Tip dana: Lajpcig – Bajern: Bavarci krote Bikove u Red Bul areni kao u koridi!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali nam ipak i ovaj dan donosi nekoliko veoma interesantnih mečeva, a najzanimljiviji se bez ikakve sumnje igra na Red Bul areni, gde će snage odmeriti Lajpcig i Bajern Minhen.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Rose je preporodio Bikove!

Prošla sezona je donela svim navijačima Lajpciga dosta radosti pošto je ovaj tim uspeo da dođe do svog prvog trofeja u istoriji, jer je Red Bul osvojio Kup Nemačke, nakon trijumfa u velikom finalu nad Frajburgom.
U Bundesligi je ostvaren primarni cilj, pošto je klub koji je osnovan 2009. godine došao do novog plasmana u Ligu šampiona, i to nakon velike drame u poslednjem kolu, ali se na kraju ipak sve dobro završilo za popularne Bikove.
Treba napomenuti da je prošla sezona bila prva posle odlaska trenera Nagelsmana koji je napravio zaista velike stvari sa ovim timom, a tu pre svega mislimo na polufinale Lige šampiona od pre dve godine.
Iako je Domeniko Tedesko bio verovatno i najzaslužniji čovek za izborenu Ligu šampiona, nakon serije loših rezultata ove sezone on je dobio otkaz a na njegovo mesto je seo Marko Roze koji je preporodio Lajpcig a možda i najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa na četiri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa.
U ovom trenutku se Bikovi nalaze na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern Minhen, koji im između ostalog i dolazi u goste u ovom kolu, što će biti lepa prilika da se Red Bul još više približi vodećem timu na tabeli, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
U poslednjem kolu pred zimsku pauzu, izabranici Marka Rozea su slavili na teškom gostovanju kod Verdera, a taj duel u Bremenu je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Lige šampiona, i pored katastrofalnog starta i poraza u prvom kolu od Šahtjora na domaćem terenu (1:4), Lajpcig je ipak uspeo da dođe do drugog mesta na tabeli, i to uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a zanimljivo je da je nakon da uvodna poraza u prva dva kola nemački predstavnik na preostale četiri utakmice ostvario isto toliko trijumfa.
Protivnik u osmini finala je Mančester Siti i sigurno je da je engleski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču.
Za kraj, Marko Roze za ovaj duel neće moći da računa na Dijaloa i Gulačija dok su pod velikim znakom pitanja Raum i Blasvič.

Bajern Minhen: Imaju li Bavarci dostojnu konkurenciju u Bundesligi?

U nemačkoj Bundesligi ništa novo – fudbaleri Bajern Minhena su ponovo na jedan poprilično ubedljiv način došli do titule šampiona Nemačke i to pošto su na kraju imali čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiraniu Borusiju iz Dortmunda.
Naravno, treba napomenuti da je ova bodovna razlika mogla da bude i daleko ozbiljnija, a to se nije dogodilo zbog činjenice da je tim iz Minhena poslednjih nekoliko mečeva odigrao bez pritiska, i na njima Bavarci nisu upisali trijumf, ali generalno, utisak je da se pitanje naslova prvaka ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje.
Nažalost, iako je nemački predstavnik slovio za možda i glavnog favorita za osvajanje Lige šampiona, tim iz Minhena je mimo svih očekivanja eliminisan još u četvrtfinalu od Viljareala, pa samim tim i čitava sezona nije okarakterisana uspešnom i pored već pomenute titule šampiona Nemačke.
Prošlog leta su Bavarci ostali bez Roberta Levandovskog a na njegovo mesto je doveden Sadio Mane, što po svemu sudeći nije bio nimalo loš potez.
U ovom trenutku se izabranici Julijena Nagelsmana nalaze na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Frajburg, pa deluje da mašinerija iz Minhena ponovo drži sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za titulu u Bundesligi.
U poslednjem kolu pred pauzu, aktuelni šampion Nemačke je ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Šalkea, pošto je taj duel u Gelzenkirhenu završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Lige šampiona, gde nemački predstavnik ponovo slovi za jednog od glavnih kandidata za “ušati” trofej, Bavarci su bez većih problema stigli do plasmana u drugu rundu, i to pošto je četa Julijena Nagelsmana na kraju završila na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova, što znači da je ova ekipa na šest odigranih mečeva u elitnom takmičenju ostvarila isto toliko trijumfa.
Podsećamo vas, ta grupa je bila ubedljivo najteža, pošto su u njoj pored Bajerna bili još i italijanski Inter, ali i španska Barselona, koja nije uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Za kraj, Nagelsman za ovaj duel neće moći da računa na Ernandeza, Manea, Nojera, Sara i Mazruija, a veliko je pitanje da li će trener Bavaraca za ovaj duel uvrstiti novog golmana Zomera, koji je pre samo dva dana potpisao za nemačkog velikana.

Naš predlog

Na tri poslednja susreta između Lajpciga i Bajerna smo videli čak osamnaest golova, pa je sva prilika da nas i večeras očekuje prava goleada, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.05.

Kada se sve sabere i oduzme, treba biti realan pa priznati da su ipak Bavarci neprikosnoveni u Bundesligi a samim tim i veliki favoriti na ovom premijernom susretu 16. kola nemačkog prvenstva, pa vam predlažemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.89.

Za kraj, i više nego realno je da mašinerija iz Minhena postigne dva ili više pogodaka na Red Bul areni, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ uz koeficijent 1.59. u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.