Najava i analiza: Serija A, 16. kolo: Da li je vreme za prvi poraz Napolija?

Od srede su na programu mečevi šesnaestog kola italijanske Serije A koje nam donosi nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva.
Derbi kola se igra na “Đuzepe Meaci” gde će Inter ugostiti Napoli, pa se postavlja pitanje da li će tim iz Napulja i posle ovog kola biti jedina neporažena ekkipa u prvenstvu.
Od ostalih mečeva izdvajamo gostovanje Milana kod neugodne Salernitane, ali i duel između Kremonezea i Juventusa koji igra sve bolje u poslednje vreme.
Lacio putuje na teško gostovanje kod Lećea, dok će Roma na svom stadionu ugostiti Bolonju. Dosta uzbuđenja bi mogli da vidimo u Firenci gde će snage odmeriti Fiorentina i Monca, dok kolo zatvaraju Udineze i Empoli.

Salernitana – Milan – 2 @ 1.50 u Mozzartbet

Deluje da će Salernitana dosta lakše dođi do opstanka u društvu najboljih nego što je to bio slučaj prošle sezone, kada je tim iz Salenta u poslednjem kolu odlučivao o svojoj sudbini.
U poslednje vreme izabranici Davidea Nikole igraju nešto slabije, ali i pored toga ova ekipa ima čak deset bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
Sa druge strane Milan je rešen da se umeša u borbu za Skudeto, a u prošlom kolu su Rosoneri došli do trijumfa u poslednjim sekundama susreta sa Fiorentinom, kada je bilo 2:1.
Naravno da će izabranici Stefana Piolija priželjkivati i poraz Napolija u derbiju sa Interom, a pobeda Rosonera se svakako ne sme dovesti u pitanje, pa vam preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.50.

Sasuolo – Sampdorija – 1 @ 1.76 u CircusBet

Iako je većim delom šampionata Sasuolo podsetio na onu ekipu iz prošle sezone, tim iz Ređo Emilije je u poslednja četiri kola upropastio sve ono dobro što je do tada napravio.
Naime, Domeniko Berardi i drugari su na četiri poslednja susreta doživeli čak tri poraza, uz jedan remi, ali i uz samo jedan postignut pogodak, i trenutno se nalaze na petnaestom mestu na tabeli.
U goste im ovog puta dolazi Sampdorija, koja je po mnogim mišljenjima jedan od najozbiljnijih kandidata da se na kraju sezone preseli u Seriju B.
Iako je Dejan Stanković u zimskom prelaznom roku doveo napadača Lamersa i štopera Nojtinka, deluje da je sve to pretanko za opstanak u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Mišljenja smo da će Sasuolo opravdati ulogu favorita, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica CircusBet plaća sa kvotom 1.76.

Specija – Atalanta – 3+ @ 1.69 u Meridianbet

Dosta puta smo konstatovali da ukoliko Specija želi da i naredne sezone nastupa u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, ova ekipa mora da pobedi nekog i na strani, a to se upravo i desilo u prošlom kolu kada je sedamnaestoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Verone, kada je bilo 1:2.
Bio je to prvi trijumf ove ekipe na strani posle sedam vezanih poraza, i veliko je pitanje šta bi bilo da Specija nije igrala standardno dobro kod kuće.
Atalanta je igrala dobro većim delom šampionata, međutim, u novembru je ovaj tim ušao u veliku krizu, o čemu najbolje svedoče i tri vezana poraza u poslednja tri kola pa se u ovom trenutku Atalanta nalazi na šestom mestu na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu Evrope.
Veću prednost dajemo Atalanti na ovom duelu, ali ipak smo mišljenja da je sigurnije da probate sa golovima i igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.69.

Torino – Verona – GG @ 1.93 u Maxbet

Utisak je da svi navijači Torina mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa igra u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, u ovom trenutku se popularni Bikovi nalaze na sjajnom devetom mestu na tabeli, i ukoliko ovako nastavi četa Ivana Jurića bi vrlo lako mogla da se umeša i u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja. U prošlom kolu je Torino odigrao još jedan sjajan meč i uspeo da remizira na teškom gostovanju kod Rome, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Verone, svakako da je ekipa iz grada ljubavi najveće razočarenje u dosadašnjem toku prvenstva, o čemu najbolje svedoči i poslednje mesto na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
Favorit je svakako Torino, međutim, Verona mora da ide na sve ili ništa na ovom gostovanju, pa nam to potencijalno može doneti golove na obe strane, te vam toplo savetujemo da probate sa igrom GG za koju je Maxbet odredio kvotu 1.93.

Roma – Bolonja – 3+ @ 2.04 u Meridianbet

Jako loše igra Roma u psolednje vreme, pa je tako četa Žozea Murinja na poslednjih pet mečeva u Seriji A ostvarila samo jedan trijumf, dva remija, ali i dva poraza.
U poslednjem kolu pred pauzu zbog Mundijala u Kataru rimska ekipa je samo remizirala na svom terenu protiv Torina kada je bilo 1:1, pa se Vučica trenutno nalazi na sedmoj pozciiji na tabeli koja kako sada stvari stoje ne donosi plasman u Ligu konferencije, mada će to dosta zavisiti od timova koji dođu do završnice Kupa.
U goste im stiže Bolonja koja za razliku od Rome igra fantastično u poslednje vreme, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih susreta upisao čak četiri trijumfa, uz jedan poraz i to dosta težak na gostovanju kod Intera kada je bilo 6:1.
Ova ekipa trenutno zauzima jedanaesto mesto na tabeli i sigurno je da se neće opredeliti za defanzivu na Olimpiku što nam može doneti dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.04.

