Najava i analiza: La Liga, 16. kolo: Derbi na “Vanda Metropolitanu”, Real potapa “žutu podmornicu”, Sevilja juri prvi trijumf na domaćem terenu!

Španska Primera

Već od petka su na programu mečevi šesnaestog kola španske La Lige. Prethodno kolo nam je donelo dosta uzbuđenja, a tu pre svih mislimo na derbi Katalonije između Barselone i Espanjola koji je završen rezultatom 1:1, pa se Real ponovo izjednačio na tabeli sa Barsom, i već sada slobodno možemo konstatovati da će dva najpoznatija španska tima do kraja voditi veliku borbu za naslov prvaka.
Ovo kolo nam donosi i veliki derbi, pošto će Atletiko Madrid na svom terenu ugostiti upravo Barselonu, ali težak posao ima i Real Madrid koji gostuje kod Viljareala.
Utisak je da je konačno došlo vreme za prvi trijumf Sevilje na svom terenu, i to protiv Hetafea koji tradicionalno igra loše na gostovanjima.
Od ostalih susreta izdvajamo mečeve između Rajo Valjekana i Betisa, ali i duel u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Osasunu, što će ujedno biti i poslednji susret ovog kola.
Vratimo se još jednom na tabelu, kao što smo napomenuli, Barselona i Real dele prvo mesto uz isti broj bodova, na trećoj poziciji je trenutno Real Sosijedad, a dva boda manje ima četvrtoplasirani Atletiko Madrid. Na pozicijama koje još donose plasman u evropska takmičenja se trenutno nalaze i Atletik Bilbao i Betis, a šansu iz prikrajka čekaju Viljareal, Rajo Valjekano i Osasuna.
Što se tiče borbe za opstanak, pored Elčea koji je sa samo četiri osvojena boda praktično već prežaljen, trenutno su najugroženije ekipe Kadiza, Sevilje, Selte i Espanjola.

Elče – Selta – GG @ 2.00 u Maxbet

Poražavajuće zvuči podatak da su fudbaleri Elčea u dosadašnjem toku šampionata osvojili samo četiri boda, pa otuda i ne čudi što se ovaj tim nalazi na poslednjem mestu na tabeli i smatra se glavni kandidatom za selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je “fenjeraš” lagano poražen na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel je završen rezultatom 2:0, pa Elče ni posle petnaest surseta u ovogodišnjem izdanju La Lige nije uspeo da dođe do trijumfa.
Što se tiče Selte, svakako da smo više očekivali od tima iz Viga, koji se trenutno nažalost nalazi tek na sedanmaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Sevilje koja takođe ima ogromnih problema ove sezone, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
I Elče i Selta će učiniti sve da upišu trijumf na ovom susretu, a to nam potencijalno može doneti dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju Maxbet plaća sa kvotom 2.00.

Valensija – Kadiz – 1 @ 1.60 u Meridianbet

U petak je na programu još jedan susret iz španskog prvenstva, a on se igra u Valensiji gde će popularni “slepi miševi” ugostiti Kadiz.
Trenutno se izabranici Đenara Gatuza nalaze na desetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Valensija i treću godinu zaredom ostane bez plasmana u neko od evropskih takmičenja.
U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Viljareala, a taj duel na stadionu “El Madrigal” je završen rezultatom 2:1.
U goste im ovog puta dolazi Kadiz koji se nalazi na devetnaestoj poziciji na tabeli koja na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Do sada je ova ekipa sakupila dvanaest bodova, a u prošlom kolu je jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang remizirao na svom terenu sa Almerijom (1:1).
Mišljenja smo da će Valensija ovde opravdati ulogu favorita pa vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.60 u Meridianu.

