Najava i analiza: Serija A, 17. kolo: Derbi na “San Siru”, Napolitanci gostuju u Đenovi, Juve juri osmi uzastopni trijumf!

Od subote su na programu mečevi sedamnaestog kola italijanske Serije A, koje nam sa sobom donosi pregršt veoma zanimljivih susreta.
Derbi kola se bez ikakve sumnje igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana ugostiti Romu. Deluje da ništa manje zanimljivo neće biti ni u duelu između Sampdorije kojoj gori pod nogama i Napolija, koji je u prošlom kolu doživeo svoj prvi poraz u šampionatu.
Inter ne bi trebalo da ima previše problema na gostovanju kod Monce, dok će Lacio posle dva vezana neuspeha pokušati da na svom terenu savlada Empoli.
“Stara dama” će u Torinu ugostiti Udineze i veliko je pitanje da li će izabranici Masimilijana Alegrija uspeti da ostvare osmi uzastopni trijumf, čime bi se Juve i definitivno uključio u borbu za Skudeto što je u jednom trenutku bilo nezamislivo.
Od ostalih mečeva izdvajamo susrete između Bolonje i Atalante kao i Salernitane i Torina.

Fiorentina – Sasuolo – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Prvi duel sedamnaestog kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Artemio Franki” gde će fudbaleri Fiorentine dočekati Sasuolo.
Slobodno možemo konstatovati da smo dosta više očekivali od “ljubičastih” u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A pošto se u ovom trenutku Fiorentina nalazi na desetom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na Romu koja se nalazi na poslednjem mestu koje vodi u evropska takmičenja.
U prošlom kolu su Luka Jović i drugari samo remizirali na svom terenu protiv Monce, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Svakako da smo dosta više i od Sasuola očekivali u dosadašnjem toku prvenstva, pošto se trenutno ekipa iz Ređo Emilije nalazi tek na šesnaestoj poziciji na tabeli, ruku na srce uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Domaćin je favorit, ali je nekako sigurnije da probate sa golovima, tačnije sa igrom 3+ koju Meridianbet ceni sa kvotom 1.76.

Juventus – Udineze – 1 @ 1.77 u Mozzartbet

Malo ko je očekivao da će Juventus nakon onih katastrofalnih partija na startu šampionata uspeti za kratko vreme da se ovoliko podigne i dođe do treće pozicije na tabeli koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
“Stara dama” je uspela da veže čak sedam trijumfa u šampionatu, a ono što možda i najbolje pokazuje koliko dobro Juve igra u poslednje vreme je podatak da klub iz Torina na tim susretima nije primio niti jedan pogodak.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli golom u sudijskoj nadoknadi slavio na gostovanju kod Kremonezea, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Udineze sa druge strane od početka oktobra ne zna za trijumf, a sva je prilika da do njega neće doći ni na gostovanju kod Juventusa koji igra fantastično u poslednje vreme, pa vam toplo preporučujemo da ovde odigrate jedinicu uz kvotu 1.77 u Mozzartbetu.

Monca – Inter – 2 @ 1.57 u CircusBet

Poslednji duel subotnjeg programa se igra u Monci gde će istoimena ekipa ugostiti Inter. Klub koji je u vlasništvu legendarnog Silvija Berluskonija je za sada u svojoj debitantskoj sezoni u društvu najboljih ostavio i više nego dobar utisak.
Naime, Monca se u ovom trenutku nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je ovaj tim uspeo da izvuče bod na veoma teškom gostovanju kod Fiorentine, a taj duel na stadionu “Artemio Franki” je završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane Inter je u prošlom kolu uspeo da nanese prvi poraz Napoliju u sezoni, čime su se Neroazuri probili do četvrtog mesta na tabeli, pa slobodno možemo reći da su izabranici Simonea Inzagija ponovo u igri za Skudeto.
Smatramo da će Inter koji na ovo gostovanje dolazi u veoma lepom raspoloženju, nastaviti seriju pobeda i protiv Monce, pa vam predlažemo da odigrate 2 koju CircusBet plaća sa kvotom 1.57.

