Najava i analiza: La Liga, 18. kolo: Teško gostovanje za aktuelnog šampiona, lak posao za Barsu, Sevilja bez prava na kiks!

Španska Primera

Od petka su na programu mečevi osamnaestog kola španske La Lige koje nam sa sobom donosi nekoliko veoma interesantnih susreta.
Najzanimljviije će po našem mišljenju biti u Bilbau gde će snage odmeriti Atletik i Real Madrid koji ima dosta problema u poslednje vreme. Barselona ne bi smela da ima previše problema na svom terenu protiv Hetafea, dok će trećeplasirani Sosijedad pokušati da veže peti uzastopni trijumf na gostovanju kod Rajo Valjekana. Sa druge strane, Atletiko Madrid je izraziti favorit na “Vanda Metropolitanu” protiv Valjadolida, dok će petoplasirani Viljareal na svom terenu ugostiti Đironu.
Betis u nastojanju da se još više približi poziciji koja naredne sezone vodi u Ligu šampiona putuje na gostovanje kod Espanjola, dok će sedmoplasirana Osasuna u goste kod Elčea, koji će dati sve od sebe da konačno ostvari prvu pobedu u šampionatu.
Od ostalih mečeva treba još izdvojiti i duel između Valensije i Almerije, koji će između ostalog i zatvoriti ovo kolo, ali i susret između Sevilje i Kadiza koji domaći tim prosto mora da dobije ukoko želi da se pomeri iz zone ispadanja.
Ako se osvrnemo na tabelu, doći ćemo do zaključka da se u ovom trenutku na prvom mestu nalazi Barselona, koja ima tri boda viška u odnosu na Real, ali i veliku psihološku prednost pred nastavak šampionata pošto je najljući rival savladan u Superkupu. Na trećoj poziciji se pomalo neočekivano nalazi Real Sosijedad koji igra zaista sjajno u poslednje vreme i deluje da je konačno došlo vreme da ovu ekipu gledamo gledamo u Ligi šampiona. Za preostalo mesto koje vodi u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje borbu će po svemu sudeći voditi Atletiko Madrid, Viljareal i Betis koji u ovom trenutku imaju isti broj bodova i dele četvrtu poziciju.
Ostaje da se vidi da li će sjajne partije Osasune biti nagrađene plasmanom u neko od evropskih takmičenja, pošto tim iz Pamplone trenutno zauzima sedmu poziciju na tabeli, a šansu iz prikrajka svakako vreba i Atletik Bilbao, ali i Rajo Valjekano, koji se nalaze poziciju ispod.
Kada je u pitanju borba za opstanak, deluje da Elče neće uspeti da izbori opstanak pošto u ovom trenutku ova ekipa ima samo četiri boda na svom kontu, a pored ovog tima koji je već prežaljen, u najtežoj situaciji se trenutno nalaze ekipe Sevilje i Kadiza. Pored njih, čak četiri tima imaju sedamnaest bodova, a to su u ovom trenutku Valjadolid, Selta, Hetafe i Espanjol, dok Almerija ima bod viška, ali i ona nije u potpunosti bezbedna, pa nema nikakve sumnje da nas očekuje jedna od zanimljivijih sezona španske La Lige.

Majorka – Selta – 1 @ 2.85 u Maxbet

Majorka je u poslednje vreme zaređala nekoliko veoma dobrih partija na domaćem terenu, što je uostalom i dovelo do toga da se ova ekipa popne na sjajno jedanaesto mesto na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da ovaj tim neće imati previše problema kada je opstanak u pitanju.
U prošlom kolu je Majorka poražena na gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamploni je završen rezultatom 1:0.
U goste im ovog puta dolazi Selta koja ima baš dosta problema ove sezone i sva je prilika da će tim iz Viga do bukvalno poslednjeg kola voditi borbu za opstanak u društvu najboljih. U prošlom kolu je Selta remizirala na svom terenu protiv Viljareala, čime se su se Jago Aspas i drugari popeli na šesnaestu poziciju na tabeli, ali je svakako situacija i dalje veoma zabrinjavajuća.
Mišljenja smo da će Majorka nastaviti sa sjajnim partijam u poslednje vreme zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Maxbet ceni sa kvotom 2.85.