Viljareal – Real Madrid – 2 @ 2.15 u Mozzartbet

Viljareal je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na svom terenu protiv Valensije kada je bilo 2:1, čime se “žuta podmornica” ponovo uključila u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, što će naravno ponovo biti primarni cilj ovog kluba.
I pre toga je Viljareal odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na teškom gostovanju kod Espanjola, zbog čega ova ekipa u lepom raspoloženju dočekuje Real Madrid.
Uz dosta muke su Madriđani u prošlom kolu slavili na gostovanju kod Valjadolida, a čovek odluke je ponovo bio Karim Benzema koji je postigao dva gola na tom susretu.
Na sve to je i Barsa kiksnula, pa su dva najtrofejnija španska tima ponovo poravnata na tabeli i sigurno je da će do kraja šampionata voditi veliku borbu za titulu prvaka.
Mišljenja smo da će aktuelni šampion Evrope slaviti na ovom gostovanju, a kladionica Mozzartbet pobedu gostiju plaća sa kvotom 2.15.

Majorka – Valjadolid – 3+ @ 2.35 u Meridianbet

Kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo fudbalere Majorke i naredne sezone gledati u društvu najboljih, što svakako i jeste bio primarni cilj ovog tima.
Naime, u ovom trenutku se Majorka nalazi na odličnom jedanaestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ova ekipa nažalost poražena na gostovanju kod Hetafea, kada je bilo 2:0, i utisak je da je to bila jedna od najlošijih partija ovog tima u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
U goste im stiže Valjadolid koji igra po sistemu toplo hladno, pa je tako ova ekipa u prošlom kolu očekivano poražena na svom terenu od Real Madrida, kada je bilo 0:2. Ruku na srce, aktuelni šampion Španije je dosta teže nego što se očekivalo došao do trijumfa na ovom susretu, a treba napomenuti da je sve do 83. minuta na semaforu stojalo 0:0, ali je onda Karim Benzema sa dva gola rešio pitanje pobednika.
Na prvi pogled je ovo veoma težak meč za prognoziranje, a po našem mišljenju bi nam ovaj susret mogao doneti dosta golova. Kladionica Meridianbet igru 3+ ceni sa kvotom 2.35.

Espanjol – Đirona – 1 @ 2.31 u CircusBet

Espanjol je u prošlom kolu napravio pravi podvig pošto je ova ekipa uspela da izvuče bod na gostovanju kod Barselone u velikom derbiju Katalonije, a taj duel na stadionu “Nou Kamp” je završen rezultatom 1:1.
Ruku na srce, istina je da je Barsa propustila pregršt kolosalnih šansi za postizanje pogotka na ovom susretu, ali se na kraju ipak broji samo konačan rezultat, a on je i te kako obradovao sve navijače kluba iz Barselone.
Kada je tabela u pitanju, u ovom trenutku se Espanjll nalazi na šesnaestoj poziciji i kako sada stvari stoje predstoji mu velika borba za opstanak.
Đirona se u ovom trenutku nalazi na dvanaestoj poziji na tabeli, a treba napomenuti da ova ekipa u poslednjih pet mečeva u španskom prvenstvu ne zna za poraz. U prošlom kolu je dvanestoplasirani tim na tabeli remizirao na svom terenu protiv Rajo Valjekana, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Prednost na ovom duelu ipak dajemo Espanjolu, i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je CircusBet odredio koeficijent 2.31.

Almerija – Real Sosijedad – 3+ @ 2.10 u Meridianbet

Poznato je da je Almerija prošle sezone konačno došla do plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala, a sigurno je da će primarni cilj u povratničkoj sezoni biti opstanak u društvu najboljih.
Svakako da je trenutno trinaesto mesto na tabeli nešto što će i te kako obradovati sve navijače ovog kluba, a u prošlom kolu je Almerija remizirala na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 1:1.
Real Sosijedad je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige, o čemu nam najbolje svedoči i trenutno treće mesto na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su David Silva i drugari ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Osaasune, kada je bilo 2:0, a sa serijom pobeda bi tim iz San Sebastijana da nastavi i na ovom susretu.
Ipak, dosta realnije je da probate sa golovima kojih će po našem mišljenju biti na ovom susretu, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 2.10.

