Tip dana: Real Madrid – Barselona: Pustinjski El Klasiko za prvi trofej u sezoni!

U nedelju je na programu nekoliko fenomenalnih mečeva, a ovaj dan nam između ostalog donosi i veliko finale Superkupa Španije u kom će snage odmeriti najljući rivali – Real Madrid i Barselona.
Početak novog El Klasika je zakazan za 20 časova u Rijadu, i po svemu sudeći nas očekuje pravi spektakl.

Real Madrid: Madriđani traže izlazak iz krize!

Od kako je Karlo Ančeloti ponovo seo na klupu Reala, Madriđani su se pretplatili na trofeje, pošto je prošle sezone ova ekipa došla do trofeja u Ligi šampiona, osvojila špansku La Ligu, a kruna je svakako predstavljao i trofej u Superkupu Evrope, nakon trijumfa nad nemačkim Ajntrahtom.
Ponovo se od kluba iz prestonice Španije očekuju vrhunski rezultati, a ako izuzmemo nešto slabije rezultate u poslednje vreme u španskom prvenstvu, slobodno možemo konstatovati da stvari idu po planu.
Trenutno se kraljevski klub nalazi na drugom mestu na tabeli La Lige uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu, sa kojom će između ostalog ova ekipa ukrstiti koplja u finalu Superkupa Španije, u Rijadu. Nažalost, u prošlom kolu su Madriđani doživeli poraz na gostovanju kod Viljareala, a taj susret na “El Madrigalu” je završen rezultatom 2:1.
Nakon bledog prvog poluvremena, domaćin je u uvodnim minutima drugog dela igre došao do prednost, da bi Benzema ekspresno izjednačio. Kada se činilo da će izabranici Karla Ančelotija postići i drugi pogodak, dosuđen je penal za “žutu podmornicu” koji je Moreno pretvorio u pogodak, koji je bio i poslednji na ovom susretu i pored ogromne incicijative Reala do kraja meča.
Na poslednjih pet susreta u prvenstvu, Madriđani su ostvarili dva trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi i sigurno je da aktuelni šampion Španije mora dosta bolje u prvenstvu, ukoliko želi da odbrani titulu.
Ponovo je kraljevski klub bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je španski predstavnik na kraju zauzeo prvo mesto u grupi uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Lajpcig, koji je i pored dva poraza na startu grupne faze, vezao čak četiri trijumfa u poslednja četiri kola i uspeo takođe do dođe do plasmana u osminu finala.
Za protivnika u nokaut fazi su izabranici Karla Ančelotija dobili ekipu Liverpula, što je svakako uz meč između PSŽ-a i Bajern Minhena najveći derbi osmine finala i nema sumnje da nas očekuju dva spektakularna susreta.
Kada su u pitanju izostanci za ovo finale Superkupa Španije, italijanski stručnjak se susreće sa velikim problemima, pošto neće moći da računa na Alabu, Čuamenija i Lukasa, dok su pod velikim znakom pitanja Kamavinga i Militao.

Barselona: Katalonci jure prvi trofej u Superkupu posle pet godina!

Prošla sezona je bila poprilično turbulentna za Barselonu, koja je proigrala tek dolaskom Ćavija, a ono što je najbitnije je da izboren plasman u Ligu šampiona, iako je i to u jednom trenutku bilo upitno.
I pored ogromnih finansijskih problema, Katalonci su odradili tokom prošlog peta jedan nestvarni prelazni rok, a kao najveće pojačanje svakako treba izdvojiti Roberta Levandovskog koji je nakon nekoliko veoma uspešnih sezona napustio Bajern Minhen.
Pored njega, na “Nou Kamp” su stigli i Kristensen, Kesi, Rafinja, Kunde i Beljerin, a sve to u cilju da se prekine dominacija madridskih klubova u španskom prvenstvu, pošto je Barselona do poslednje titule šampiona Španije došla 2019. godine, kada je boje ovog kluba još uvek branio Lionel Mesi.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi navijači ovog kluba mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji njihova omiljena ekipa nastupa u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Ćavija nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid, i nema nikakve sumnje da će ova dva tima do kraja šampionata voditi veliku bitku za naslov prvaka.
U prošlom kolu su Katalonci u velikom derbiju slavili na gostovanju kod Atletiko Madrida, a taj duel na “Vanda Metropolitanu” je završen pobedom Barselone od 0:1. Ruku na srce treba biti realan pa priznati da su Madriđani bili daleko bolji rival na tom susretu, i pravo je čudo kako jedna lopta nije završila iza leđa, na tom susretu odličnog Ter Stegena.
Na poslednjih pet susreta u nacionalnom šampionatu, Barselona je ostvarila četiri trijumfa, uz jedan remi i to u katalonskom derbiju na svom terenu protiv Espanjola, kada je bilo 1:1.
Nažalost, katalonski klub je eliminisan u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i to pošto je u grupi sa Bajernom, Interom i Plzenom zauzeo treće mesto i moraće da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, gde je Barsa dobila svog rivala, a biće to svakako najveći derbi ovog dela drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, pošto će snage odmeriti sa Mančester Junajtedom.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ćavi za razliku od svog kolege na drugoj strani će moći da računa na sve raspoložive fudbalere.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje veoma uzbudljiv El Klasiko, a ovog puta je ulog trofej u Superkupu, pa treba očekivati nešto obazriviji meč, u kom po našem mišljenju ne bi trebalo da bude previše pogodaka, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.15.

Uvek je teško prognozirati konačan ishod kada su u pitanju dueli između dva najtrofejnija španska tima, a deluje da Madriđanima u poslednje vreme više prija El Klasiko, s obzirom da je kraljevski klub na poslednjih sedam međusobnih duela ostvario čak šest trijumfa, uz jedan trijumf Barselone, pa zbog svega toga i ovog puta veću prednost dajemo Realu i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.80.

Za kraj, savetujemo vam da kombinujete pobedu Reala sa igrom na manji broj golova, pa je idealno da probate sa igrom 1X&0-3 za koju je Meridianbet odredio odličan koeficijent 2.25.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.