Rajo Valjekano – Real Sosijedad – 3+ @ 2.40 u Meridianbet

Premijerni susret subotnjeg programa kada je španska La Liga u pitanju igra se u Valjehasu, gde će Rajo Valjekano ugostiti Real Sosijedad.
Valjekano igra promenljivo u dosadašnjem toku šampionata, a trenutno se Falkao i drugari nalaze na odličnom devetom mestu na tabeli. U prošlom kolu je devetoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Valjadolida, kada je bilo 0:1.
Sa druge strane je Sosijedad verovatno i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata pošto se klub sa “Anoete” trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli, a na sve to David Silva i drugari su na četiri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu je savladan Atletik Bilbao na domaćem terenu, a bio je to jedan zaista sjajan meč koji je na kraju završen pobedom domaćeg tima od 3:1.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj susret u Valjehasu donese dosta golova, pa vam preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ uz kvotu 2.40 u Meridianu.

Espanjol – Betis – X2 @ 1.43 u Mozzartbet

Kada su svi već prognozirali da će Espanjol biti jedan od glavnih kandidata za selidbu u niži rang nakon nešto lošijih partija u poslednje vreme, Katalonci su odigrali jedan fantastičan meč na gostovanju kod Hetafea i savladali ovu ekipu rezultatom 1:2, što nije pošlo za rukom ni mnogo kvalitetnijim ekipama od Espanjola, pošto je poznato da tim iz pregrađa Madrida igra fantastično na svom terenu.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na četrnaestom mestu na tabeli, uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli.
U goste im stiže Betis koji je svoj poslednji meč u prvenstvu odigrao pre petnaestak dana kada su Andalužani ostvarili veoma važan trijumf na gostovanju kod Rajo Valjekana (1:2).
Trenutno se Zeleni nalaze na šestom mestu na tabeli, ali uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletiko što je sjajna stvar pošto je primarni cilj Betisa plasman u Ligu šampiona.
Smatramo da Betis neće izgubiti na ovom gostovanju kod Espanjola koji u poslednje vreme ima dosta problema na svom terenu, pa je idealno da probate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.43 u Mozzartu.

Atletiko Madrid – Valjadolid – 3+ @ 1.84 u Meridianbet

Atletiko Madrid godinama unazad bez većih problema uspeva da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a utisak je da će to ovog puta biti izuzetno težak zadatak.
Naime, u ovom trenutku se “jorgandžije” nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Viljareal i Betis, i deluje da će ova tri tima do kraja šampionata voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona, pošto se na trećem mestu izdvojio Sosijedad koji igra fantastično u poslednje vreme.
U prošlom kolu su Madriđani samo remizirali na gostovanju kod Almerije, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Sa druge strane Valjadolid u ovom trenutku zauzima sedamnaesto mesto na tabeli a ono što nikako nije dobro je što je ova ekipa nanizala čak četiri poraza od kojih se poslednji desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, kada je bilo 0:1.
Očekuje se pobeda Atletika, ali i dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.84.

Sevilja – Kadiz – 1 @ 1.73 u CircusBet

Sevilja nije samo najveće razočarenje u španskoj La Ligi, već i u “ligama petica”, a poražavajuće zvuči podatak da je ova ekipa u ovom trenutku na pretposlednjem mestu na tabeli koje nažalost na kraju šampionata znači i selidbu u niži rang.
U prošlom kolu su Andalužani odigrali jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Đirone, ali su Katalonci ipak nakon preokreta slavili na tom susretu i naneli osmi poraz u sezoni Sevilji, koja ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, smeši joj se selidba u niži rang.
U goste im dolazi Kadiz koji se nalazi poziciju iznad Andalužana i ima bod viška, pa je ovo lepa prilika da ova simpatična ekipa pobegne Sevilji na čak četiri boda viška, što će naravno biti veoma težak zadatak.
U prošlom kolu je Kadiz samo remizirao na svom terenu protiv poslednjeplasiranog Elčea, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Sevilja prosto mora da slavi na ovom susretu, a mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.73 u CircusBetu.

Viljareal – Đirona – GG @ 1.75 u Maxbet

Viljareal se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Atletiko Madrid a upravo ta četvrta pozicija biće i primarni cilj ovog kluba pošto to mesto donosi plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je “žuta podmornica” na veoma teškom gostovanju kod Selte remizirala, a taj duel u Vigu je završen rezultatom 1:1.
Pre toga je Viljareal savladao favorizovani Real Madrid, što je svakako jedan od najboljih mečeva ovog kluba u poslednjih nekoliko sezona.
Đirona je sa druge strane trenutno u bezbrižnoj zoni, a partije Katalonaca u poslednje vreme su za svaku pohvalu, pošto je ova ekipa na pet poslednjih susreta bez poraza. U prošlom kolu je jedanaestoplasirani tim na tabeli na svom terenu savladao favorizovanu Sevilju rezultatom 2:1.
Iako je po našem mišljenju domaćin veliki favorit, deluje da će i Đirona imati šta da poruči, pa miriše na golove na obe strane, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.75.

