Tiket dana Evroliga (četvrtak, 12.01.2023)

Nema predaha u košarkaškoj Evroligi. Samo što je okončano 18. kolo kreće naredno. Večeras se igraju četiri utakmice. Kvote i granice bile su aktuelne u momentu pisanja teksta.

Crvena zvezda – Monako – G + (granica 79,5) @ 2.03 u CircusBet

Monako nije blistao u prethodnih nekoliko mečeva u Evroligi, pa mu je i zbog toga trijumf nad Olimpijakosom u utorak bio izuzetno važan. Pirejce su savladali sa 64:60 i odavno se nije desilo da na utakmicama tima iz Kneževine padne tako malo poena. Važno je i da se probudio Majk Džejms, posebno posle one katastrofalne utakmice sa Partizanom u Beogradu. Najbolji strelac tima postigao je 19 poena protiv Olimpijakosa, dakle skoro trećinu. I dalje Saša Obradović ne može da računa na Džordana Lojda, pa je više prostora za Elija Okoboa i Majka Džejmsa. Da bi pobedili Zvezdu i ostali moraju da odigraju odlično, pre svih Moteijunas, Alfa Dijalo i Donta Hol. Zvezda je bez petorice košarkaša pokušala da napravi čudo protiv Reala, ali osim kratkog vođstva u trećoj deonici, nisu uspeli ništa drugo. Na kraju je čak bilo i previsokih 20 razlike za Madriđane. Po najavama trenera Ivanovića moguće je da će minute protiv Monaka dobiti Luka Vildoza, a to bi bilo od neprocenjive važnosti za skraćeni roster zbog izostanka Kampaca, Ivanovića, Martina Bentila protiv Reala. Teško će košarkaši Zvzede sačuvati spoljnu liniju Monaka, posebno jer Marković i Lazić ne smeju ući u probleme sa ličnim greškama. Zato je naš predlog gost daje više poena od granivce 79,5. Za (+) koševe na Monako kvota je 2.03 u kladionici CircusBet.

Alba – Real Madrid – 2,UP+ (granica 162,5) @ 2.44 u CircusBet

Real polako hvata zalet i sve se više čini da su u pravu bili oni koji su ih svrstavali u najveće favorite za trofej. Možda je najveća slabost na klupi pošto Mateo Ćus još uvek nije stekao reputaciju jednog Pabla Lasa, ma koliko dugo radio s njim. Madriđani su na čelu tabele, imaju 12 poeba i 6 poraza, a u poslednja dva meča bili su više nego ubedljivi protiv Makabija i Zvezde. Van stroja je Gabrijel Dek i, od ranije, iskusni Rudi Fernandez. I bez njih tu je plejada vrhunskih košarkaša, pa se tako dogodilo da u Beogradu jedan Mario Hezonja ne odigra ni minut. Real putuje u Berlin gde ga čeka ekipa Albe. Albatrosi su pobedili u prve tri utakmice, od su izgubili narednih 12, da bi sada ponovo imali seriju od tri uzastopne pobede. Svi se u Berlinu nadaju da ponovo ne ide niz od 12 poraza. U ove tri utakmice pobedili su Asvel, Baskoniju i Olimpiju Milano, ali tu treba dodati i tri pobede u Bundesligi, od kojih je jedna protiv Bajerna u Minhenu. Real je lako slavio u Madridu u rvom meču, bilo je 90:72, a očekujemo da će i sada slaviti tim koji u sastavu ima neverovatnog Valtera Tavaresa. Uz dvojku predlažemo i veći broj poena, pošto Real igra izuzetno efikasne mečeve. Za kombinaciju 2,UP+ kvota je 2.44 u kladionici CircusBet.

Virtus – Olimpijakos – 2 @ 1.62 u CircusBet

Virtus je stvarno teško pogoditi ove sezone. Taman kad se pomisli da su u nekom meču bez šansi, prvo pobede Fener, pa oni odu u glavni grad Katalonije i pobede Barselonu. Kada su to trebali da ”overe” na svom parketu u meču protiv Žalgirisa, oni su izgubili u utorak i napravili veliki korak unazad, kada je pitanje plasmana u plej-of u pitanju. Ipak, ovo je povratnička sezona za tim iz Bolonje i možda su ovakve oscilacije normalne, ali treba imati u vidu da je ovo skup veoma iskusnih igrača predvođenih jednim od najboljih evropskim trenera, Etoreom Mesinom. U Bolonju stiže Olimpijakos, tim koji je od starta u vrhu tabele, ali koji je takođe imao nekoliko neočekivanih poraza. U utorak su Pirejci izgubili u Monte Karlu, i pored činjenice da su odlično otvorili meč. Presudio je pogodak Majka Džejmsa kod rezultata 60:60, na minut i nešto do kraja. Pirejci su sada na 11 pobeda i 7 poraza, najvažnije da se u tim vratio Saša Vezenkov, najbolji pojedinac dosadašnjeg toka Evrolige. Da bi pobedili u Italiji moraće i ostali da daju svoj doprinos, pre svih Slukas, Fal, Larencakis i Volkap. U dva prethodna meča blistao je Alek Peters sa 16 i 12 poena. Kod Virtusa je Teodosić odigrao fantastičan meč protiv Litvanaca, ubacio je 21 poen i imao čak 12 asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu. Olimpijakos je čvrst tim i očekujemo da osvoji bodove u Bolonji. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.62.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici CircusBet iznosi 8.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.