Tip dana: Kadiz – Elče: Da li je vreme za prvi trijumf Elčea u sezoni?

U ponedeljak je logično nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj za vikend, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji susret sedamnaestog kola španske La Lige u kom će snage odmeriti Kadiz i Elče.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Kadiz: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Iako je Kadiz osnovan još 1910. godine, do sada ova ekipa nije imala nekih značajnijih rezultata, iako je ovaj klub čak petnaest puta igrao u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Prošle sezone je Kadiz ostvario možda i svoj najveći uspeh u dosadašnoj istoriji, pošto je stigao do četvrtfinala španskog Kupa Kralja gde je eliminisan od Valensije.
Inače, prošlu sezonu su popularni “Pirati” završili na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Granadu koja je nažalost ispala u Segundu.
Naravno, nije tajna da će i ove sezone primarni cilj Kadiza biti opstanak u društvu najboljih, a svakako da će to biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Serhija Gonzaleza nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
Do sada je ova simpatična ekipa sakupila petnaest bodova u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, a u prošlom kolu je devetnaestoplasirani tim na tabeli odigrao jedan sjajan meč i uspeo da slavi na gostovanju kod favorizovane Valensije, kada je bilo 0:1.
Bio je to treći trijumf za izabranike Serhija Gonzaleza u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a utisak je da će ova ekipa u nastavku šampionata morati dosta bolje ukoliko želi da opstane u ligi.
Inače, ruku na srce, Kadiz igra dosta bolje u poslednje vreme nego što je to bio slučaj većim delom šampionata, pošto su popularni “Pirati” na pet poslednjih susreta ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan tesan poraz, i to na gostovanju kod favorizovanog Real Madrida, kada je bilo 2:1.
Kada se radi o mečevima na domaćem terenu do sada je Kadiz odigrao osam susreta kao domaćin i ostvario samo jedan trijumf, četiri remija i tri poraza, uz podatak da se poslednji poraz izabranika trenera Gonzaleza na domaćem terenu dogodio još početkom septembra, kada je Barselona slavila sa više nego ubedljivih 0:4.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Serhio Gonzalez za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Zalduu, Hose Marija, Garida, Gila, Čusta i Kalu.

Elče: Može li Elče do prvog trijumfa u sezoni?

Elče je osnovan 1923. godine, što znači da ovaj klub ove godine slavi stogodošnjicu postojanja, pa je veoma lepo što je Elče trenutno član najkvalitetnije ranga španskog fudbala.
Inače, do sada je u svojoj istoriji ovaj klub dva puta dolazio do trofeja u Segundi, a najveći uspeh datira iz 1969. godine kada je ova ekipa došla do finala španskog Kupa Kralja, u kom je poražena od Atletik Bilbaa.
Napomenimo još samo i podatak da je ekipa iz Alikantea do sada odigrala 24 sezona u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, bez nekog značajnijeg uspeha.
Prošle sezone je ova simpatična ekipa nastupala u La Ligi, a ono što je bez ikakve sumnje najbitnije je da je bez većih problema obezbeđen opstanak u društvu najboljih.
Na kraju je Elče zauzeo trinaesto mesto na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali iz lige, a deluje da bi ta razlika bila i veća da ovaj tim u poslednjih nekoliko kola kada je već bilo jasno da će doći do opstanka, nije odigrao nekoliko poprilično loših mečeva.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije, u poslednjem kolu je ova ekipa savladala na svom terenu Hetafe, što je na kraju bilo dovoljno za odlično trinaesto mesto na tabeli.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, i kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da Elče naredne sezone ponovo gledamo u Segundi.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Pabla Mašina nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo četiri osvojena boda, a poražavajuće svakako zvuči podatak da ova ekipa na šesnaest odigranih mečeva nije ostvarila niti jedan trijumf, i trenutno Kadiz ima čak jedanaest bodova viška.
U prošlom kolu je klub iz Alikantea doživeo svoj dvanaesti poraz u sezoni i to na gostovanju kod Selte kojoj takođe ne cvetaju ruže ove sezone.
Taj meč je završen rezultatom 0:1, a nažalost, pre toga je “fenjeraš” doživeo četiri vezana poraza, pa ovako loš plasman na tabeli ne sme nikoga da iznenadi.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci za ovaj duel, utisak je da Mašin ima nešto manje problema nego njegov kolega sa klupe Kadiza, pošto ovog puta neće moći da računa na Bigasa, Alama, Kolada i Četauja, dok su Hosan i Merkau pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Mišljenja smo da je konačno došlo vreme za jedan dobar meč Elčea posle baš dosta vremena, pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.82.

Ne treba ovde očekivati zaista previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.65.

Za kraj, jednom će i Elče morati da upiše svoj prvi trijumf u sezoni, a po našem mišljenju su veliki izgledi da se to dogodi baš na ovom susretu pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 4.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.