Tiket dana tenis (nedelja, 22.01.2023)

Prvi grend slem u sezoni polako ulazi u završnicu. Iznenađenja je bilo na sve strane, a u nedelju pre podne igraju se mečevi osmne finala u gornjoj polovini žreba.

Hubert Hurkač – Sebastijan Korda – 2 @ 1.54 u CircusBet

Dok je Poljak samo zahvaljujući iskustvu uspeo da dobije prethodna dva rivala u pet setova, mladi Korda je ”počistio” dvostrukog uzastopnog finalistu Australijen opena, Danila Medvedeva. Hurkač je vodio 2:0 protiv Šapovalova, ali je Kanađanin poravnao i u pet set ušao kao favorit, tada je do izražaja dola smirenost poljskog igrača i evo ga u osmini finala. Sebastijan Korda ima šampionski teniski gen. Oba roditelja su mu bili više nego uspešni teniseri, a otac Petr je i osvajao ATP turnire. Videli smo u duelu sa Novakom u finalu Adelaide da će ovo bti njegova sezona i ne bi nas iznenadilo da ode do samog kraja. Neće biti lako protiv Hurkača ali verujemo u pobedu Kored. Za dvojku se dobija koeficijent 1.54 u kladionici CircusBet.

Jošito Nišioka – Karen Hačanov – UG + (granica 38,5) @ 1.89 u CircusBet

Japanci i dalje pamte sjajne rezultate Keija Nišikorija, ali su dobili novog ljubimca. Jošito Nišioka upao je u osminu finala grend slema i to bez izgubljenog seta. Sa po 3:0 pobedio je Imera, Svrčinu i Mekdonalda. Amerikanac mu je učinio uslugu izbacivanjem Nadala, ali bi verovatno i Japanac dobio ”ranjenog” Španca. Nije Nišioka bez šansi protiv Hačanova koji se najzad, bar se čini, izborio sa svojim ”bubicama”. Recimo da je Nišioka igrao sjajno i u Adelaidi, pobedio Runea, Mekdonalda i Popirina, a onda predao Kordi u polufinalu. Igrao je i Hačanov u Adelaidi, dva puta, i oba puta stao u četvrtfinalu. Ovo je njihov peti međusobni duel, prva tri je dobio Rus, ali je Japanac dobio prošlogodišnji u Vašingtonu. Biće dug meč i predlažemo igru na veći broj gemova. Granica je na 38,5, a za (+) kvota je 1.89 u kladionici CircusBet.

Jirži Lehečka – Feliks Ože-Alijasim – UG + (granica 36,5) @ 1.85 u CircusBet

I Čeh je, sigurni smo u to, nova teniska zvezda. Počeo je da sija u finišu prethodne sezone, igrao je je u finalu Nex Gen turnira u kome je izgubio od Brendona Nakašime. Bez obzira na to on se krupnim koracima probija ka svetskom vrhu i u Melburn je stigao kao 71. igrač, s tim da je sada već nqpredovao 20 mesta. Već trojica tenisera imaju ranking karijere, a mogu i dalje. Radi se o Nišioki, Kordi i Lehečki. U Melburnu je već pobedio Ćorića, Jubenksa i Norija i ne sme potceniti pred okršaj sa, takođe vrlo mladim, ali znatno iskusnijim Feliksom Ože-Alijasimom. Kanađanin je u prva tri kola bio bolji od Pospišil, Molčana i Serundola, ali se dosta mučio u svakom duelu. I sada je najsigurnije igrati na veći broj gemova jer Lehečka sigurno može do nekog seta. Granica je na 36,5 gemova ukupno, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici CircusBet.

Stefanos Cicipas – Janik Siner – 1 @ 1.45 u CircusBet

Utisak je da se Grk prošetao do četvrtog kola. U prva tri nije izgubio ni set, a rivali ga nisu ni oznojili. To može da bude veliki probem kada vam s druge strane mreže bude ravnopravan rival, kakav Janik Siner svakako jeste. Čini nam se da karijera mladog Italijana ne ide onako kako su svi predviđali. Ima on odličnih rezultata, ali je dosta nestalan, a ako želite da nasledite presto od Đokovića, Nadala i Federera, tako ne može. Siner je do osmine finala došao sa dve maksimalne pobede nad Edmundom i Ečeverijem, ali je zato prošao sve krugove pakla u duelu sa Martonom Fučovićem. Mađar je vodio sa 2:0 u setovima, ali je Siner dobio naredna tri, i to vrlo ubedljivo. Cicipas je, pored Đokovia, sigurno prvi favorit za trofej. Još uvek Grk nema grend slem i čini se da mu je ovo sjajna prilika, pogotovo jer Srbin nie potpuno fit. Za početak mora da pbedi Sinera, a za jedinicu se dobija kvota 1.45 u kladionici CircusBet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici CircusBet iznosi 7.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.