Derbi dana: Mančester Siti – Totenhem: Ko će naći utehu za poraz od gradskog rivala?

Nekoliko jako interesantnih mečeva je na programu u četvrtak, a derbi dana nam dolazi iz engleske Premijer lige, gde će u zaostalom susretu snage odmeriti Mančester Siti i Totenhem.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Građani bez prava na kiks!

Prošla sezona je bila uspešna za Siti, pošto je četa Pepa Gvardiole došla do titule šampiona Engleske i to nakon velike drame u poslednjem kolu, pošto je Aston Vila sve do sredine drugog poluvremena imala prednost od dva gola razlike, međutim, nakon toga je Siti odigrao fantastičnu završnicu, preokrenuo, i došao do druge uzastopne titule u Premijer ligi, što je svakako bio povod za veliko slavlje svih navijača manje poznatijeg tima iz Mančestera.
Naravno, Građani i ove sezone imaju najviše moguće ciljeve, a svakako da će primarni biti “ušati” trofej, pogotovu nakon one bolne eliminacije prošle sezone od Reala, kada je engleski predstavnik na jedan zaista neverovatan način ostao bez već viđenog plasmana u veliko finale.
Nakon dovođenja Halanda iz Borusije Dortmund, bilo je jasno da Gvardiola prošle sezone nije bio zadovoljan sa realizacijom, ali iako reprezentativac Norveške ima nestvaran učinak od kako je pojačao Građane, mora se priznati da smo daleko više očekivali od aktuelnog šampiona Engleske.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na drugom mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, koji ukoliko nastavi sa ovakvim partijama ni titula nije daleko.
U prošlom kolu je Siti poražen u gradskom derbiju od Mančester Junajteda, a taj susret na “Old Trafordu” je završen rezultatom 2:1. Ono što sigurno treba napomenuti je i podatak da je Siti pre toga elimisan iz engleskog Liga Kupa, nakon neočekivanog poraza od Sautemptona, kada je bilo 2:0.
Stvari makar dobro funkcionišu u primarnom takmičenju za Građane ove sezone, Ligi šampiona, gde je Siti bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu a u osmini finala će odmeriti snage sa Lajpcigom, pa slobodno možemo konstatovati da je engleski predstavnik imao dosta sreće pri žrebu, i da će biti ogromno iznenađenje ukoliko aktuelni šampion Engleske ne dođe do plasmana u četvrtfinale.
Za kraj, kada su u pitanju izsotanci za ovaj veoma važan meč sa Totenhemom, Pep Gvardiola neće moći da računa na Mendija i Stounsa, dok je Dijaš pod velikim znakom pitanja.

Totenhem: Mogu li Pevci do plasmana u Ligu šampiona?

Čitavim tokom prošlog šampionata je Totenhem igrao po sistemu toplo-hladno, ali je to na kraju, najviše zahvaljujući kiksevima Arsenala u poslednjih nekoliko kola bilo dovoljno za plasman u Ligu šampiona, čime je primarni cilj ostvaren.
Tokom letnjeg prelaznog roka je bilo nekoliko veoma interesantnih transfera, a svakako je delovalo da Pevci barem po imenima imaju jači tim nego što je to bio slučaj sezonu pre toga.
Kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa reći da smo od tima iz Londona daleko više očekivali kada je ovaj šampionat u pitanju, pošto se u ovom trenutku izabranici Antonija Kontea nalaze na petom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na petoplasirani Njukasl, pa deluje da je plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje sve dalje.
U prošlom kolu su popularni Pevci odigrali jedan jako loš meč na svom terenu i doživeli poraz od Arsenala, a taj duel je završen rezultatom 0:2, čime su se Tobdžije još više učvrstile na prvom mestu na tabeli.
Pre toga je ruku na srce četa Antonija Kontea odigrala sjajan meč na gostovanju kod Kristal Palasa i slavila rezultatom 0:4.
Primarni cilj za prvi deo sezone je bez ikakve sumnje bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, što su Pevci i uspeli da ostvare pošto su u svojoj grupi zauzeli prvo mesto na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Ajntraht iz Frankfurta.
U ključnom meču koji je Totenhem čak mogao da ostavi i bez treće pozicije, savladan je Marsej na gostovanju, rezultatom 1:2.
Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja, Totenhem je dobio italijanski Milan, pa slobodno možemo reći da je klub iz Londona mogao i bolje da prođe na žrebu, iako je evidentno da nema slabih ekipa u nokaut fazi Lige šampiona.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, temperamentni italijanski stručnjak za ovaj veoma važan susret sa Sitijem neće moći da računa na Muru, dok je Bentankur pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Utisak je da bi bilo možda i previše kada Građani ne bi slavili ni na ovom susretu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.42.

Četa Pepa Gvardiole sasvim sigurno mora od prvog minuta da krene ofanzivno ka golu Totenhema, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92.

Ako se malo osvrnemo na tradiciju, doći ćemo do zaključka da je Totenhem na dva poslednja susreta sa Sitijem postigao ukupno četiri pogotka, pa i pored toga što smo uvereni u pobedu domaćina, savetujemo vam da probate sa igrom 1&GG za koju je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.