Najava i analiza: Premijer liga, 21. kolo: Arsenal protiv probuđenog Junajteda, Liverpul i Čelsi za okajavanje greha, Siti dresira Vukove

premijer liga

U proplom kolu Premijer lige pogodilo smo 9 od 10 utakmica, a da je LIverpul dao bar jedan gol u Brajtonu, pogodili bismo svih deset sa ukupnom kvotom 549. Nije ni ovako bilo loše, pogođena je ukupna kvota od 308. Nadamo se sličnom uspehu i u ovom, više nego zanimljivom 21. kolu. Epicentar će biti na Etihadu gde vodeći Arsenal dočekuje razgoropađeni Mančester junajted, a i na Enfildu će biti vatre, Liverpul i čelsi traže izlaz iz krize. Predložene kvote bile su važeće u trenutku pisanja najave.

Liverpul – Čelsi – T12+ @ 1.78 u MaxBet

Redsi su pobedom u Vulverhemptonu prošli dalje u FA kupu i bar malo smirili navijački bes posle pozara u Brajtonu od 3:0. Međutim, u prvenstvu su tek na 9. mestu, san o tituli je davno odlepršao, a pod velikim znakom pitanja je i nastup u Ligi šampiona naredne jeseni. U Vulverhemptonu je Klop odmorio većinu prvotimaca, ali je bilo na terenu i onih standardnih, poput Mohameda Salaha. Čelsi je pobedio na jedvite jade Palas u proplom kolu, sustigao Liverpul po broju bodova, ali je ispod njih na tabeli zbog slabije gol razlike. Plavci su bili najaktivniji u prelaznom roku, stigao je Ukrajinac Mudrik iz Šahtjora, a očekuje se da dres Čelsija zaduže i Trosar i Kaisedo. To pomalo čudi, jer je Liga šampiona sada jedino takmičenje u kome mogu da urade nešto zančajno. Ovo prvi ovosezonski duel ova dva tima, prethodni je odigran proletos u fialu FA kupa, a dobio ga je Liverpul na penale. Čini nam se da su redsi i sada bliži pobedi, a naš predlog je domaćin daje dva gola. Za T12+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.78.

Bornmut – Notingem Forest – 1 @ 2.80 u CircusBet

Ova meč može da ima veliki uticaj na donji deo tabele i, eventualno, na ispadanje iz elite. Na startu sezone Trešnjice su bile u mnogo boljoj poziciji, dok su sada Šumari ti koji lakše dišu. Oba tima su prethodne sezone igrala u Čempionšipu, a ovo će biti njihov premijerni okršaj u Premijer ligi. Bornmut je vezao šest poraza, četiri u prvenstvu, a ispao je i iz oba kupa, EFL i FA. Pravo je čudo da trenutno nisu u zoni ispadanja, ali su prvi iznad crte sa samo bodom više od tri tima ispod njih. Forest je u prošlom kolu ostavrio veliku pobedu u duelu sa lesterom, sa ta tri boda stigli su do ukupno 20 i nalaze se na 13. mestu. Efikasnost je i dalkje veliki problem, Šumari su dali samo 15 golova na 19 utakmica. Smatramo da je za Bornmut ovo meč biti ili ne biti i da oni nemaju drugog izbora nego da pobede. Bodovi sigurno vrede dvostruko i očekujte tvrd meč. Naš predlog je jedinica sa koeficijentom 2.80 u kladionici CircusBet.

Lester – Brajton – GG3+ @ 2.18 u Meridianbet

Za sada je ovo jedna baš rolerkoster sezona za Lisice. Start je bio očajan, Lester je gubio mečeve u nizu i jedno vreme proveo na poslednjem mestu. Usledio je onda sjajan niz koji je trajao sve do prekida prvenstva zbog Mundijala u Kataru. Posle povratka na terene Lester ne može da se prepozna. Tim Brendona Rodžersa je izgubio sve četiri prvenstvene utakmice od tog trenutka, a uspeo je da ispadne iz EFl kupa. Jedinu pobedu ostvarili su u FA kupu i to protiv niđerazrednog Džilindžema. Sada je Lester na 14. mestu sa samo 17 bodova, svega dva više od timova u zoni ispadanja. Rodžers vapi za pojačanjima, samo da to ne bude prekasno za bivšeg šampiona. Brajton je sasvim drugi primer. Galebovi igraju odlično, pa su u prošlom kolu deklasirali i jedan Liverpul. Uspešni su bili i u FA kupu, sa 5:1 su pobedili Midlzboro u gostima, a na tabeli Premijer lige zauzimaju 7. mesto, ali uz dva zaostala meča. Kada bi ih dobili stigli bi na petu poziciju. Biće turbulentno na King Paueru, oba tima igraće na pobedu, pa bi trebalo da bude i golova. Naš predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 2.18 u kladionici Meridianbet.

