Tip dana: Fejnord – Ajaks: “De Klassieker”

U nedelju je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali najveći derbi holandskog fudbala u kom će snage odmeriti Fejnord i Ajaks.
Meč između ova dva tima je zakazan za 14 časova i 30 minuta.

Fejnord: Tim iz Roterdama napada titulu!

Fejnord je osnovan 1908. godine, a do sada je klub iz Roterdama čak petnaest puta bio šampion Holandije, a poslednji put se to desilo 2017. godine, što je svakako bilo veliko iznenađenje, s ozbirom da poslednjih godina holandskim fudbalom dominiraju Ajaks i PSV.
Naravno ne treba zaboraviti da je Fejnord 1970. bio šampion Evrope, kao i da je ova ekipa dva puta dolazila do trofeja u Kupu UEFA (sadašnja Liga Evrope).
Poslednji put je to bio slučaj 2002. godine, i to nakon trijumfa nad Borusijom iz Dortmunda, a ta generacija holandskog tima je predvođena legendarnim Van Hojdonkom, Tomasonom, ali i mlađanim Van Persijem.
U premijernom izdanju Lige konferencija izabranici Arnea Slota su stigli čak do finala gde su nažalost poraženi od italijanske Rome.
Prošlogodišnje izdanje “Eredivizije” Fejnord je završio na sjajnom trećem mestu na tabeli što je ovom timu obezbedilo plasman u Ligu Evrope gde je ovaj tim na kraju završio na prvom mestu u grupi i došao do direktnog plasmana u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Zanimlivo je da su na kraju sva četiri tima imala isti broj bodova, pa je o putnicima u nokaut fazu odlučivao međusobni skor, ali i gol razlika.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja holandskog šampionata, utisak je da svi navijači Fejnorda imaju pregršt razloga za zadovoljstvo s obzirom da se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani PSV, koji ruku na srce ima i meč viška, pošto je klub iz Ajndhovena sinoć slavio na svom terenu protiv Vitesea rezultatom 1:0.
U prošlom kolu “Eredivizije” lider na tabeli je slavio na gostovanju kod Groningema, a taj meč je završen rezultatom 0:3.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Fejnord odigrao sedam mečeva na svom stadionu i ostvario pet trijumfa i dva remija, bez poraza.

Ajaks: Navikli smo na dosta bolji Ajaks!

Fudbaleri Ajaksa su prošle sezone došli do titule šampiona Holandije, što je ovom timu naravno donelo plasman u Ligu šampiona, što je svakako i bio primarni cilj.
Isti ciljevi su i ovog puta, ali treba reći da je letos najtrofejniji holandski klub pretrpeo velike promene u timu, a pre svega tu mislimo na odlazaka Ten Haga u Mančester Junajted, koji je sa sobom poveo i Antonija i Lisandra Martineza.
U međuvremenu je u zimskom prelaznom roku klub napustio Blind, pa je od onih igrača koji su ne tako davno igrali polufinale Lige šampiona u klubu ostao samo Dušan Tadić, koji je naravno i kapiten.
Deluje da sve to polako ali sigurno dolazi na naplatu, pošto se u ovom trenutku tim iz Amsterdama nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Fejnord, kod koga između ostalog Kopljanici i gostuju u ovom kolu, i ukoliko izgubi, deluje da će izgubiti sve šanse da se ponovo umešaju u borbu za titulu prvaka.
Izabranici Alfreda Šrojdera su do sada odigrali šesnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu holandskog fudbala i ostvarili devet trijumfa, pet remija i dva poraza.
Poražavajuće deluje podatak da aktuelni šampion Holandije na četiri poslednja susreta ne zna za poraz, a u tom periodu su Dušan Tadić i drugari čak četiri puta remizirali, od čega poslednji put u prošlom kolu na svom terenu protiv Tventea, kada nije bilo pogodaka, ali ni previše šansi za postizanje istih.
Nije se holandski predstavnik proslavio ni u Ligi šampiona, gde je Ajaks grupnu fazu završio na trećem mestu a tabeli iza Napolija i Liverpula i moraće da se zadovolji sa šesnaestinom finala Liga Evrope, a svakako da Kopljanici imaju velike ambicije i u tom takmičenju.
Što se tiče partija na strani, do sada je četa Afreda Šrojdera odigrala osam mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, i to kod AZ Alkmara kada je bilo 2:1.
Za kraj, poslednji međusobni susret sa Fejnordom, Ajaks je odigrao sredinom marta u Amsterdamu, a bio je to jedan sjajan susret na kom smo videil čak pet golova, pošto je na kraju bilo 3:2.

Naš predlog

Kada se malo osvrnemo na nekoliko poslednjih duela između Fejnorda i Ajaksa, doći ćemo do zaključka da su Kopljanici na pet poslednjih susreta ostvarili isto toliko trijujmfa, a mišljenja smo da će to biti slučaj i ovog puta iako Ajaks igra nešto slabije u poslednje vreme, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.55.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel u Roterdamu donese baš dosta pogodaka, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Za kraj, mišljenja smo da bi gosti vrlo lako mogli da postignu dva ili više pogodaka na ovom gostovanju kod ljutog rivala, a za tu igru je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.