Najava i analiza: La Liga, 17. kolo: Elče juri prvi trijumf, težak posao za “jorgandžije”, derbi na “Anoeti”!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi sedamnaestog kola španske La Lige, koje nam donosi samo osam mečeva, pošto će zbog obaveza u Superkupu Španije, Real Madrid, Barselona, Valensija i Betis naknadno odigrati svoje susrete i to početkom februara.
Derbi kola se igra na “Anoeti” gde će Sosijedad ugostiti Bilbao, dok ništa manje zanimljivo sigurno neće biti ni na susretu između Almerije i Atletiko Madrida.
U derbiju začela snage će odmeriti Kadiz i Elče, pa ostaje veliko pitanje da li će Elče posle šesnaest odigranih mečeva doći do prvog trijumfa u sezoni. Sevilja juri važne bodove na nimalo prijatnom gostovanju kod Đirone, dok se uvodni meč sedamnaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala igra u Vigu gde će snage odmeriti Selta i Viljareal, koji pruža fenomenalne partije u poslednje vreme.

Selta – Viljareal – G2+ @ 2.60 u Meridianbet

Treba biti realan pa priznati da smo od Selte daleko više očekivali u ovogodišnjem izdanju španskog fudbala, pošto se u ovom trenutku ekipa iz Viga nalazi na šesnaestoj poziciji na tabeli i ima samo bod viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
Ipak, ono što je i te kako dobra stvar je što je Selta u prošlom kolu nakon jednog predugačkog posta konačno ostvarila trijumf i to na gostovanju kod “fenjeraša” Elčea kada je bilo 0:1.
U goste im dolazi Viljareal koji se u poslednje vreme nalazi u sjajnoj formi a to nam svakako i potvrđuju tri trijumfa u poslednja tri kola, od čega treba izdvojiti posebnu pobedu u prošlom kolu na “El Madrigalu” protiv favorizovanog Real Madrida kada je bilo 2:1.
U ovom trenutku se popularna “žuta podmornica” nalazi na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtolaplasirani Betis.
Nismo sigurno da li će Viljareal slaviti na ovom duelu, ali se vrlo lako može desiti da gosti postignu dva ili više golova na ovom susretu u Vigu, a sve to Meridianbet ceni sa koeficijentom 2.60.

Valjadolid – Rajo Valjekano – 3+ @ 2.05 u Mozzartbet

Prvi meč subotnjeg programa kada je španska La Liga u pitanju nam donosi susret između Valjadolida i Rajo Valjekana.
Valjadolid iz sezone u sezonu za primarni cilj ima opstanak u društvu najboljih, a to će bez ikakve sumnje i ovog puta biti glavni cilj, uz podatak da je ova ekipa u poslednja tri kola dobrano iskomplikovala svoju situaciju.
Naime, na tri poslednja susreta je Valjadolid doživeo isto toliko poraza, drastično pao na tabeli, i deluje da je ovaj tim u situaciji da nipošto ne sme da izgubi ovaj susret od Rajo Valjekana koji sa druge strane trenutno zauzima visoko deveto mesto na tabeli i sva je prilika da ćemo Falkaa i drugare i sledeće sezone gledati u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U prošlom kolu je Valjekano poražen na svom terenu od Betisa, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Mišljenja smo da nas i ovde očekuje dosta golova, pa je idealno da probate sa igrom 3+ uz koeficijent u Mozzartbetu od 2.05.

Đirona – Sevilja – 2 @ 2.95 u Maxbet

Iako je imala baš dosta problema na startu prvenstva, kako vreme prolazi tako i Đirona ozbiljno diže svoju formu, što će nam verovatno i najbolje pokazati podatak da je ekipa iz Katalonije na pet poslednjih mečeva bez poraza, što je u ovom trenutku dovoljno za dvanaesto mesto na tabeli.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan sjajan meč, ovog puta na gostovanju kod Espanjola, na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Kada je u pitanju Sevilja, poražavajuće zvuči podatak da su “berberini” tek u prošlom kolu ostvarili svoj treći trijumf u prvenstvu, i to na “Sančez Pichuanu” protiv Hetafea, kada je bilo 2:1.
U ovom trenutku se izabranici Horhea Sampaolija nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli i sigurno je da nekadašnji uzastopni osvajač Liga Evrope može i mora bolje od toga, iako je već sada jasno da Sevilju naredne sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja.
Sve to ne umanjuje našu sigurnost da će Andalužani slaviti na ovom susretu, pa vam preporučujemo da odigrate 2 koju Maxbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.95.

Osasuna – Majorka – 1 @ 2.07 u CircusBet

Kao i u nekoliko ranijih šampionata primarni cilj Osasune će svakako biti opstanak u društvu najboljih, ali ako se po jutru dan poznaje deluje da to ne bi smeo da bude veći problem za ovu ekipu.
Ne samo to, ukoliko se neke kockice poklope ovaj tim bi ravnopravno mogao da se uključi u trku za plasman u neko od evropskih takmičenja, a sve to kažemo pošto se trenutno Osasuna nalazi na osmom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na šestoplasirani Viljareal.
U prošlom kolu je tim iz Pamplone uspeo da odoli na veoma teškom gostovanju kod Atletik Bilbaa, a taj meč je završen bez golova.
U goste im ovog puta stiže Majorka koja se trenutno nalazi na desetom mestu na tabeli, a fino izgleda podatak da je ova ekipa na poslednja četiri susreta upisala čak tri trijumfa uz jedan poraz, pa se u ovom trenutku Majorka nalazi na sjajnoj desetoj poziciji na tabeli.
U prošlom kolu je na domaćem terenu savladan Valjadolid, a ovog puta veću prednost dajemo Osasuni koja generalno igra sjajno na domaćem terenu.
Kladionica CircusBet za pobedu domaćina daje fenomenalnu kvotu 2.07, što je nešto što po našem mišljenju ne bi smeli da propustite.

