Najava i analiza: Serija A, 18. kolo: Sve oči uprte u duel na stadionu “Diego Armando Maradona”!

Već od petka su na programu mečevi osamnaestog kola italijanske Serije A, u kom nas očekuje dosta zanimljivih mečeva, a svakako najveći derbi ovog kola se igra u Napulju gde će snage odmeriti lider na tabeli Napoli i Juventus, koji igra fantastično u poslednje vreme.
Od ostalih susreta izdvajamo duele između Lećea i Milana, kao i Intera i Verone, a sigurno će biti interesantno i u Rimu gde će snage odmeriti Roma i Fiorentina.
Dosta golova nas po svemu sudeći očekuje u Ređo Emiliji gde će Sasuolo dočekati Lacio, a poslednji duel osamnaestog kola Serije A se igra u Toskani gde će Empoli ugostiti Sampdoriju kojoj gori pod nogama.

Napoli – Juventus – X2 @ 1.85 u Meridianbet

Premijerni susret osamnaestog kola italijanske Serije A se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Juventus u meču koji bi vrlo lako mogao da odredi dalji tok najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.
U prošlom kolu su Napolitanci ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Sampdorije, čime su povećali svoju prednost u odnosu na najbližeg rivala, ekipu Milana, koja je remizirala na svom terenu protiv Rome (2:2).
Ne treba zaboraviti da su izabranici Lučana Spaletija u prvom kolu posle pauze zbog Mundijala poraženi na gostovanju kod Intera, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Juventus sa druge starne igra brutalno dobro u poslednje vreme, pa je tako ekipa iz Torina na osam poslednjih mečeva ostvarila isto toliko trijumfa i to bez primljenog gola, što je jedan zaista neverovatan podatak.
Vrlo je moguće da se Masimiljano Alegri opredeli za defanzivnu varijantu, i sigurno ne treba očekivati previše golova na ovom susretu, a mišljenja smo i da Juve neće doživeti poraz pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 uz sjajnu kvotu u Meridianu, koja iznosi 1.85.

Kremoneze – Monca – GG @ 1.80 u Maxbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Lombardiji gde će Kremoneze ugostiti Moncu. U svojoj povratničkoj sezoni u društvu najboljih, Kremoneze ima samo jedan cilj a to je naravno opstanak u Seriji A, međutim, to će biti izuzetno težak zadatak, pošto se u ovom trenutku ova simpatična ekipa nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova.
Poražavajuće izgleda podatak da tim iz Kremone do sada nema niti jedan trijumf, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Verone, kada je bilo 2:0.
U goste im stiže Monca koja trenutno zauzima petnaesto mesto na tabeli a u prošlom kolu je klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija uspeo da odoli na svom terenu i favorizovanom Interu i to nakon pogotka u poslednjim trenucima susreta.
Vrlo lako se može dogoditi da i jedan i drugi tim postignu makar po jedan pogodak na ovom susretu zbog čega vam i preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 1.80.

Leće – Milan – 1X @ 2.47 u Mozzartbet

Leće je dosta puta ove sezone pokazao da igra sjajno na domaćem terenu, a možda i najbolji pokazatelj za ovu tvrdnju su dva poslednja meča u sezoni.
Naime, prvo je ekipa sa stadiona “Via Del Mare” na svom terenu uspela da savlada Atalantu kada je bilo 2:1, a potom i da sa istim rezultatom pobedi Lacio.
U međuvremenu je Leće odigrao i nekoliko dosta dobrih mečeva na strani, pa se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na odličnom jedanestom mestu na tabeli.
I pored sjajnog susreta u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Rome, Milan je samo remizirao sa “Vučicom” čime je Napoli pobegao na čak sedam bodova viška što je svakako razlika koju će Rosoneri jako teško stići.
Iako je pobeda imperativ na ovom susretu ne treba zaboraviti da Leće retko gubi na svom terenu i mišljenja smo da se to neće desiti ni ovog puta pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X koju kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.47.

