Tip dana: Juventus – Udineze: Crno-beli pobeđuju, samo koji?

Od subote nas očekuju mečevi sedamnaestog kola italijanske Serije A, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Torinu, gde će fudbaleri Juventusa ugostiti Udineze.
Meč između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Juventus: “Stara dama” juri osmu uzastopnu pobedu!

Ako se prisetimo prelaznog roka Juventusa, utisak je u tom trenutku bio da “Stara dama” na papiru ima najkvalitetniji tim u Seriji A, i da su “Bjankoneri” verovatno i glavni favoriti da dođu do naslova prvaka.
Naime, u Torino su došli igrači poput Pogbe, Di Marije, Kostića, Paredesa, Bremera i Milika a na sve to je sačuvana okosnica tima iz prošle sezone, i sve je bilo spremno za napad na titulu šampiona Italije.
Međutim, Pogba se povredio, Di Marija je takođe imao problema sa povredom, pa se slobodno može konstatovati da je sve to i bio jedan od glavnih razloga za katastrofalne partije Juvea na startu šampionata.
Iako se zdravstveni bilten ni u međuvremenu nije mnogo popravio, kako je vreme prolazilo tako je i višestruki šampion Italije podizao svoju formu, a sve to je dovelo do toga da klub iz Torina veže sedam uzastopnih trijumfa i dođe do odlične treće pozicije na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, što svakako nije nenadoknadiva bodovna razlika.
U prošlom kolu je “Stara dama” uz dosta sreće slavila na gostovanju kod Kremonezea rezultatom 0:1, a jedini gol delo je Arkadijuša Milika iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi.
Bio je to sedmi uzastopni susret na kom izabranici Masimilijana Alegrija nisu primili pogodak, što možda i najbolje govori o tome koliko dobro ova ekipa igra u poslednje vreme.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu do sada je trećeplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva na svom stadionu i ostvario šest trijumfa i dva remija, bez poraza.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1.
“Stara dama” će morati da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, a utisak je da je Juventus dosta dobro prošao na žrebu pošto je za protivnika dobio francuski Nant i nema nikakve sumnje da je italijanski predstavnik veliki favorit na tom dvomeču.
Kada su u pitanju izostanci, Masimilijano Alegri kao što smo već napomenuli i dalje ima ogromnih kadrovskih problema, pa tako za ovaj susret sa Udinezeom neće moći da računa na Vlahovića, Bonućija, Pogbu, Kvadrada, Pitersa i Žorža, dok su pod velikim znakom pitanja De Šiljo i Ake.

Udineze: “Zebre” bez trijumfa u Seriji A još od početka oktobra!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Udinezea započeti šampionat fenomenalno, a oni koji pomno prate italijanski fudbal se sećaju da je ekipa iz Udina u prvih nekoliko kola bila u vrhu tabele.
Nakon početnog remija sa Salernitanom i očekivanog poraza od aktuelnog šampiona Milana, redom su padale ekipe Monce, Fiorentine, Rome, Sasuola, Intera i Verone.
U tim trenucima je stadion bio ispunjen do poslednjeg mesta, a po prvi put u Udinama posle dosta vremena se počelo pričati i o napadu na neko od evropskih takmičenja, što je i logično s obzirom da je ekipa u tom trenutku bila na visokom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Deluje da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će ta pobeda nad Veronom u osmom kolu biti za sada poslednja za “Zebre” iz Udina.
Od tada su izabranici Andree Sotila odigrali osam mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, a devet ako računamo sva takmičenja, i poražavajuće izgleda podatak da nisu ostvarili nijednu pobedu, iako je raspored bio dosta lakši nego u prvih nekoliko kola, kada je Udineze i napravio onu sjajnu seriju rezultata.
Na poslednjih pet mečeva u Seriji A tim iz Udina je čak četiri puta remizirao, uz jedan poraz, pa se u ovom trenutku hit prvog dela šampionata nalazi na osmom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu i deluje da su “Zebre” sve dalje od borbe za plasman u neko od evropskih takmičenja, a deluje da bi upravo Liga konferencija bila po meri ovog tima.
U prošlom kolu su izabranici trenera Sotila odigrali jedan solidan meč pred svojim navijačima u kom su remizirali sa Empolijem, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Gosti su preko Baldanzija došli do vođstva već u trećem minutu susreta, a izjednačenje domaćem timu doneo je ove sezone sjajni Pereira golom u 70. minutu, što se ispostavilo i kao konačan rezultat susreta.
Kada su u pitanju partije na strani, do sada je osmoplasirani tim na tabeli odigrao osam mečeva van svog terena i ostvario tri trijumfa, tri remija i dva poraza.
Za razliku od trenera Juventusa koji ima ogromnih problema sa odustnim fudbalerima, Andrea Sotil će za jedno od najtežih gostovanja u ligi po svemu sudeći moći da računa na sve raspoložive fudbalere, iako su i dalje pod znakom pitanja Delofeu i Masina, ali kako sada stvari stoje i jedan i drugi će se staviti na raspolaganje svom treneru za duel sa timom iz Torina.

Naš predlog

Utisak je da se Juventus na vreme probudio, i ukoliko pobedi na ovom meču protiv Udinezea, deluje da će se “Stara dama” u potpunosti uključiti u borbu za naslov prvaka, a mišljenja smo da će se to i desiti pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Ne treba očekivati previše pogodaka u Torinu, a deluje da bi ovaj meč mogao da nam donese najviše tri pogotka, a najmanje dva, pa je idealno da probate sa igrom 2-3 gola koju Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.97.

Za kraj, za očekivati je da izabranici Masimilijana Alegrija od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Udinezea, zbog čega vam hrabro savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je Meridianbet pripremio koeficijent 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.