Derbi dana: Mančester Junajted – Mančester Siti: Ten Hag pamti “šesticu” sa Etihada, da li je vreme za revanš?

U subotu je ponuda za klađenja izuzetno dobra, a nema nikakve sumnje da se derbi dana igra na stadionu “Old Traford” gde će snage odmeriti Mančester Junajted i Mančester Siti.
Susret između dva gradska rivala je zakazan za 13 časova i 30 minuta.

Mančester Junajted: “Đavoli” blistaju u poslednje vreme!

Nakon još jedne neuspešne sezone, Junajted je prošlog leta rešio da u potpunosti promeni filozofiju, pa je za novog trenera imenovan Erik Ten Hag koji je u prethodnom periodu sa dosta uspeha predvodio ekipu Ajaksa, sa kojom je čak došao i do polufinala Lige šampiona, a na sve to se titula u Holandiji u njegovom mandatu ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje.
Odmah po preuzimanju, Ten Hag je doveo nekoliko veoma zanimljivih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Lisandra Martineza, Antonija i Malasiju, a šlag na tortu je bez ikakve sumnje predstavljalo dovođenje Kazemira koji je imao veliku želju da se nakon nekoliko sjajnih godina u Madridu oproba i na “Old Trafordu”.
Nije sve počelo nimalo dobro po engleskog velikana, a i dalje se u ovom klubu pamte oni teški porazi na gostovanju kod Brentforda kada je bilo čak 4:0, ali i nedugo nakon toga u derbiju Mančestera od Sitija, kada su Građani bez većih problema slavili sa 6:3.
Kada su svi očekivali još jednu sumornu sezonu Junajteda, “đavoli” su se upravo nakon tog poraza od gradskog rivala podigli, počeli da pružaju fenomenalne partije, pa se u ovom trenutku tim sa “Old Traforda” nalazi na odličnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampiona, a svakako da će upravo to i biti primarni cilj za ovu sezonu.
Na poslednja četiri susreta Junajted je ostvario isto toliko trijumfa, a u prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema slavila na svom terenu protiv Bornmuta, kada je bilo 3:0.
Ono što je takođe dosta dobra stvar je što bi izabranici Ten Haga u slučaju da slave u velikom derbiju Mančestera, prišli gradskom rivalu na samo bod zaostatka.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu, do sada su “đavoli” odigrali osam mečeva na “Old Trafordu” i ostvarili šest trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Posebno zanimljivo deluje podatak da je Junajted na poslednja četiri meča na svom stadionu ostvario isto toliko trijumfa i to bez primljenog gola.
Kao što se svi dobro sećaju, engleski predstavnik je uspeo da dođe i do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, pošto je u svojoj grupi završio na drugom mestu na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i Real Sosijedad, koji je imao bolju gol razliku.
Za protivnika u šesnaestini finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja Junajted je na žrebu dobio Barselonu, što je bez ikakve sumnje najveći derbi ove faze takmičenja, i po svemu sudeći nas očekuje spektakularni dvomeč, s obzirom da i jedan i drugi velikan igraju na veoma visokom nivou u poslednje vreme.
Inače, u mančesterskom derbiju se Junajted u poslednje vreme baš i nije proslavio pošto je njihov gradski rival na tri poslednja međusobna susreta ostvario isto toliko trijumfa, a posebno upečatljiva su bila dva poslednja duela, gde su Građani slavili rezultatima 6:3 i 4:1, pa je sigurno da tim sa “Old Traforda” ima ogroman motiv na ovom duelu.
Što se tiče izostanaka, Ten Hag za ovaj veoma važan susret neće moći da računa na Van De Beka, Grinvuda i Sanča, dok je Dalo pod velikim znakom pitanja.

Mančester Siti: Gradski derbi u najgorem mogućem trenutku!

U Engleskoj prošle sezone ništa novo. Ponovo su Građani došli do titule šampiona Engleske, a ovog puta je bilo dramatično sve do poslednjih sekundi, što je realno malo ko očekivao s obzirom da je Siti imao zicer na svom terenu protiv Aston Vile, ali nije sve krenulo onako kako su to navijači domaćeg tima priželjkivali.
Naime, tim iz Birmingema je imao dva gola prednosti i to sve do 75. minuta susreta a onda su izabranici Pepa Gvardiole u završnici za infarkt postigli čak tri gola u kratkom vremenskom periodu i došli do nove titule šampiona Engleske, što će svakako biti primarni cilj i kada je ova sezona u pitanju, uz naravno, trofej u Ligi šampiona, koji je i prošle godine izmakao engleskom predstavniku na jedan veoma čudan način, ali o tom potom.
Prelazni rok je bio brutalan, iako su klub napustili Gabrijel Žezus i Zinčenko, Siti je dobio ogromno pojačanje u vidu Halanda, koji igra na veoma visokom nivou od kako je stigao u Premijer ligu, i po mnogim mišljenjima je u ovom trenutku najbolji napadač na svetu.
Ipak, treba biti realan pa priznati da smo od aktuelnog šampiona Engleske dosta više očekivali u ovogodišnjem izdanju najbolje lige na svetu.
Naime, u ovom trenutku se Građani nalaze na drugom mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal koji igra na jednom veoma visokom nivou ove sezone i apsolutno nikoga ne sme da iznenadi ukoliko izabranici Mikela Artete na kraju i dođu do titule, što bi svakako bilo veliko iznenađenje.
U prošlom kolu je Siti odigrao jedan dosta dobar meč i slavio na veoma teškom gostovanju kod Čelsija koji igra katastrofalno u poslednje vreme, a taj duel na “Stamford Bridžu” je završen rezultatom 0:1, a jedini pogodak delo je Mareza sredinom drugog dela igre.
Istog rivala je Mančester Siti savladao i u FA Kupu i to rezultatom 4:0, ali je četa Pepa Gvardiole sredinom ove nedelje eliminisana iz Liga Kupa, i to od Sautemptona, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Ako na sve to dodamo da je pre trijumfa nad Čelsije u prvenstvu, aktuelni šampion Engleske samo remizirao na svom terenu protiv Evertona, doći ćemo do zaključka da se Građani nalaze u krizi, i deluje da im ovaj duel sa gradskim rivalom dolazi u najgorem mogućem trenutku.
Pomenuli smo da je Siti i prošle sezone na jedan neverovatan način ostao bez borbe za trofej u Ligi šampiona i to nakon poraza u polufinalu od Real Madrida, iako je engleski predstavnik imao sve u svojim rukama, pošto je do devedesetog minuta revanš meča imao prednost od gola razlike, a onda je dozvolio sebi da za samo dva minuta primi dva gola, kasnije i jedan u produžecima, i tako ostane bez već viđenog plasmana u nokaut fazu elitnog takmičenja.
Ovog puta je Siti bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu a u osmini finala će odmeriti snage sa Lajpcigom, pa slobodno možemo konstatovati da je engleski predstavnik imao dosta sreće pri žrebu.
Inače, kada su u pitanju izostanci za ovaj derbi Mančestera, Pep Gvardiola ovog puta neće moći da računa na Diaša i Mendija, dok je Stouns pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Junajted u poslednje vreme igra zaista sjajno, dok Mančester Siti ima dosta problema što se najbolje videlo u nedavnom meču protiv Sautemptona, pa vam zbog svega toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.88.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da smo na poslednja dva gradska derbija videli čak četrnaest golova, pa je utisak da nas i ovog puta očekuje efikasan susret, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da izabranici Ten Haga iskoriste nešto lošije partije svog gradskog rivala u poslednje vreme i slave na ovom susretu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila neverovatno dobru kvotu 4.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.