Derbi dana: Milan – Inter: Milanska moda na pisti u Rijadu!

U sredu je fenomenalna ponuda za klađenje, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra u Rijadu gde će u finalu Superkupa Italije snage odmeriti aktuelni šampion Serije A – Milan, i osvajač italijanskog Kupa za prošlu sezonu – Inter.
Početak duela između dva milanska giganta je zakazan za 20 časova.

Milan: Rosoneri su u ozbiljnoj krizi!

Prošla sezona je bila zaista fenomenalna za Rosonere koji su posle baš dosta vremena došli do šampionske titule u Seriji A, pošto su na kraju završili na prvom mestu u grupi, ostavivši iza sebe svog gradskog rivala, ekipu Intera, sa kojom će između ostalog večeras odmeriti snage u finalu italijanskog Superkupa u Rijadu.
Pored Skudeta, titula je Milanu donela i direktan plasman u Ligu šampiona, što je godinama unazad i bio primarni cilj ovog slavnog italijanskog kluba.
Deluje da su Rosoneri odradili jedan izuzetno loš prelazni rok, i da to polako ali sigurno dolazi na naplatu, pošto se u ovom trenutku Rafael Leao i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, pa su šanse za odbranom titule šampiona Italije, nažalsot sve manje.
Posebno loše tim sa “San Sira” igra u poslednje vreme, pošto je drugoplasirani tim na tabeli na dva poslednja susreta u Seriji A dva puta remizirao, a oba puta je rezultat bio 2:2.
Prvo je Milan na svom terenu odigrao nerešeno protiv Rome, a onda i u prošlom kolu je aktuelni šampion Italije samo remizirao kod Lećea, koji ruku na srce igra sjajno na svom stadionu.
Izabranici Stefana Piolija se u međuvremenu nisu proslavili ni u Kupu, pošto je ova ekipa u osmini finala mimo svih očekivanja na svom terenu eliminisana od Torina koji je nakon produžetaka slavio rezultatom 0:1, iako su Bikovi izašli u jednom poprilično izmenjenom sastavu.
Utisak je da bi ova sezona već sada proglašena neuspešnom da nije bilo odličnih partija Rosonera u Ligi šampiona, gde je ova ekipa za razliku od prošle sezone došla do plasmana u nokaut fazu.
Na kraju je italijanski predstavnik završio na drugom mestu u grupi iza Čelsija, a za protivnika u nokaut fazi imaće ekipu engleskog Totenhema, pa slobodno možemo konstatovati da je Milan dosta dobro prošao na žrebu.
Kada je u pitanju večerašnji meč sa Interom, Stefano Pioli ima dosta kadrovskih problema, pošto za finale Superkupa neće moći da računa na Ibrahimovića, Manjana, Florencija i Balo-Turea, dok su pod velikim znakom pitanja Rebić i Krunić.

Inter: Neroazuri u blagoj prednosti!

Iako su prošle sezone u Seriji A do poslednjeg kola vodili veliku bitku za Skudeto, on je na kraju pripao gradskom rivalu, a Inter je za utehu došao do trofeja u Kupu, nakon trijumfa nad Juventusom (4:2).
Letnji prelazni rok je bio i više nego dobar, a treba izdvojiti povratak u klub Lukakua koji je pre dve sezone bio možda i najzaslužniji čovek za Skudeto.
Bilo kako bilo, Neroazuri su startovali dosta loše, kako je vreme prolazilo izabranici Simonea Inzagija su polako ali sigurno podizali svoju formu, a u ovom trenutku se klub iz Milana nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Napoli, a upravo Inter je do sada naneo jedini poraz Napolitancima koji se nalaze veoma blizu Skudeta, iako ima još dosta da se igra.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, Inter je slavio na svom terenu protiv Verone sa 1:0, a jedini pogodak na tom susretu postigao je Lautaro Martinez koji igra u sjajnoj formi nakon povratka sa Mundijala, na kom je njegova selekcija došla do titule.
Nažalost, pre toga je četa Simonea Inzagija samo remizirali na gostovanju kod Monce, kada je bilo 2:2, a treba napomenuti da su fudbaleri domaćeg tima do izjednačenja stigli u poslednjim trenucima susreta.
U italijanskom Kupu su Neroazuri nedavno uz dosta muke na svom terenu savladali Parmu, i to rezultatom 2:1, čime je milanski gigant obezbedio plasman u četvrtfinale drugog po važnosti fudbalskog takmičenja u Italiji, gde kao što smo već napomenuli Inter brani trofej, i sigurno je da će tim sa stadiona “Đuzepe Meaca” i ovog puta biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje Kupa.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Simonea Inzagija već ispunili jedan od primarnih ciljeva za prvim deo sezone, pošto je klub iz Milana došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to jer je u svojoj grupi koja je po mnogim mišljenjima bila i najteža u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, zauzeo drugo mesto na tabeli, uz tri boda viška u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Za protivnika u osmini finala italijanski predstavnik je dobio ekipu Porta, pa slobodno možemo konstatovati da je Inter favorit na tom duelu i pored sjajnih partija Zmajeva u grupnoj fazi.
Za kraj, kada je u pitanju sastav tima za večerašnji okršaj sa gradskim rivalom, Simone Inzagi ovog puta neće moći da računa na Brozovića, Lukakua, Handanovića i Dalbera.

Naš predlog

Golovi na obe strane nisu retkost kada je u pitanju “Derbi dela Madonina”, pa vam i ovog puta bez mnogo razmišljanja preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.66.

Generalno, mišljenja smo da će nam ovo finale u Rijadu, bez obzira što je ulog trofej, doneti dosta golova, pa vam hrabro predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.82.

Za kraj, Inter je u nešto boljoj formi u poslednje vreme od svog gradskog rivala, i vrlo lako se može desiti da Neroazuri koji su sigurno silno motivisani postignu dva ili više pogotka u ovom finalnom meču, pa vam prabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.