Inter – Verona – 1-1 @ 1.68 u CircusBet

Inter je sjajno započeo ovu godinu pošto su Neroazuri na svom terenu odigrali jedan odličan meč i savladali lidera na tabeli, ekipu Napolija, rezultatom 1:0.
Kada su svi očekivali da će izabranici Simonea Inzagija ostvariti trijumf i na gostovanju kod Monce, usledio je pravi šok, pošto je domaća ekipa postigla gol u sudijskoj nadoknadi, pa se Inter koji se u ovom trenutku nalazi na četvrtom mestu na tabeli morao zadovoljiti samo sa bodom, i slobodno možemo konstatovati da nema prava na kiks na ovom duelu protiv Verone.
Tim iz grada ljubavi je u prošlom kolu konačno odigrao jedan dobar meč pred svojim navijačima i uspeo da savlada Kremoneze, a taj susret je završen rezultatom 2:0, uz dva gola Darka Lazovića.
Trenutno se Verona nalazi na osamnaestom mestu na tabeli, međutim partije u poslednje vreme zaista obećavaju.
I pored svega toga mišljenja smo da Inter ne bi smeo da ima većih problema na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 1.68 u CircusBetu.

Sasuolo – Lacio – 3+ @ 1.79 u Meridianbet

Sasuolo je tradicionalno dosta dobro započeo ovaj šampionat, međutim, ubrzo je tim iz Ređo Emilije ušao u jednu katastrofalnu seriju koja nažalost i dalje traje.
Naime, na poslednjih šest mečeva ova ekipa ne zna za poraz, a ono što nikako nije dobro je podatak da su Domeniko Berardi i drugari na poslednja tri susreta doživeli isto toliko poraza, a poslednji se desio u prošlom kolu na gostovanju kod Fiorentine, kada je bilo 2:1.
Ni Lacio se nažalost nije proslaviou prošlom kolu pošto su Rimljani i pored toga što su odigrali dosta dobar meč na svom terenu protiv Empolija, samo remizirali sa ekipom iz Toskane, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
Izjednačujući pogodak su gosti postigli u četvrtom minutu sudijske nadoknade kada je Marin pogodio što je donelo veliko slavlje fudbalera gostujuće ekipe.
Svakako da će Lacio nakon dva neuspeha u prvenstvu dati sve od sebe da slavi na ovom duelu, ali je ipak daleko realnije da probate sa golovima, odnosno sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Torino – Specija – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Bikovi u veoma lepom raspoloženju dočekuju meč ovog kola protiv Specije, s obzirom da je ova ekipa sredinom nedelje došla do velikog plasmana u četvrtfinale italijanskog Kupa i to nakon trijumfa na gostovanju kod aktuelnog šampiona Italije, Milana, kada je bilo 0:1.
Ono što je takođe veoma važno je podatak da je trener Ivan Jurić na tom susretu dao šansu rezervistima, što dalje znači da su oni najbolji odmorni za susret sa Specijom.
Tim iz Ligurije igra po starom dobrom običaju dosta dobro na svom terenu a jako loše na strani, međutim, kako sada stvari stoje to će vrlo verovatno biti dovoljno za opstanak, pošto u ovom trenutku Specija ima šest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je ovaj klub remizirao na svom terenu protiv Lacija čime je još jednom pokazao da igra sjajno na domaćem terenu, a ovog puta im se po našem mišljenju smeši poraz na strani kod Torina koji u poslednje vreme igra sjajno, pa vam predlažemo da odigrate jeidinicu uz kvotu 1.70 u Mozzartbetu.

