Derbi dana: Arsenal – Mančester Junajted: Junajted pobedio šampiona, može li i lidera?

U nedelju nas očekuje nekoliko vrhunskih mečeva, a po našem mišljenju se derbi dana igra u Londonu gde će fudbaleri Arsenala ugostiti Mančester Junajted.
Susret između starih znanaca je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Mogu li Tobdžije do titule?

Prošle sezone je Arsenal većim delom šampionata igrao dosta dobar fudbal, ali je na kraju tim koji sa klupe predvodi Mikel Arteta osvojio peto mesto na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na četvtoplasirani Totenhem, a izvesno je da bi tim sa Emirejtsa došao do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje da nije odigrao dva jako loša meča u finišu šampionata.
Naime, Arsenal je doživeo poraz na gostovanju kod Njukasla kome bodovi na tom susretu praktično ništa nisu značili, što su Pevci i te kako umeli da iskoriste i na kraju dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Tobdžijama je za utehu ostala ta peta pozicija i plasman u Ligu Evrope, gde su izabranici Mikela Artete bez većih problema uspeli da dođu do prve pozicije i plasmana u osminu finala, što bez ikakve sumnje i jeste bio jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Ako smo donekle i očekivali da tim iz Londona bez većih problema dođe do prve pozicije u svojoj grupi Liga Evrope, deluje da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Arsenal u ovom trenutku zauzimati prvo mesto na tabeli Premijer lige uz pet bodova viška u odnosu na Mančester Siti koji ima i meč viška.
U prošlom kolu su Tobdžije odigrale još jedan sjajan meč, i to na gostovanju kod Totenhema, a taj duel kod Pevaca je završen rezultatom 0:2, čime se Arsenal na najbolji mogući način remizirao Totenhemu za onaj poraz od prošle sezone, koji je i definitivno četu Mikela Artete ostavio bez plasmana u Ligu šampiona, a vrlo lako bi njihovu sudbinu ove sezone mogli da dožive i Hari Kejn i drugari pošto ova ekipa u ovom trenutku zauzima peto mesto na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Mančester Junajted.
Na domaćem terenu je do sada lider na tabeli odigrao osam mečeva i ostvario čak sedam trijumfa uz samo jedan remi i to protiv Njukasla, kada nije bilo golova.
Što se tiče izostanaka, Arteta za ovaj veoma važan meč sa Mančester Junajtedom neće moći da računa na Žezusa i Nelsona, dok je Elneni pod velikim znakom pitanja.

Mančester Junajted: Pobeda “đavole” vraća u borbu za titulu!

Nažalost, prošle sezone se Mančester Junajted, poput Arsenala, nije kvalifikovao za Ligu šampiona, pa su popularni “đavoli” morali da se zadovolje sa plasmanom u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, gde bez ikakve sumnje engleski predstavnik ima ogromne ambicije ove sezone, najviše zbog toga što pobednik ovog takmičenja i dalje ima garantovano mesto u Ligi šampiona.
Nije Junajted imao laku grupu, u kojoj je klub sa Old Traforda na kraju zauzeo drugo mesto na tabeli, uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Sosijedad, koji je ka raju imao bolji međusobni skor.
Za protivnika u nokaut fazi Liga Evrope, engleski predstavnik je dobio Barselonu, pa slobodno možemo konstatovati da nas uskoro očekuje pravi spektakl i prava je šteta što će jedan od ova dva kluba morati da završi takmičenje ovako rano.
Bilo kako bilo, Junajted će imati izuzetno težak posao pošto Barselona igra fantastično u poslednje vreme, a to se najbolje videlo u nedavnom Superkupu Španije, kada su Katalonci ubedljivo pobedili Real Madrid i došli do svog prvog trofeja u sezoni.
Što se tiče Premijer lige, sećamo se svi da je tim sa Old Traforda zaista katastrofalno startovao, a deluje da su stvari krenule na bolje tek nakon raskida saradnje sa Kristijanom Ronaldom, koji je u međuvremenu nastavio karijeru u Saudijskoj Arabiji.
Naime, u ovom trenutku se “đavoli” nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Arsenal, a ukoliko izabranici Ten Haga slave na ovom gostovanju kod lidera na tabeli, doći će na samo pet bodova od Tobdžija, što je i te kako dostižna bodovna prednost.
Nažalost, u prošlom kolu je Junajted propustio da upiše peti vezani trijumf i to pošto je ova ekipa remizirala na gostovanju kod Kristal Palasa (1:1), a sve to nakon primljenog pogotka u prvom minutu sudijske nadoknade.
Na gostovanjima je do sada klub iz Mančestera odigrao deset mečeva i ostvario pet trijumfa, dva remija i tri poraza.
Za kraj, kada su izostanci u pitanju, Ten Hag za ovaj duel sa liderom na tabeli neće moći da računa na Kazemira, Daloa, Van de Beka, Grinvuda, Sanča, Tuanzebea, dok je Martijal pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Na tri poslednja međusobna susreta između Arsenala i Mančester Junajteda palo je ukupno trinaest golova, a sva je prilika da nas i ovog puta očekuje goleada, iako je ulog ogroman, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu u Meridianu 1.71.

Lider na tabeli igra zaista sjajno na domaćem terenu, i na osam odigranih susreta ne zna za poraz, a mišljenja smo Arsenal ni na ovom susretu neće doživeti poraz, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 1X&3+ uz fantastičnu kvotu u Meridianu 2.25.

Za kraj, nekako je najrealnije da i jedna i druga ekipa na ovom susretu postigne makar po jedan pogodak, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.