Salernitana – Torino – 3+ @ 2.17 u Meridianbet

Salernitana je u prošlom kolu pokazala zube Milanu, ali to nažalost nije bilo dovoljno ni za bod na tom susretu u kom su Rosoneri rutinski slavili sa 1:2.
Trenutno se izabranici Davide Nikola nalaze na četrnaestom mestu na tabeli i ako uzmemo u obzir da trenutno Salernitana ima čak osam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, utisak je da ćemo tim iz Salerna po svemu sudeći i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
U goste im dolazi Torino koji čitavim delom šampionata igra po sistemu toplo-hladno, što je jedana od glavnih razloga što se ovaj na papiru izuzetno kvalitetan tim ne nalazi na pozicijima koje vode u evropska takmičenja.
U prošlom kolu su Nemanja Radonjić i drugari samo remizirali na svom terenu protiv “fenjeraša” Verone, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali je za očekivati da golova u Salernu bude, pa je idealno da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.17.

Lacio – Empoli – 1 @ 1.60 u Mozzartbet

Lacio ponovo za primarni cilj ima plasman u Ligu šampiona, ali utisak je da će to biti veoma težak zadatak, iako su Rimljani prvi deo sezone završili na poziciji koja vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu su Sergej Milinković-Savić i drugari odigrali jedan veoma loš meč na gostovanju kod Lećea i potpuno zasluženo doživeli poraz (2:1), što je drugi uzastopni neuspeh za ovu ekipu, koja je pre toga poražena i na gostovanju kod Juventusa kada je bilo 3:0.
U goste im ovog puta dolazi Empoli koji u prošlom kolu odigrao jedan dosta dobar meč i uspeo da remizira na gostovanju kod favorizovanog Udineza, a taj susret na “Friuliju” je završen rezultatom 1:1.
U ovom trenutku se klub iz Toskane nalazi na trinaestom mestu na tabeli i u situaciji je da odigra jedan rasterećen meč na gostovanju kod Lacija, koji bi prosto nakon dva vezana poraza morao da slavi na ovom duelu pred svojim navijačima, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.60 u Mozzartbetu, uz konstataciju da bi i ovaj susret mogao da nam donese dosta pogodaka.

Specija – Leće – GG @ 1.88 u Maxbet

Prethodnih nekoliko sezona smo bili svedoci fantastičnih partija Specije na domaćem terenu što je ekipi iz Ligurije uglavnom i donosilo opstanak u društvu najboljih.
Svedoci toga smo bili i u prošlom kolu, kada je ova ekipa dočekala Atalantu, dugo vodila sa 2:0, ali je nažalost Specija u finišu poklekla što su gosti iz Bergama i te kako znali da iskoriste i na kraju dođu do zasluženog boda na tom susretu.
Inače, klub iz Ligurije se trenutno nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli i ukoliko želi da i naredne sezone igra u Seriji A, moraće da počne da pobeđuje i u gostima.
Leće igra fantastično u poslednje vreme, a u prošlom kolu je ekipa sa stadiona “Via Del Mare” ostvarila treći uzastopni trijumf i to na svom terenu protiv favorizovanog Lacija, kada je bilo 3:1.
U ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na visokom dvanaestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje neće Leće imati previše problema oko opstanka.
Deluje da bi vrlo lako i jedni i drugi mogli da postignu makar po jedan pogodak na ovom susretu pa vam preporučujemo da probate sa igorm GG za koju je kladionica Maxbet pripremila koeficijent 1.88.