Elče – Osasuna – 1 @ 3.90 u Mozzartbet

Poražavajuće zvuči podatak, pomalo i nestvarno, da Elče nakon sedamnaest odigranih mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala još uvek ne zna za trijumf.
Naime, do sada je ova ekipa doživela čak dvanaest poraza, pet remija pa je otuda i logično što se Elče nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.
U prošlom kolu je “fenjeraš” ostavio dobar utisak na gostovanju kod Kadiza, kada je bilo 1:1, ali i dalje ovaj klub ima čak dvanaest bodova manjka u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Osasuna sa druge strane i ove sezone igra zaista sjajan fudbal i skoro pa izvesno je da ćemo tim iz Pamplone i naredne godine gledati u društvu najboljih.
Trenutno Darko Brašanac i drugari zauzimaju sjajno sedmo mesto na tabeli uz bod manjka u odnosu na timove koji se nalaze na mestu koje vodi u Ligu šampiona, a u prošlom kolu je savladana Majorka na svom terenu kada je bilo 1:0.
Možda je ovo i idealan trenutak za prvu pobedu Elčea u sezoni, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom uz fenomenalnu kvotu 3.90 u Mozzartu.

Barselona – Hetafe – 3+ @ 1.64 u Meridianbet

Fudbaleri Barselone u veoma lepom raspoloženju dočekuju meč ovog kola, pošto je poznato da su Katalonci prošle nedelje stigli do trofeja u Superkupu i to nakon velikog trijumfa nad Real Madridom, a taj meč je završen pobedom Barselone od 3:1.
Stvari idu po planu i kada je u pitanju španska La Liga, pošto izabranici legendarnog Ćavija Ernandeza u ovom trenutku imaju tri boda viška u odnosu na kraljevski klub koga u ovom kolu očekuje teško gostovanje kod Atletik Bilbaa.
Što se tiče Hetafea, ekipa iz predgrađa Madrida je u najgorem mogućem trenutku vezala dva poraza u prvenstvu i sada ima samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U prošlom kolu je Hetafe izgubio na svom terenu gde inaće retko prosipa bodove i to od Espanjola, kada je bilo 1:2.
Nema nikakve sumnje da Barsa veliki favorit na ovom susretu, a po svemu sudeći nas na “Nou Kampu” očekuje baš dosta golova, pa vam predlažemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Atletik Bilbao – Real Madrid – 2 @ 2.46 u CircusBet

Najzanimljiviji susret 18. kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će snage odmeriti Atletik Bilbao i Real Madrid.
Klub iz Baskije se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli i ima samo dva boda manjka u odnosu na timove koji se nalaze na poziciji koja na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona. U prošlom kolu je Atletik nažalost poražen na teškom gostovanju kod Sosijedada, a taj duel na “Anoeti” je završen pobedom domaćeg tima od 3:1.
Real Madrid se nalazi u velikoj krizi u poslednje vreme, a to se najbolje videlu u “El Klasiku” koji je ova ekipa izgubila sa 3:1, i sigurno je da je to bio najlošiji meč za izabranike Karla Ančelotija u poslednjih nekoliko sezona.
U prošlom kolu La Lige kraljevski klub je poražen i od Viljareala, pa se nekako stiče utisak da bi možda bilo i previše kada aktuelni šampion Španije ne bi slavio ni na ovom susretu kod Bilbaa, zbog čega vam hrabro predlažemo da odigrate 2 uz fenomenalnu kvotu 2.46 u CircusBetu, uz konstataciju da bi vrlo lako moglo da se desi da nam ovaj susret ne donese previše pogodaka.

Valensija – Almerija – GG @ 1.88 u Maxbet

Poslednji susret osamnaestog kola najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala se igra na “Mestalji” gde će fudbaleri Valensije ugostiti Almeriju.
Popularni “slepi miševi” imaju dosta problema u poslenje vreme, a trenutno se ekipa koju sa klupe predvodi Rino Gatuzo nalazi na dvanaestom mestu na tabeli.
Najbolja potvrda krize je poraz u prošlom kolu od Kadiza i to na domaćem terenu, a taj susret je završen rezultatom 0:1.
U goste Valensiji ovog puta stiže Almerija koja se do sada nije proslavila na strani, pošto je novajlija u društvu najboljih trenutno najslabiji gost u ligi, jer na osam odigranih mečeva van svog terena ne zna za trijumf, uz dva remija i čak šest poraza.
Iako smatramo da je Valensija veliki favorit na ovom duelu, deluje da je realnije da probate sa igrom GG koju Maxbet plaća sa koeficijentom 1.88.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.