Tiket dana Evroliga (petak, 20.01.2023)

Utakmicama u Istanbulu, Kaunasu, Atini i Milanu završava se još jedno kolo u košarkaškoj Evroligi, nikad zanimljivijoj i izjednačenijoj. Predložene kvote i granice podložne su izmenama.

Žalgiris – Crvena zvezda – UP – (granica 153,5) @ 1.87 u Meridianbet

Veoma važna utakmica za plasman u Top 8 igra se u Kaunasu, u hali u kojoj će biti odigran i završni turnir. To što su dobili organizaciju fajnal-fora košarkašima Žalgirisa je znatno povećalo apetite i sada oni, ali i njihovi navijači, sanjaju o učešću u polufinalu. ”Zelena šuma” i inače igra odlično, ima 11 pobeda i 8 poraza i nalazila se pred ovo kolo u zoni plej-ofa, ali daleko od toga da je posao završen. Dobili su tri prethodne utakmice u Evroligi, na svom terenu protiv Fenerbahčea i dva puta u Italiji, u Milanu i Bolonji. Đalgiris je jedan od najnegostoljubivijih domaćina, imaju 7 pobeda i 2 poraza u Kaunasu i samo su Baskonija i Makabi u tom segmentu uspešniji od njih. Zvezda krupnim koracima ide ka plej-ofu. Tim se polako kompletira, u Kaunsu se vraća Nikola Ivanović i samo se čeka još Fakundo Kampaco i šou može da počne. Ne bi bilo dobro da crveno-beli do trenutka debija omalenog Argentinca izgube korak, pa je i za njih meč u Litvaniji možda ključ za doigravanje. Žalgiris je ostao bez Kinana Evansa, svog najboljeg strelca, ali je angažovao dvojicu novih igrača, nesuđeno Zvezdino pojačanje, Ahile Polonaru i Ajzeu Tejlora. Brazdejkis i Ulanovas su glavne poluge u timu trenera Maksvitisa. Kod Zvezde sve kreće od Luke Vildoze i Nemanje Nedovića, ali su u poslednje vreme u odličnoj formi i Luka Mitrović, Filip Petrušev i Ognjen Dobrić. Očekujte tvrd meč sa malo koševa. Naš predlog je ukupno poena u minusu, a granica je na 153,5 poena. Za (-) kvota je 1.87 u kladionici Meridianbet.

Olimpijakos – Real Madrid – D + (granica 82,5) @ 2.10 u Meridianbet

Utakmica u Pireju je derbi kola. Vodeći Real gostuje kod drugoplasiranog Olimpijakosa, s tim da Grci tu poziciju dele sa Barselonom i Monakom. U prvom delu sezone Pirejci su iznenadili u Madridu, ali su kasnije pokazali da to ustvari i nije bilo iznenađenje, jer su pobeđivali i na ostalim teškim gostovanjima. Povreda Saše Vezenkova, ubedljivo najboljeg pojedinca Olimpijakosa, ali i cele lige, malo ih je izbacila iz ritma, ali se on vratio i Barcokasov tim opet igra odlično. U poslednja četiri kola imaju 3 pobede i nesrećan poraz u Monaku, s tim da su oni bili miljenici sreće u prošlom kolu u Bolonji, kada su i sudije imale reč u finišu. Real kao da još uvek tempira formu, prvo su zgromili Makabi, onda lako izašli na kraj i sa oslabljenom Zvzedom, da bi teže od očekivanog slavili u Vilerbanu protiv Asvela. I pored toplo-hlado učinka Madriđani su najuspešniji tim dosadašenjg toka lige.Džanan Musa i Valter Tavares su osovine, a problem je povreda Gabrijela Deka. Trener Mateo Ćus sve više koristi Vilijamsa-Gosa na mestu organizatora, dok manju minutažu imaju veterani Ljulj i Rodroges. Čeka se i povratak Rudija Fernandeza. Kada Olimpijakos prebaci 80 poena obično pobedi. Oni su jedan od najefikasnijih ekipa i verujemo da će ubaciti dosta poena i Realu, koji baš i ne igra granitnu odbranu. Za igru domaćin daje više poena kvota je u kladionici Meridianbet 2.10, a granica je na 82,5 poena.

Olimpija – Asvel – 1,UP+ (granica 153,5) @ 2.80 u Meridianbet

Oba tima su vezala po nekoliko poraza, Olimpija tri a Asvel čak četiri, pa su svoje, i ne tako velike šanse za plasman u doigravanje, dodatno umanjili. Za Milaneze imamo opravdanja, oni skoro celu ligu igraju bez nekolicine sjajnih košarkaša i nikako da se kompletiraju. Van stroja su Datome, Šilds i Pengos, a jasno je o kakvim se košarkašima radi. U međuvremenu su pokušali da dodatno selekcijom spasu šta se spasiti može, stigao je Timoti Luvavu iz NBA lige, a pravi šok izazvala je vest o dolasku NBA asa Kembe Vokera. Na kraju od tog transfera nije bilo ništa, valjda su u Olimpiji shvatili da ni to ne bi bila garancija za ulazak među osam. Očekivali su mnogo više od dve prethodne utakmice, gostovali su u Berlinu i dočekali Žalgiris, a na kraju su poraženi u oba meča. Sada sa skorom 6 pobeda i 13 poraza dele poslednje mesto sa Albom i svojim sadašnjim rivalom Asvelom. Francuzi su imali neke neverovatne pobede, onda kada to niko nije očekivao, ali su zato gubili utakmice u serijama. Ne ide im najbolje ni u domaćem prvenstvu pa sada imaju šest vezanih neuspeha. Nije Asvel loš tim, tu su Nando De Kolo, Metjus, Kaudi, Fal, ali nešto im nedostaje. Ko je rekao stručnjak na klupi? U odsustvu pomenutih igrača Bili Beron je preuzeo lidersku palicu u Olimpiji, ali mu je potrebna pomoć i Melija, Hala, Dejvisa, Tonuta i ostalih. Ovo je poslednja šansa za oba tima, a smatramo da će do pobede doći domaćin. Uz jedinicu predlažemo više poena ukupno, a granica je 153,5 u kladionici Meridianbet. Za kombinaciju 1,UP+ kvota je 2.80.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 10.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.