Sautempton – Aston Vila – GG @ 1.77 u Mozzartbet

Sveci su ”vaskrsli” kada su ih svi prežalili. U prethodna tri meča pobedili su Kristal Palas i Everton u gostima u Premijer ligi, ali i Mančester Siti na svom Sent Merisu u četvrtfinalu EFL kupa. Sada se mnogo lakše diše u poznatoj engleskoj luci, iako je Sautempton na posledjem mestu. Jeste da zvuči čudno, ali imaju 15 bodova, ako i dva tima ispred njih, dok su im jako blizu i Bornmut, Vulvsi, Lids i Lester. Da su izgubili u dva prethodna meča bili bi gotovo u izgubljenoj situaciji. Na Gudisonu su napravili mali podvig jer su uspeli da preokrenu vođstvo Evertona i osvoje sva tri boda. U luku u Sautemptonu sada uplovljava Aston Vila, ekipa koja je uzela sedam bodova u tri prethodna kola, ali je iz FA kupa ispala na svom Vila parku od nižerazrednog Stivenidža. Sigurno da je na rezultate uticao i dolazak trenera Emerija, veoma iskusnog i dobrog stručnjaka. Vila je negde u sredini tabele, podjednako udaljena od vrha, ako i dna tabele. Mogla bi ovo da bude ”dosadna” sezona za tim iz Birmingema, ali je tek polovina šampionata i rano je bilo šta pretpostavljati. U ovom meču očekujemo golove, barem po jedan sa obe strane. Za GG kvota je 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Vest Hem – Everton – 0-2 @ 1.76 u CircusBet

Ko je mogao da pretpostavi da će jedna od ove dve ekipe na sredini sezone biti u zoni ispadanja, a kamoli da će biti obe. Vest Hem i Everton imaju identičan učinak, osvojili su po 15 bodova i sa Sautemptonom čine triling ekipa na dnu tabele, koje bi, da je sada kraj prvenstva, ispale u Čempionšip. To je jedina dobra vest za Čekićare i Karamele, to da ima još mnogo a se igra. Ali, ako nastave sa ovakvim partijama, to im neće ništa značiti. Ni Dejvid Mojes, ni Frenk Lapard, barem se tako čini, nemaju rešenje. Vest Hem nije pobedio već šest kola, dok su fudbaleri iz Liverpula bez trijumfa na sedam poslednjih utakmica u ligi, sa samo dva osvojena boda u tom intervalu. Everton je u prošlom kolu izgubio kapitalne bodove protiv Sautemptona na svom Gudisonu i to posle vođstva na poluvremenu. Vest Hem je gostovao u Vulverhemptonu i izgubio zahvaljujući jednom primljenom golu. Neće ni ovde biti mnogo golova, bodovi su veoma važni pa ne očekujte neku lepršavu igru. Za 0-2 gola koeficijent iznosi 1.76 u kladionici CircusBet.

Kristal Palas – Njukasl – x @ 3.50 u Mozzartbet

Svrake su pomalo srećno stigle do pobede nad Fulamom u prošlom kolu. Prvo je gost propustio da realizuje penal, tako što se Mitrović okliznuo kod šuta i dva puta dotakao loptu, pa je gol poništen. Kada se već činilo da će se završiti bez golova, Isak je u 89. minutu doneo sva tri boda timu sa severa koji ga ostavljaju u zoni plasmana u Ligu šampiona. Njukasl nije primio gol na prethodnih pet utakmica u Premijer ligi. Zabeležio je tri pobede i dva remija rezultatom 0:0. Rivali uopte nisu bili naivni, pobedili su Čelsi, Lester i Fulam, a uzeli po bod protiv lidera Arsenala u Londonu i na svom terenu sa Lidsom, što je jedini kiks. Dok Svrake nastavljaju pohod ka elitnom evropskom takmičenju, Palas pokušava da se što pre ukotvi u sigurnoj luci. Za sada im to u dobroj meri uspeva, a posle dva uzastopna poraza uspeli su da u sudijskoj nadoknadi izbegnu neuspeh sa Junajtedom u odloženom meču, koji je odigran u sredu. Možda je ovde remi najrealniji isghod, pa ćemo pokušati sa tipom x. Za remi se u kladionici Mozzartbet dobija kvota koja iznosi 3.50.

Lids – Brentford – x2 @ 1.60 u MaxBet

Sumnjamo da je Jorkšircima drago što u ovom momentu moraju da igraju sa Pčelicama. Brentford je jedan od timova koji su u najboljoj formi, nisu izgubili na prethodnih sedam utakmica u Premijer ligi, a iza sebe imaju tri vezane pobede. Posle trijumfa nad Vest Hemom u gostima pobedili su Liverpul i Bornmut na svom Komjunitiju. Na Eland Roudu bi mogli da nastave seriju nepobedivosti, Jorkširci nisu slavili mna poslednjih pet prvenstvenih kola, ali su zato prošli dalje u FA kupu trijumfom od 5:2 nad Kardifom u ponovljenom meču. U prvom delu sezone gledali smo pravu goleadu u okršaju ova dva tima, Brentford je slavio sa 5:2, a smatramo da ni sada Lids neće pobediti nezgodnu londonsku ekipu. Naš predlog za ovaj meč je dupla šansa na goste, a za x2 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.60.

