Derbi dana: Liverpul – Čelsi: Razočaravajuća sezona za oba kluba! Ko će do trijumfa na Enfildu?

U subotu nas očekuje dosta veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na “Enfildu” gde će fudbaleri Liverpula ugostiti Čelsi.
Meč između ova dva tima je zakazan za 13:30h.

Liverpul: Redsi u velikim problemima!

Prošla sezona će ostati upamćena po tome što je Liverpul došao do finala Lige šampiona, koje je nažalost izgubio od Real Madrida, iako su Redsi većim delom susreta bili bolja ekipa na terenu.
Bilo kako bilo, i ovog puta je pred start sezone tim sa Enfilda postavio najviše moguće ciljeve, međutim, utisak je da je ova ekipa za sada dobrano podbacila, a to pre svega mislimo zbog katastrofalnih nastupa u Premijer ligi.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Jirgena Klopa nalaze na devetom mestu na tabeli uz 28 osvojenih bodova, što je čak za devetnaest poena manje u odnosu na Arsenal, koji se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje, Tobdžije imaju velike šanse da se posle dosta vremena domognu titule šampiona Engleske, što je takođe nešto čemu se malo ko nadao.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala Redsi su odigrali još jedan jako slab meč i doživeli težak poraz na gostovanju kod Brajtona kada je bilo 3:0.
Ni pre toga se četa Jirgena Klopa nije proslavila pošto je na gostovanju kod Brentforda poražena sa 3:1, što je bio već peti poraz Liverpula na strani ove sezone, koji pruža katastrofalne partije na gostovanjima ove sezone.
Nešto bolje nekadašnji šampion Engleske igra na Enfildu, gde su Salah i drugari do sada odigrali devet susreta i ostvarili šest trijumfa, dva remija i jedan poraz.
Poslednji susret na svom stadionu Redsi su odigrali krajem 2022. godine, kada su uz dosta muke savladali Lester, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Ponovo četa Jirgena Klopa ima dobru rolu u Ligi šampiona, pa je tako engleski predstavnik bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, i to sa drugog mesta u grupi, pošto je imao isti broj bodova kao i prvoplasirani Napoli, koji je imao bolji međusobni skor.
Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja, tim sa Enfilda je dobio Real Madrid, što će biti repriza finala iz prošle sezone i nema nikakve sumnje da nas očekuje spektakularan dvomeč.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Jirgen Klop za ovaj derbi sa Čelsijem neće moći da računa na Van Dajka, Firmina, Žotu, Artura i Dijaza.

Čelsi: Trijumf nad Kristal Palasom uliva poverenje!

Od kako je Čelsi promenio vlasnike, tačnije od kako ovaj klub nije u vlasništvu Romana Abramoviča, bili smo svedoci nekoliko neverovatnih transfera.
Tokom leta je klub sa “Stamford Bridža” doveo nekoliko veoma interesantnih fudbalera, ali je utisak da to nije ništa naspram onog što se desilo ove zime.
Plavci iz Londona su ove sezone potrošili skoro pola milijardi na pojačanja, a od toga 171 milion samo u januaru na dolaske Mihajla Mudrika (Šahtjor), Benoe Badijašila (Monako), Žoaa Feliksa (Atletiko Madrid, pozajmica), Andreja Santosa (Vasko da Gama) i Davida Datra Fofane (Molde).
Koliko nekadašnji šampion Evrope troši, čak i u januaru kada retko ko daje dosta novca za pojačanja, govori i to da je ovaj klub potrošio tri puta više novca nego svi klubovi zajedno iz četiri od pet najboljih liga sveta, naravno, ne računajući Premijer ligu.
Međutim, i pored svega toga, izabranici Grejema Potera koji se blago rečeno nije snašao na klupi Plavaca se u ovom trenutku nalaze na katastrofalnom desetom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i devetoplasirani Liverpul kod koga između ostalog u ovom kolu Premijer lige i dolaze u goste.
U prošlom kolu je desetoplasirani tim na tabeli posle baš dosta vremena konačno ostvario jedan trijumf, i to uz dosta muke na svom terenu protiv Kristal Palasa, kada je bilo 1:0.
Na gostovanjima je do sada četa trenera Potera odigrala deset susreta i ostvarila tri trijumfa, dva remija, uz čak pet poraza, pa deluje da Plavci nemaju velike šanse ni na gostovanju kod Liverpula, koji igra dobro na svom terenu ove sezone.
Bez previše problema su Tijago Silva i drugari došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto je engleski predstavnik u svojoj grupi završio na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Milan.
Na šest odigranih mečeva klub sa “Stamford Bridža” je ostvario četiri trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja na gostovanju kod Dinamo Zagreba, a upravo nakon tog susreta je otkaz dobio Tomas Tuhel, što je kako vreme prolazi verovatno bila samo jedna u nizu loših odluka Čelsijeve uprave.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel sa Liverpulom, Grejem Poter ima ogromnih problema i neće moći da računa na Mendija, Kantea, Broju, Pulišića, Sterlinga, Zakariju, Fofanu, Žoao Feliksa, Zakariju i Čilvela.

Naš predlog

Neminovno je da će i jedna i druga ekipa ići na trijumf, a to nam neosporno može doneti golove na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.66.

Liverpul nakon dva vezana poraza prosto mora da slavi na svom terenu kako bi ostao u igri za plasman u Ligu šampiona, što možda i neće predstavljati toliko težak zadatak, s obzirom da Plavci u poslednje vreme imaju dosta problema na strani, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, nekoliko poslednjih mečeva između ova dva tima nam nisu doneli dosta golova, a mišljenja smo da nas ovog puta očekuje dosta drugačiji susret pošto i jedni i drugi moraju da idu na trijumf, što nam potencijalno može doneti dosta pogodaka, i zato vam predlažemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet ceni sa koeficijentom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.