Tip dana: Kristal Palas – Mančester Junajted: Svi zaziru od Ten Hagovog Junajteda, pobeda nad Palasom vodi na drugo mesto!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali zaostali meč engleske Premijer lige u kom će snage odmeriti Kristal Palas i Mančester Junajted.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Kristal Palas: Loše partije u poslednje vreme!

Kristal Palas je najveći uspeh do sada u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala ostvario 1991. godine, kada je ekipa iz Londona završila na trećem mestu na tabeli, a ostaje žal što tada to nije bilo dovoljno za plasman u Kup Evropskih Šampiona, ali ni za učešće u Kupu UEFA.
Od ostalih značajnih rezultata treba napomenuti da je Kristal Palas dva puta igrao u velikom finalu FA Kupa i nažalost oba puta izgubio, a poslednji put je to bio slučaj 2016. godine, kada je ova ekipa poražena u finalu od Mančester Junajteda (2:1), sa kojim će i večeras između ostalog odmeriti snage u zaostalom susretu engleske Premijer lige.
Prošlu sezonu je tim koji sa klupe predvodi legendarni Patrik Vijera završio na sredini tabele, preciznije na dvanaestoj poziciji, a ono što je svakako najbitnije je da se opstanak ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje.
Nema nikakve sumnje da će primarni cilj za Luku Milivojevića i drugare i ovog puta biti opstanak u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, a kako sada stvari stoje utisak je da to neće biti nimalo težak zadatak.
U ovom trenutku se Kristal Palas nalazi na dvanaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, pa je sva prilika da ćemo izabranike Paatrija Vijere i naredne sezone gledati u Premijer ligi.
Ruku na srce u poslednje vreme ekipa iz Londona ima dosta problema, pa je tako dvanaestoplasirani tim na tabeli na pet poslednjih susreta ostvario samo jedan trijumf, uz čak četiri poraza.
U prošlom kolu je Kristal Palas poražen na gostovanju kod Čelsija, a taj duel na “Stamford Bridžu” je završen rezultatom 1:0.
Na domaćem terenu je do sada tim sa “Selhurst Parka” odigrao devet mečeva i ostvario četiri trijumfa, isto toliko poraza i jedan remi.
Poslednji međusobni susret između Kristal Palasa i Mančester Junajteda je odigran sredinom maja prošle godine, a na tom susretu je ekipa iz Londona slavila rezultatom 1:0, i sigurno je da se izabranici Patrika Vijere ponovo nadaju povoljnom ishodu protiv “đavola” koji igraju fantastično u poslednje vreme.
Za kraj, kada su u pitanju izostanci, bivši francuski reprezentativac za ovaj duel sa Junajtedom neće moći da računa na Fergusona i Mekartura dok je Andersen pod velikim znakom pitanja.

Mančester Junajted: Zahuktali “đavoli” napadaju titulu!

Nažalost, fudbaleri Mančester Junajteda nisu ostvarili primarni cilj kada je u pitanju prošla sezona, pošto je ekipa sa “Old Traforda” na kraju zauzela tek šesto mesto na tabeli i na taj način ostala bez plasmana u Ligu šampiona, pa se jedan od najtrofejnijih engleskih klubova morao zadovoljiti sa drugim po kvalitetu evropskim klupskim takmičenjem – Ligom Evrope.
Novi trener je u međuvremenu postao Ten Hag koji je u proteklih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio ekipu Ajaksa sa kojom je ne tako davno igrao i polufinale Lige šampiona koje je izgubio u onom sada već legendarnom susretu sa Totenhemom, golom Lukasa Moure u poslednjim sekundama meča.
Što se letnjeg prelaznog roka tiče, u klub su na izričit zahtev holandskog stručnjaka stigli Lisandro Martinez i Malasija, a kao najveće pojačanje Kazemiro iz Real Madrida, dok je poslednjih dana letnje pijace u klub stigao i Antoni, koji je takođe došao iz Ajaksa.
Sačuvana je okosnica ekipe, a u timu je bio nezadovoljni Kristijano Ronaldo, koji u prvom delu sezone nije bio u prvom planu, i klub je na kraju odlučio da raskine ugovor sa njim, i to u toku Mundijala.
Deluje da su fudbaleri Junajteda upravo nakon toga počeli da pružaju fantastične partije, a to nam bez ikakve sumnje najbolje pokazuje i podatak da je ekipa sa “Old Traforda” na pet poslednjih susreta u Premijer ligi ostvarila isto toliko trijumfa i trenutno se nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, sa kim će između ostalog izabranici Ten Haga odigrati međusobni duel sledećeg vikenda, i ukoliko “đavoli” i tu pobede, a pre toga večeras savladaju Kristal Palas, prići će vodećem timu na tabeli na samo tri boda zaostatka, pa treba očekivati veliki napad Junajteda čak i na poziciju broj jedan, što ne bi bilo nikakvo čudo ako uzmemo u obzir koliko dobro ova ekipa igra u poslednje vreme.
U prošlom kolu je četvtoplasirani tim na tabeli odigrao još jedan sjajan meč na svom terenu i u velikom derbiju Mančestera nakon preokreta savladao Siti rezultatom 2:1, i tako se na najbolji mogući način revanširao svom gradskom rivalu za dva poslednja poraza, koja su bila poprilično ubedljiva.
Ne treba zaboraviti ni da je tim sa “Old Traforda” došao do plasmana u nokaut fazu Liga Evrope, gde engleskog predstavnika uskoro očekuje spektakularni dvomeč sa Barselonom.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj veoma važan meč sa Kristal Palasom, Ten Hag neće moći da računa na Daloa, Grinvuda, Sanča i Van De Beka.

Naš predlog

Mišljenja smo da će Mančester Junajted opravdati ulogu favorita na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.84.

Za očekivati je da gosti iz Mančestera postignu dva ili više golova na ovom nimalo prijatnom gostovanju, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.94.

Za kraj, ubeđeni smo da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, zbog čega vam preporučujemo da se opredelite za igru 3+ uz kvotu 1.94 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.