Leće – Lacio – 1X @ 1.78 u Mozzartbet

Iako je većim delom šampionata pružao poprilično loše partije, Leće u poslednje vreme počinje polako ali sigurno da daje znake života.
Naime na poslednja dva susreta ekipa sa stadiona “Via del Mare” je upisala dva veoma važna trijumfa i uspela da se pomakne iz zone ispadanja, iako još uvek nije u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je bez većih problema na gostovanju savladana Sampdorija, a ovog puta ih očekuje dosta teži posao, pošto im goste dolazi Lacio.
Trenutno se Rimljani nalaze na četvrtom mestu na tabeli gde bi voleli da ostanu i na kraju sezone pošto je to poslednja pozicija koja donosi plasman u Ligu šampiona.
Nažalost, u prošlom kolu su Lacijali poraženi od Juventusa sa 3:0, a i ovog puta im predstoji veoma težak zadatak, pošto je poznato da Leće igra sjajno na svom stadionu i najviše zbog toga vam i predlažemo da odigrate duplu šansu 1X uz kvotu 1.78 u Mozzartbetu.

Kremoneze – Juventus – 2 @ 1.75 u Maxbet

Vrlo lako se može desiti da se Kremoneze ekspresno vrati u Seriju B, pošto se u ovom trenutku ova simpatična ekipa nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz samo sedam osvojenih bodova.
U prošlom kolu je ovaj tim poražen na nimalo prijatnom gostovanju kod Empolija, a taj meč u Toskani je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Juventusa, nakon početne krize Stara dama se konsolidovala i u poslednje vreme beleži fenomenalne rezultate u Seriji A, o čemu najbolje svedoči i podatak da su izabranici Masimilijana Alegrija na šest poslednjih mečeva u italijanskom prvenstvu ostvarili isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu na svom terenu protiv Lacija kada je bilo 3:0.
Trenutno se klub iz Torina nalazi na trećem mestu na tabeli i mišljenja smo da će Juve nastaviti sa sjajnim partijama i na ovom gostovanju kod novajlije u ligi, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.75.

Fiorentina – Monca – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra na stadionu “Artemio Franki” u Firenci gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Moncu.
Ljubičasti se trenutno nalaze na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Milana i to nakon gola u poslednjim trenucima susreta.
Ipak, ne treba zaboraviti da je Viola pre toga vezala čak tri trijumfa, pa je generalni utisak svakako i više nego dobar.
Što se tiče Monce, klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija će učiniti sve da dođe do opstanka u svojoj debitantskoj sezoni u društvu najboljih, a kako sada stvari stoje, to je realan scenario pošto Monca u ovom trenutku ima čak devet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u opasnoj zoni.
Sve miriše na golove na stadionu “Artemio Franki” pa vam predlažemo da se opredelite za igru 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.88.

Inter – Napoli – 1 @ 2.34 u CircusBet

Derbi kola se bez ikakve sumnje igra na stadionu “Đuzepe Meaca” u Milanu gde će fudbaleri Intera ugostiti Napoli.
Nije Inter najbolje startovao u ovom šampionatu, ali kako vreme prolazi tako i Neroazuri igraju sve bolje, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Lacio.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Atalante, a bio je to jedan fantastičan meč koji je na kraju završen pobedom milanskog giganta od 2:3.
U goste im dolazi Napoli koji igra fenomenalno na oba fronta, a posebno se to odnosi na Seriju A gde tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” ima čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Milan, i na pravom putu je da dođe do Skudeta koji se u ovom gradu silno isčekuje.
U prošlom kolu je na domaćem terenu ova ekipa pobedila Udineze, rezultatom 3:2, a trenutno je Napoli jedina neporažena ekipa u prvenstvu.
Mišljenja smo da će na ovom meču toj fenomenalnoj seriji doći kraj, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.34 u CircusBetu.

Udineze – Empoli – 3+ @ 1.70 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra u Udinama gde će fudbaleri Udinezea ugostiti ekipu Empolija. Iako su popularne Zebre važile za najprijatnije iznenađenje šampionata, nakon blistavih partija na startu šampionata ovaj tim pruža sve slabije partije, i dosta dugo ne zna za poraz, ali se i pored toga Udineze nalazi na za njih odličnom osmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Atalantu.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Napolija, kada je bilo 3:2, ali daleko od toga da se Udineze obrukao na tom susretu.
Što se tiče Empolija, svakako da će i ovog puta primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, a u ovom trenutku se klub iz Toskane nalazi na trinaestom mestu na tabeli, i ako se po jutru dan poznaje, neće biti previše problema oko opstanka.
Treba očekivati dosta golova na “Dačija Areni” pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.