Derbi dana: Benfika – Sporting: Novo poglavlje stare lisabonske priče!

Odavno ponuda za klađenje nije bila ovako bogata kao što je to slučaj danas, a mišljenja smo ipak da se derbi dana igra u Lisabonu gde će snage odmeriti gradski rivali – Benfika i Sporting u okviru šesnaestog kola portugalske Primeire.
Meč između ova dva tima je zakazan za 19 časova.

Benfika: Mogu li Orlovi konačno do titule?

Ekipa Benfike godinama unazad ne uspeva da dođe do šampionske titule u Portugalu, a treba napomenuti da je ovaj tim do poslednjeg naslova prvaka došao u sezoni 2018/19, i nema nikakve sumnje da će upravo titula biti primarni cilj tima iz Lisabona kada je ova sezona u pitanju.
Ako posmatramo stvari samo na taj način onda je sigurno da svi navijači popularnih Orlova imaju dosta razloga za zadovoljstvo, pošto se Benfika u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasiranu Bragu, koja ruku na srce ima i meč viška, pošto je tim sa Kamenoloma sinoć na svom terenu savladao Boavistu, rezultatom 1:0.
Do sada je lider na tabeli odigrao petnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvario čak trinaest remija, jedan poraz i jedan remi.
Jedini neuspeh do sada su izabranici Rodžera Šmita koji radi sjajan posao na klubi lisabonskog tima doživeli pre petnaestak dana kada su doživeli težak poraz na gostovanju kod Brage, pošto je taj duel završen rezultatom 3:0, i kako sada stvari stoje deluje da će ove sezone upravo Braga biti glavni konkurent Benfici za naslov prvaka.
Jedini remi su Orlovi doživeli na gostovanju kod Gimaraiša, kada nije bilo pogodaka, a treba istaći da ova ekipa pruža blistavo dobre partije na domaćem terenu, gde je do sada lider na tabeli na osam odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa, što je svakako podatak koji vredi napomenuti.
U prošlom kolu su izabranici Rodžera Šmita ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Portimonensea, a taj susret je završen rezultatom 1:0, iako su svi tu očekivali dosta više pogodaka.
Inače, Benfika je pružala blistavo dobre partije u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, gde je portugalski predstavnik u konkurenciji PSŽ-a, ali i Juventusa završio na prvom mestu u grupi, što je malo ko mogao da pretpostavi pre početka najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Na šest odigranih susreta Orlovi su ostvarili četiri trijumfa, uz dva remija i to oba sa PSŽ-om, pa su na kraju ove dve ekipe imale isti broj bodova, isti međusobni skor, ali i istu gol razliku, pa je odlučivao broj postignutih pogodaka na strani, gde je portugalski predstavnik bio bolji, i na kraju došao do prvog mesta u možda i najtežoj grupi ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona.
Za protivnika u osmini finala, Benfika je dobila ekipu Klub Briža, pa slobodno možemo konstatovati da je portugalski predstavnik prošao dosta dobro na žrebu, pa ne treba da iznenadi ako tim iz Lisabona dođe i do plasmana u četvrtfinale, što bi bio ogroman uspeh.
Za kraj, što se tiče izostanaka za večerašnji susret sa Sportingom, Rodžer Šmit nema nikakvih kadrovskih problema i moći će da računa na sve raspoložive fudbalere.

Sporting: Lavovi mogu, ali i moraju bolje!

Prošla sezona nije bila toliko dobra kao ona pre toga, kada je tim iz Lisabona došao do titule šampiona Portugala, ali je svakako i drugo mesto na tabeli odličan rezultat, pošto ono donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Ako sa tog aspekta posmatramo stvari, treba biti realan pa priznati da smo od popularnih Lavova daleko više očekivali kada je u pitanju ovogodišnje izdanje Primeire.
Naime, u ovom trenutku se Sporting nalazi tek na četvrtom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Benfiku, kod koje između ostalog Lavovi i idu na gostovanje u ovom kolu, pa se vrlo lako može desiti da izabranici Rubena Amorima barem na kratko ostanu i bez te četvrte pozicije, koja nažalost na kraju šampionata ne donosi plasman u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje biti primarni cilj Sportinga kada je ova sezona u pitanju.
U prošlom kolu portugalske Primeire tim iz Lisabona je ponovo neprijatno iznenadio sve svoje navijače pošto je četvrtoplasirana ekipa na tabeli doživela poraz na gostovanju kod Maritima, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Bio je to već peti poraz za ovu ekipu koja ima dosta problema na gostovanjima ove sezone, pošto je do sada Sporting na osam odigranih mečeva ostvario tri trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, što je zaista previše za tim koji je pre početka prvenstva imao šampionske ambicije.
Ruku na srce, stvari dosta bolje funkcionišu na domaćem terenu gde su izabranici Rubena Amorima na sedam odigranih susreta ostvarili šest trijumfa, uz jedan poraz.
Nažalost, Lavovi nisu uspeli da se domognu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u jednoj ujednačenoj grupi zauzeli treće mesto uz tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta, koji im je i naneo poraz u poslednjem kolu i to u sred Lisabona.
Ostaje žal pošto su izabranici Rubena Amorima sa dva trijumfa otvorili takmičenje, ali je nakon toga ova ekipa uspela da osvoji samo jedan bod i to na gostovanju kod Totenhema, kada je bilo 1:1.
Za protivnika u nokaut fazi Liga Evrope, portugalski predstavnik je dobio danski Mitjiland, i svakako da je tim iz Lisabona veliki favorit u tom dvomeču.
Za razliku od trenera Benfike koji nema problema sa izostancima, Ruben Amorim za ovaj derbi neće moći da računa na Moritu i Bragansu, dok su pod velikim znakom pitanja Neto i Lamba.

Naš predlog

Veoma teško je uvek prognozirati derbi Lisabona, a naš utisak je ovog puta da Benfika i Sporting neće previše kalkulisati, i da se vrlo lako može desiti da nam ovaj veliki derbi donese makar po jedan pogodak i na jednoj i na drugoj strani zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.83.

Za očekivati je da nam ovaj duel donese makar jedan pogodak u prvom poluvremenu, a makar dva za svih devedeset minuta pa je idealno da probate sa igrom I1+&2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53.

Za kraj, da se malo fokusiramo i na konačan ishod velikog derbija Lisabona. Benfika je do sada odigrala osam mečeva na stadionu i ostvarila isto toliko trijumfa, a mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.