crveni karton na tom susretu zbog simuliranja dobio Nejmar, pa će tako posle Mesija koji je dobio prodženi odmor na Mundijala, Kristof Galtje za derbi meč sedamnaestog kola Lige 1 ostati i bez Nejmara.
Do sada je lider na tabeli francuskog šampionata odigrao osam mečeva u gostima i ostvario čak sedam trijumfa, uz jedan remi i to na gostovanju kod Remsa kada nije bilo golova.
Zanimljivo je da identičan skor tim iz prestonice Francuske ima i na svom terenu, a jedini remi se dogodio na meču sa Monakom, kada je bilo 1:1.
Izabranici Kristofa Galtjea su u Ligi šampiona odigrali šest mečeva bez poraza. Četiri puta su “Sveci” slavili, uz dva remija i to oba protiv Benfike, a zanimljivo je da su na kraju ova dva tima imala isti broj bodova, isti međusobni skor, ali i istu gol razliku, pa je odlučivao broj postignutih pogodaka na strani, gde je portugalski predstavnik bio bolji, pa su Parižani morali da se zadovolje sa drugom pozicijom.
Žreb je ponovo bio nemilosrdan za PSŽ, pošto je za rivala u osmini finala ova ekipa dobila Bajern iz Minhena, što će ujedno biti i repriza finala iz 2020. godine.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Lans ima maksimalni učinak na domaćem terenu, a mišljenja smo da će ova ekipa uspeti da odoli na svom terenu i aktuelnom šampionu Francuske zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.67.

Utisak je da će i jedni i drugi postići makar po jedan pogodak na ovom susretu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.

Za kraj, generalno smo mišljenja da će nam ovaj meč između drugoplasirane i prvolasirane ekipe na tabeli doneti dosta golova, a da Lans neće doživeti poraz, pa je idealno da probate sa kombinacijom 1X&3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 3.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.