Mančester Siti – Vulverhempton – 1,3+ @ 1.64 u Meridianbet

Vukovi su pobedili Vest Hem u prošlom kolu i napustili zonu ispadanja. Međutim, samo par dana kasnije poraženi su od kombinovane ekipe Liverpula u ponovljenom meču FA kupa. Vulvsi igraju dosta dobro pod vođstvom novog trenera Đulena Lopetegija, ali to još nije propraćeno adekvatnim rezultatima. Sada je najvažnije spasiti živu glavu, prostije rečeno obezbediti opstanak, a onda na leto videti kako dalje. U Etihadu nemaju neke velike panse i pored činjenice da Siti nije onakav bauk kakav je bio prethodnih sezona i na početku ove. U zaostalom meču Građani su pobedili Totenhem sa 4:2, ali su na poluvremenu imali dva gola minusa. Uspeli su da ispadnju i iz EFL kupa i to od Sautemptona. Ako Gvardiola planira da stigne i prestigne Arselan, ovakve mečeve njegov tim mora da dobija. Činili su to u prethodnih pet međusobnih okršaja, pa će i u šestom. Uz jedinicu dodajemo i barem tri gola na meču. Za 1,3+ kvota je u kladionici Meridianbet 1.64.

Arsenal – Mančester junajted – 0-2 @ 2.20 u Maxbet

Morale bi Tobdžije da se zahvale Junajtedu pre početka meča na usluzi koju su im učinili u prethodnom kolu. Naime, u gradskom derbiju Mančestera Junajted je pobedio Siti i omogućio Arsenalu da umakne još za tri boda aktuelnom šampionu. Sada su Crveni đavoli najveća prepreka timu Mikela Artete, a sigurno bi bili i veća da su sačuvali gol prednosti na Selhurst parku u zaostalom meču. Da su osvojili tri, a ne samo jedan bod protiv Palasa, fudbaleri Junajteda bi sada imali samo šest bodova manje od Arsenala, ali i dva meča više odigrana. Ovako, teško će se tim Erika Ten Haga uključiti u borbu za titulu, ali niko od njih to nije ni zahtevao. Dovoljno je da budu među četiri i vrate se u Ligu šampiona. Svakako da Junajted igra odlično posle prvenstvene pauze, ali i sa mnogo više vere u sopstvene mogućnosti. Da nije tako sigurno ne bi uspeli da preokrenu u duelu sa Sitijem, i to pošto su Građani poveli u drugom poluvremenu. Junajted je naneo jedini poraz Arsenalu, do sada, u aktuelnom šampionatu, pa je i to motiv više za Tobdžije. Probelm za Ten Haga je neigranje Kazemira, jednog od ključnih igrača, ali ni domaćin nije kompletan. Ne očekujemo mnogo golova, za 0-2 kvota je 2.20 u kladionici MaxBet.

Fulam – Totenhem – 3+ @ 1.74 u CircusBet

Jedini londonski derbi u ovom kolu igra se na Krejven Kotidžu. Sve bolji Fulam igra protiv sve neubedljivijeg Totenhema. Da se ovaj meč igrao na početku sezone ne bismo imali dielmu ko će slaviti, ali sada akcije Kolibara rapidno rastu. Nije Fulam imao sreće na gostovanju u Njukaslu. Mogli su do sva tri boda, a na kraju nisu osvojili nijedan. To im se dogodilo treći put u kratkom vremenskom intervalu pošto su prethodno primali golove od mančesterskih timova u sudijskoj nadoknadi i ostajali praznih šaka. U Njukaslu je bilo još gore, Mitrovićev gol iz penala je poništen jer je srpski napadač dva puta dodirnuo loptu zbog klizanja. Tada je bio 0:0, a minut pre kraja Svrake su dale gol za trijumf. Totenhem je igrao dva velika derbija u pet dana i oba izgubio. U derbiju severnog Londona Arsenal ih je rutinirao na Vajt Hart Lejnu, a na Etihadu im nije bila dovoljna ni prednost od dva gola na poluvremenu da makar osvoje bod. Siti je na kraju slavo sa 4:2. U ovom trenutku Fulam ima samo dva boda naje od Pevaca, pa bi ih pobeda dovela ispred velikog rivala. Naš predlog su golovi, a mora ih biti barem tri. Za 3+ kvota je 1.74 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.