Rajo Valjekano – Betis – GG @ 1.95 u Maxbet

Ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo da bude jedna veoma lepa sezona za Rajo Valjekano. Naime, u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na sjajnom osmom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Betis, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa bi eventualnim trijumfom Rajo došao do mesta koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
Inače, u prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli remizirao na gostovanju kod Đirone u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Betis u poslednje vreme igra po sistemu toplo hladno, iako klub iz Andaluzije mora da bude konstantan ukoliko želi ponovo da dođe do izlaska na evropsku scenu.
U prošlom kolu je ekipa sa “Benito Viljamarina” remizirala na svom terenu protiv Atletik Bilbaa, što je bio treći vezani susret na kom Andalužani nisu uspisali trijumf.
Rajo Valjekano igra sjajno u poslednje vreme, a sigurno je da će i gosti ići na sva tri boda, pa je najrealnije da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.95.

Sevilja – Hetafe – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Malo ko se nadao da će Sevilja imati ovoliko problema u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a zaista poražavajuće zvuči podatak da se fudbaleri ove ekipe u ovom trenutku nalaze na osamnaestom mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Do sada su Andalužani sakupili samo dvanaest bodova, a u prošlom kolu je tim sa stadiona “Sančez Pichuan” samo remizirao na gostovanju kod Selte kada je bilo 1:1.
Sa druge strane, Hetafe je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv Majorke, kada je bilo 2:0,a pa se trenutno ekipa iz predgrađa Madrida nalazi na četrnaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje Hetafe bi i naredne sezone trebali da gledamo u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Sevilja prosto mora da pobedi na ovom meču, pa vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 1.80.

Atletiko Madrid – Barselona – 1X @ 1.60 u CircusBet

Derbi kola se igra na “Vanda Metropolitanu” gde će snage odmeriti Atletiko Madrid i Barselona, što će ujedno biti i duel između četvrtoplasiranog i prvoplasiranog tima na tabeli.
“Jorgandžije” su u prošlom kolu ostvarili važan trijumf na svom terenu protiv slabašnog Elčeam što je bila prva pobeda Madriđana posle čak tri kola, a sve to je bilo dovoljno za trenutno četvrto mesto na tabeli što i jeste primarni cilj ovog kluba pošto ta pozicija na kraju donosi plasman u Ligu šampiona.
Kada je u pitanju Barselona, deluje da je u prošlom kolu četa Ćavija upropastila sve ono dobro što je gradila čitavim delom šampionata. Naime, Katalonci su na svom terenu u velikom derbiju Barselone odigrali samo nerešeno protiv Espanjola, a taj meč je završen rezultatom 1:1, što je iskoristio Real i ponovo se izjednačio sa ljutim rivalom.
Na prvi pogled možemo konstatovati da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, ali smo ipak mišljenja da četa Čola Simeonea neće doživeti poraz na svom terenu, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate duplu šansu 1X uz kvotu 1.60 u kladionici CircusBet.

Atletik Bilbao – Osasuna – 3+ @ 2.12 u Meridianbet

Poslednji susret šesnaestog kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će Atletik Bilbao ugostiti Osasunu. Svakako da navijači Bilbaa imaju dosta razloga za zadovoljstvo pošto se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na petom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je ponos Baskije remizirao na veoma teškom gostovanju kod Betisa, a taj duel je Andaluziji je završen bez golova.
Što se tiče Osasune, tim iz Pamplone i u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala pruža dosta dobre partije o čemu najbolje svedoči deveto mesto na tabeli.
Nažalost u prošlom kolu je Osasuna poražena na gostovanju kod Sosijedada, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Poznato je koliko dobro Bilbao igra na domaćem terenu, međutim, Osasuna važi za tim koji podjednako dobro igra i na strani i na svom terenu, pa je ipak realnije da se fokusirate na golove, i probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.