Sampdorija – Napoli – 3+ @ 1.76 u Meridianbet

Odavno Sampdorija nije vodila ovakvu bitku za opstanak kao što je to slučaj u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Dejanu Stankoviću će biti potrebno pravo malo čudo kako bi uspeo da Đenovljane sačuva u Seriji A, a ako se po jutru dan poznaje, mogla bi ovo da bude jedna sjajna godina za Sampu.
Naime, ovaj klub je u prošlom kolu uspeo da mimo svih očekivanja slavi na gostovanju kod Sasuola, a taj duel u Ređo Emiliji je završen pobedom Sampe od 1:2.
Trenutno se četa Dejana Stankovića nalazi na osamnaestom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na u ovom trenutku bezbednu Speciju.
Napoli je nažalost u prošlom kolu doživeo svoj prvi poraz u šampionatu i to na gostovanju kod Intera kada je bilo 1:0, međutim i dalje ekipa sa stadiona “Diego Armando Maradona” ima ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.
Neće izabranicima Lučana Spaletija sigurno biti lako u Đenovi, a najrelanije je da probate sa golovima, odnosno igrom 3+ za koju je Meridianbet prirpremio kvotu 1.76.

Milan – Roma – 1 @ 1.88 u CircusBet

Derbi kola se igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana ugostiti Romu. Rosoneri su u novu kalendarsku godinu ušli sa trijumfom na veoma teškom gostovanju kod Salernitane, čime su izabranici Stefana Piolija prišli Napoliju na pet bodova zaostatka, što je i te kako nadoknadiva bodovna razlika.
Pre tog susreta sa Salernitanom, Leao i drugari su na svom terenu golom u poslednjim trenucima savladali Fiorentinu, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Roma je sa druge strane u prošlom kolu pružila jednu izuzetno bledu partiju ali je to ipak bilo dovoljno za pobedu nad nimalo naivnom ekipom Bolonje (1:0).
Trenutno se izabranici Žozea Murinja nalaze na šestoj poziciji na tabeli i za očekivati je da Rimljani u narednih nekoliko kola napadnu i to četvrto mesto koje je primarni cilj “Vučice” zato što ono donosi plasman u Ligu šampiona.
Ako je suditi po igri dva tima iz prošlog kola, smatramo da je Milan apsolutni favorit na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.88 u CircusBetu, uz konstataciju da ne treba očekivati previše pogodaka na “San Siru”.

Verona – Kremoneze – GG @ 1.78 u Maxbet

Iako se Verona u ovom trenutku nalazi na poslednjem mestu na tabeli Serije A sa samo šest osvojenih bodova, treba od ovog tima očekivati dosta bolje partije nego u prvom delu šampionata.
Nagoveštaj toga se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa uspela da izvuče bod na gostovanju kod favorizovanog Torina, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane, Kremoneze je većim delom susreta protiv Juventusa bio bolji rival na terenu, ali je na kraju presudio fenomenalan slobodnjak Milika u poslednjim trenucima susreta, pa je tako novajlija u društvu najboljih propustioda dođe do prve pobede u sezoni.
Deluje da će i jedna i druga ekipa pokušati da bodove do kraja šampionata osvaja uglavnom na domaćem terenu, kako bi nekako uspeli da obezbede opstanak u ligi, a kako je reč o direktnim konkurentima za selidbu u niži rang, smatramo da je idealno da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet ceni sa kvotom 1.78.

Bolonja – Atalanta – 3+ @ 1.90 u Meridianbet

Poslednji duel sedamnaestog kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Renato Dal’ Ara” gde će fudbaleri Bolonje ugostiti Atalantu.
Bolonja se trenutno nalazi na jedanestoj poziciji na tabeli i kako sada stvari stoje, a što je svakako i najvažnije, najverovatnije ćemo ovu ekipu i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Izabranici Tijaga Mote su u prošlom kolu doživeli očekivani poraz na gostovanju kod Rome, a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 1:0.
U goste im stiže Atalanta koja je nekako uspela da izvuče bod u prošlom kolu na gostovanju kod Specije, koja ruku na srce slovi za jednog od najboljih domaćina u ligi.
Taj duel je završen rezultatom 2:2, a inače, bio je to četvrti uzastopni susret na kom izabranici Đanpjera Gasperinija nisu uspeli da pobede pa se u ovom trenutku “Boginja” nalazi na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu.
Sve ukazuje na to da će nam i ovaj susret doneti dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.