Real Sosijedad – Atletik Bilbao – 1 @ 2.60 u Mozzartbet

Ovo kolo nam donosi veliki derbi Baskije, pošto će na “Anoeti” snage odmeriti ekipe Real Sosijedada i Atletik Bilbaa.
Sosijedad pruža fenomenalne partije u poslednje vreme, i ukoliko se ovako nastavi vrlo lako se može desiti da Davida Silvu i drugare konačno naredne sezone gledamo u Ligi šampiona. Naime, u ovom trenutku se tim sa “Anoete” nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz čak četiri boda viška u odnosu na četvrtplasirani Betis. U prošlom kolu je Sosijedad ostvario treći uzastopni trijumf i to na gostovanju kod Almerije, kada je bilo 0:2.
Sa druge strane, Bilbao pruža u poslednje vreme nešto bleđe partije nego što smo to navikli, a u prošlom kolu je ova ekipa kao što smo to maločas i pomenuli samo remizirala na svom terenu protiv Osasune, kada nije bilo golova.
Trenutno se ponos Baskije nalazi na sedmom mestu na tabeli, ali je i dalje u igri za plasman u neko od evropskih takmičenja, pošto ima trenutno samo bod manjka u odnosu na Viljareal i Atletiko Madrid koji dele petu poziciju.
Domaćin je trenutno u dosta boljoj formi i mišljenja smo da će to i pokazati u derbiju Baskije, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu koja se u Mozzartu kotira sa sjajnom kvotom 2.60.

Hetafe – Espanjol – D2+ @ 3.10 u Meridianbet

Utisak je da će fudbaleri Hetafea do kraja šampionata pokušati da pobede u svakom meču na domaćem terenu, pošto to ovom timu svakako garantuje opstanak u društvu najboljih, koji će i ovog puta biti primarni cilj.
U prošlom kolu je ekipa iz predgrađa Madrida očekivano doživela poraz na gostovanju kod Sevilje kojoj su bodovi iz tog duela u Andaluziji bili preko potrebni, a na kraju je taj susret završen rezultatom 2:1, iako su izabranici Horhea Sampaolija dosta ranije mogli da reše taj susret.
U ovom trenutku se Hetafe nalazi na trinaestoj poziciji na tabeli i ima samo dva boda viška od najugroženijih ekipa na tabeli.
Espanjol je u prošlom kolu samo remizirao na svom terenu protiv Đirone čime je ova ekipa pala na pretposlednje mesto na tabeli, i kako sada stvari stoje Kataloncima predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih.
Vrlo lako se može desiti da Hetafe koji igra standardno dobro na svom stadionu postigne dva gola u poslednje vreme indisponiranom Espanjolu, uz fenomenalnu kvotu u Meridianu od 3.10.

Almerija – Atletiko Madrid – 3+ @ 1.93 u CircusBet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Andaluziji gde će fudbaleri Almerije ugostiti Atletiko Madrid.
Almerija čitavim tokom šampionata igra po sistemu toplo hladno a u ovom trenutku je situacija takva da tim iz Andaluzije ima samo dva boda viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli.
U prošlom kolu je novajlija u društvu najboljih glatko poražen na svom terenu od Real Sosijedada, a utisak je da ga sada očekuje još teži posao, pošto mu u goste dolazi Atletiko Madrid.
U prošlom kolu su Madriđani i pored jedne sjajne partije doživeli poraz na svom “Vanda Metropolitanu” od Barselone, kada je bilo 0:1, a treba napomenuti da su izabranici Čola Simeonea imali pregršt izglednih prilika za postizanje gola, što je i te kako atipično za nekadašnjeg šampiona Španije.
Iako smo mišljenja da će Atletiko slaviti na ovom duelu, deluje da je mnogo sigurnija varijanta igra na golove, kojih bi po našoj proceni moralo da bude na ovom duelu, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica CircusBet pripremila koeficijent 1.93.

Kadiz – Elče – GG @ 2.10 u Maxbet

Poslednji duel sedamnaestog kola španske La Lige se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti Elče.
Kako sada stvari stoje utisak je da će Kadiz do kraja šampionata voditi veliku borbu za opstanak, a u ovom trenutku se ova simpatična ekipa nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva znači i ispadanje iz La Lige.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan zaista sjajan meč na gostovanju kod favorizovane Valensije, a taj duel na “Mestalji” je završen rezultatom 0:1.
U goste im dolazi Elče koji ni posle šesnaest odigranih kola još uvek nema trijumf na svom kontu. Zbog svega toga nikoga ne treba da začudi tabela jer se Elče nalazi na poslednjem mestu sa samo četiri osvojena boda, a u prošlom kolu je ova ekipa doživela novi poraz bez postignutog gola i to na svom terenu od Selte, kada je bilo 0:1.
“Fenjeraš” će učiniti sve da dođe do trijumfa kod Kadiza koji je objektivno favorit pa nam sve govori da će pogodaka biti na obe strane zbog čega je idealno da probate sa igrom GG koju kladionica Maxbet plaća sa kvotom 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.