Tip dana: Napoli – Juventus: Šćešnjijeva blindirana mreža na najtežem ispitu!

U petak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a bez ikakve sumnje se najinteresantniji meč igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolija ugostiti Juventus, što će ujedno biti i meč između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl u Napulju.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Napoli: Mogu li Napolitanci do Skudeta?

Pre svega, treba reći da navijači Napolija, ali i čitava italijanska fudbalska javnost nikad manja očekivanja nisu imala od Napolija, nego pred ovu sezonu, što je verovatno i logično, pošto su klub u letnjem prelaznom roku napustili Insinje, Kulibali, Mertens i Fabian Ruiz, koji su proteklih godina bili nosioci igre Napolitanaca.
Bilo je naravno i nekih zanimljivih pojačanja, a tu pre svih mislimo na Kvarackeliju, ali je i pored toga izabranicima Lučana Spaletija predviđana velika borba za plasman u Ligu šampiona.
Međutim, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, u ovom trenutku se klub iz Napulja nalazi na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, pa će to biti lepa prilika da se Napolitanci još više odlepe na tabeli.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Sampdorije kojoj gori pod nogama, a taj duel je završen rezultatom 0:2.
Pre toga su Osimen i drugari doživeli i svoj prvi poraz u šampionatu na gostovanju kod Intera, kada je bilo 1:0, a jedini strelac bio je legendarni Edin Džeko.
Na domaćem terenu je do sada lider na tabeli Serije A odigrao osam mečeva i ostvario čak sedam trijumfa uz samo jedan remi, i uz Juventus je trenutno najbolji gost u ligi.
Fenomenalne partije izabranici Lučana Spaletija pružaju i u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto je Napoli došao do plasmana u nokaut fazu i to sa prvog mesta u jednoj nimalo lakoj grupi, u kojoj su pored italijanskog prestavnika bili još i Liverpul, Ajaks i Rendžers.
Već posle prva četiri kola Napoli je obezbedio plasman u nokaut fazu, a zanimljivo je da je ova ekipa u tom periodu uspela da demolira Liverpul na svom stadionu, ali i da dva puta nanese teške poraze Ajaksu koji je ne tako davno igrao polufinale Lige šampiona.
Ruku na srce u poslednjem kolu je italijanski klub poražen na gostovanju kod Liverpula kada je bilo 2:0, ali je to bio podnošljiv poraz, pošto zbog boljeg međusobnog skora sa “Redsima”, Napoli je na kraju završio kao prvi u ovoj nimalo naivnoj grupi.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio aktuelnog osvajača Liga Evrope, ekipu Ajntrahta iz Frankfurta, ali ipak deluje da ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, Napoli je veliki favorit na tom susretu.
Još jedna veoma dobar stvar za Napolitance uoči ovog meča sa Juventusom, je da će Lučano Spaleti za ovaj veoma važan susret moći da računa na sve raspoložive fudbalere, za razliku od njegovog kolege na klupi Bjankonera koji se susreće i dalje sa ogromnim kadrovskim problemima.

Juventus: Neverovatne partije Juvea u poslednje vreme!

Ako smo za Napoli konstatovali da italijanska sportska javnost odavno manje nije očekivala od ovog kluba, onda treba napomenuti i da je ista ta javnost nakon fenomenalnog letnjeg prelaznog roka, najveće šanse za Skudeto davala upravo Juventusu.
Kako i ne bi, kada je praktično sačuvana čitava okosnica tima koji je prošle sezone uz dosta muke došao do plasmana u Ligu šampiona, a na sve to su u klub stigli i fudbaleri poput Pogbe, Di Marije, Bremera, Kostića, Milika i Paredesa. Ruku na srce, na startu šampionata je bilo i dosta problema sa povređenim fudbalerima, ali klub iz Torina ima široku rotaciju, i sigurno je da to ne može biti opravdanje za katastrofalne partije na startu šampionata.
U prvih devet odigranih kola Dušan Vlahović i drugari su ostvarili samo tri trijumfa, čak četiri remija i dva poraza i u tim trenucima se nalazili na sredini tabele.
Međutim, od gradskog derbija sa Torinom kreće jedna neverovatna serija Bjankonera koja traje i do današnjeg dana.
Naime, na osam odigranih mečeva izabranici Masimilijana Alegrija su ostvarili isto toliko trijumfa, i to bez primljenog gola, pa se u ovom trenutku Juve nalazi na fantastičnom drugom mestu na tabeli uz sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu “Stara dama” odigrala još jedan dosta dobar meč i pred svojim navijačima došla do trijumfa protiv nimalo naivnog Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče gostovanja, do sada je klub iz Torina odigrao osam susreta van svog terena i ostvario četir trijumfa, dva remija i dva poraza, a zanimljivo je da su te četiri pobede ostvarene na četiri poslednja gostovanja, uz četiri postignuta gola, ali i nijedan primljen.
Nažalost, Juve se nimalo nije proslavio u Ligi šampiona, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa na šest odigranih susreta doživela čak pet poraza uz samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Makabija iz Haife kada je bilo 3:1.
Kako je klub iz Torina igrao, deluje da može da bude zadovoljan i sa tom trećom pozicijom, koja je takođe u jednom trenutku bila upitna, pošto su Bjankoneri poraženi na gostovanju kod Makabija u Izraelu, a taj duel je završen pobedom domaćina od 2:0.
“Stara dama” će morati da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, a utisak je da je Juventus dosta dobro prošao na žrebu pošto je za protivnika dobio francuski Nant i nema nikakve sumnje da je italijanski predstavnik veliki favorit na tom dvomeču, mada opet treba napomenuti da je veliko pitanje koliko će zapravo Liga Evrope biti u prvom planu kod jednog od najtrofejnijih italijanskih klubova, iako je poznato da pobednik ovog takmičenja ide direktno u Ligu šampiona.
Masimilijano Alegri duže vreme ima ogromnih kadrovskih problema, a isti slučaj je i kada je ovo gostovanje njegovog tima kod lidera na tabeli u pitanju.
Naime, strateg Juventusa neće moći da računa na Vlahovića, Pogbu, Bonućija, De Šilja, Kvadrada, Pitersa, Žorža i Ihatarena.

Naš predlog

Na prvi pogled slobodno možemo konstatovati da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje. Mišljenja smo da će se Masimilijano Alegri opredeliti za nešto defanzivniji pristup, što ne bi smelo da nam donese previše golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.

Na poslednjih osam mečeva Juve ima isto toliko trijumfa i to bez primljenog gola, pa smo mišljenja da će “Stara dama” uspeti da ostane neporažena i na jednom od najtežih gostovanja u ligi, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 1.85.

Za kraj, nije isključeno da se ovaj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” završi bez pobednika, pa vam hrabro predlažemo da probate sa igrom na nerešeni ishod, za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.