Udineze – Bolonja – 3+ @ 1.94 u Meridianbet

Polako ali sigurno Udineze nakon fenomenalnog starta šampionata sve više tone na tabeli, a u ovom trenutku se popularne Zebre nalaze na osmoj poziciji uz dva boda viška u odnosu na devetoplasiranu Fiorentinu.
U prošlom kolu su crno-beli pružili dobar otpor na gostovanju kod Juventusa, ali je “stara dama” ipak golom u finišu susreta došla do osmog uzastopnog trijumfa.
Sa druge strane, Bolonja je odigrala sjajno prvo poluvreme protiv Atalante, otišla na odmor uz gol prednosti, ali su se u drugom delu igre gosti iz Bergama probudili, postigli dva pogotka i potpuno zasluženo došli do trijumfa.
U ovom trenutku se Bolonja nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz deventaest osvojenih bodova i sva je prilika da ćemo ekipu sa stadiona “Renato Dal’ Ara” i naredne sezone gledati u društvu najboljih.
Ovaj meč u Udinama bi vrlo lako mogao da nam donese dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.94.

Atalanta – Salernitana – GG @ 1.83 u Maxbet

Primarni cilj Atalante u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A će bez ikakve sumnje biti plasman u neko od evropskih takmičenja, nakon prošle sezone u kojoj je ova ekipa posle tri uzastopne godine ostala bez Evrope. Trenutno se tim iz Bergama nalazi na šestom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija odigrali jedan veoma dobar meč i slavili na gostovanju kod neugodne Bolonje, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
U goste im ovog puta dolazi Salernitana koja je u prošlom kolu nekako isčupala bod na svom terenu protiv Torina koji je u naletu, a taj susret u Salentu je završen rezultatom 1:1, posle čega se izabranici Davida Nikole nalaze na četrnaestom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Po našem mišljenju je Atalanta veliki favorit i uopšte ne sumnjamo u pobedu “Boginje” na ovom duelu, na kom bi vrlo lako i jedna i druga ekipa mogle da postignu makar po jedan gol zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet odredila koeficijent 1.83.

Roma – Fiorentina – 3+ @ 2.04 u Meridianbet

Jedan od najzanimljivijih mečeva osamnaestog kola italijanske Serije A se igra u Rimu gde će fudbaleri Rome ugostiti Fiorentinu.
Roma je nakon trijumfa nad Bolonjom na svom terenu u prošlom kolu praktično ni iz čega došla do remija na gostovanju kod favorizovanog Milana, a taj duel je završen rezultatom 2:2.
U ovom trenutku se izabranici legendarnog Žozea Murinja nalaze na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i šestoplasirana Atalanta, i deluje da će te dve ekipe uz Lacio voditi veliku borbu za plasman u Ligu Evrope.
Što se tiče Fiorentine, “ljubičasti” su u prošlom kolu napokon došli do trijumfa, i to uz dosta muke na svom stadionu protiv Sasuola, kada je bilo 2:1, nakon čega se Fiorentina popela na devetu poziciju na tabeli. Sigurno je da će Nikola Milenković i drugari imati šta da poruče i Romi na gostovanju, koja iako jeste favorit na ovom duelu, smatramo da je bolje da se fokusirate na golove kojih će po našem mišljenju na Olimpiku i te kako biti, a igru 3+ kladionica Meridianbet ceni sa kvotom 2.04.

Empoli – Sampdorija – X2 @ 1.59 u CircusBet

Poslednji meč ovog kola se igra u Toskani gde će fudbaleri Empolija ugostiti Sampdoriju. Empoli je u prošlom kolu odigrao sjajan meč na gostovanju kod Lacija i golom u poslednjim trenucima susreta došao do remija na Olimpiku pa se u ovom trenutku tim iz Toskane nalazi na bezbednom trinaestom mestu na tabeli uz čak deset bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Sa druge strane, pred Dejanom Stankovićem je izuzetno težak zadatak, i biće mu potrebno pravo malo čudo da Sampu i naredne sezone gledamo u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala.
Nakon trijumfa na gostovanju kod Sasuola, Đenovljani su u prošlom kolu očekivano poraženi na svom terenu od Napolija, kada je bilo 0:2.
Gosti će učiniti sve da izbegnu trijumf na ovom duelu i mišljenja smo da će im to i poći za nogom zbog čega vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica CircusBet pripremila kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.