Najava i analiza: Bundesliga, 17. kolo: Nemci rade vanredno, čeka li nas ponovo vatromet golova?

Dugo smo čekali na povratak Bundeslige, a sada ćemo u samo desetak dana imati tri kola na meniju. Vanredno se igra u utorak i sredu, a već u petak startuje redovno. Pred nama je 17. kolo, poslednje u prvom delu sezone. Jedini pravi derbi igra se u Frajburgu gde se sastaju dve ekipe koje dele drugu poziciju, Frajburg i Ajntraht. U prvom kolu odigranom u 2023. godini pala su čak 42 gola, 4,67 po meču, što je apsoluni rekord u ovom prvenstvu. Kvote iz najave bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Šalke – RB Lajpcig – 2 @ 1.60 u Meridianbet

Izgleda da Šalke nije dobro iskoristio pauzu u prvenstvu koja je bila duža nego ikad. Loš niz jesenjih rezultata nastavili su u subotu u Frankfurtu gde su izgubili sa 3:0. Držali su se odbro do finipa meča, imali samo gol zaostatka, ali su kasnije primili još dva. Da sve bude gore sada u Gelzenkirhen dolazi Lajpcig koji je znatno popravio formu u drugom delu jeseni. Da su Bikovi ambicizni potvrdili su u premijernom meču u voj godini pošto su sa šampionom Bajernom odigrali 1:1, a mogli su lako i do pobede. Lajpcig je trenutno peti, njihov primarni cilj je novi plasman u Ligu šampiona, a ako se ukaže prilika da ugroze Bavarce sigurno će to pokušati da iskoriste. Na Velstins Areni gosti su apsolutni favoriti a Šalke će bodove za beg sa dna morati da potraži na drugim mečevima. Za dvojku se dobija kvota 1.60 u kladionici Meridianbet.

Bajern – Keln – 1,4+ @ 1.85 u MaxBet

Bavarci su usamljeni na vrhu tabele ali ih prate tri ekipe koje imaju po pet bodova manje. Nije Bajern toliko dominantan kao prethodnih sezona, već imaju jedan poraz i pet remija, a još nije ni polovina prvenstva. Ipak, i to je više nego dovoljno da opet predvode prvoligaški karavan. Sve osim nove ”Salatre”, 11. uzastopne, bilo bi prvorazredno iznenađenje i polako se oseća frustracija kod ostalih klubova u Nemakoj koji ne znaju kako da prekinu vladavinu tima iz Minhena. U prošlom kolu Bajern je osvojio samo bod u Lajpcigu, ali je to jedno od najtežih gostovanja i nikako se ne može označiti kao neuspeh. U Minhen dolazi Keln, na zaključenju prvog dela šampiona, a Jarčevi su jedan od timova koji je obeležio prošlo kolo. Keln je deklasirao Verder na svom Rajn Nekar Energiju. Bilo je čak 7:1 za tim iz Severne Rajne Vestfalije, pa su tako samo na jednom meču dali trećinu ukupnog broja golova u prvih 15 utakmica. Goleadu očekujemo i na Alijanc Areni, a pobeda domaćina ne može izostati. Za 1,4+ koeficijent je 1.85 u kladionici MaxBet.

Herta – Volfsburg – 2 @ 2.44 u CircusBet

Porazom u Bohumu Herta se već posle prve utakmice u 2023. godini preselila u zonu ispadanja. Nije dobro počela godina, a podsetimo da su prošlog proleća tek u baražu uspeli da izbore opstanak u eliti. Žele u Berlinu da izbegnu takav scenario ove sezone, ali moraće dosta da se potrude u drugoj polovini šampionata. Na svom Olimpijskom stadionu Herta je solidna, osvojili su 10 bodova, dok su sa strane doneli samo četiri. Utakmica sa Volfsburgom biće veliki izazov, gosti su u fantastičnoj formi i bet poraza su na poslednjih devet kola, dok su pobedili na prethodnih pet utakmica. Niko Kovač je opstao na klupi Vukova i to se pokazalo kao pravi potez. Loš start je zaboravljen i Volfsburg je već na 7. mestu sa dobrim izgledima da se bori za novi plasman u Ligu šampiona, u kojoj su igrali pre dve godine. Verujemo u nastavak uspešnog niza Vukova, za dvojku se dobija kvota 2.44 u kladionici CircusBet.

Hofenhajm – Štutgart – T12+ @ 1.98 u MaxBet

Samo jedno dobro poluvreme u Berlinu bilo je premalo da Hofenhajm ostane neporažen protiv odličnog Uniona. Istina, ekipa iz Sinshajma je poklekla tek u finišu meča kada je primila tri gola i na kraju čak ubedljivo izgubila. Ostao je Hof u donjem delu tabele, a tamo mu sigurno nije mesto. Meč sa Švanbama je jedan od onih koji se mora dobiti, ali se ne sme prenebregnuti činjenica da su gosti u teškoj situaciji i da na svakom meču moraju da traže bodove spasa. Štutgart je 16. na tabeli, ta pozicija na kraju prvenstva donosi samo igranje u baražu, a u ovom timu to žele da izbegnu po svaku cenu. U subotu Štutgart nije usepeo da pobedi Majnc na svom terenu i ta dva izgubljena boda moraće negde da nadoknade. Ne verujemo da će u tome uspeti u Sinshamu, u sedam dosadašnjih utakmica na strani nisu pobedili nigde, pa će teško i ovde. Na poslednjih 11 utakmica između ova dva tima nije pobedio onaj koji je bio gost. Naš predlog za ovaj duel je domaćin daje dva gola. Za T12+ koeficijent iznosi 1.98 u kladionici MaxBet.

Majnc – Dortmund – 2 @ 2.40 u Mozzartbet

Majnc nije baš neki negostoljubiv domaćin, pobedili su samo jednom na svom terenu u sedam odigranih utakmica, ali je i Borusija ove sezone neprepoznatljiva na strani, pa je već sakupila pet gostujućih poraza. Prošlog vikenda Majnc je uzeo važan bod u Štutgartu, dok je Dortmund na svom terenu, u pravoj goleadi, pobedio Augzburg sa 4:3. Nisu Milioneri kadri da se bore za titulu ove sezone, ali je plasman u Ligu šampiona svakako obaveza za tim iz Dortmunda. Majnc je bez pobede na prethodnih pet prvenstvenih rundi, i bio bi zadovoljan i bodom u duelu sa kvalitetnijim rivalom. Za goste je pobeda imperativ, ali su već znali da izgube i na lakšim gostovanjima od ovoga. U pet prethodnih sezona Borusija je pobeđivala u Majncu, pa verujemo da to mogu uraditi i šesti put uzastopno. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.40.

Augzburg – Menhengladbah – GG3+ @ 1.89 u Meridianbet

Augzburg je na pauzu otišao sa sedam vezanih utakmica bez pobede, a tom nizu pridodao je još jednu, onu u nedelju odigranu u Dortmundu. Poraženi su na Signal Iduna Parku od Borusije sa 4:3, ali da se može dobiti neki bod za utisak, svakako su ga zaslužili. Ovako, na tabeli su se spustili do 15. mesta sa 15 bodoba, koliko ima i Štutgart, prvi tim u zoni ispadanja. Oni su tim koji je više prihodovao u gostima nego na svom terenu. Samo jedan trijumf je Augzburg ostavrio na svom stadionu, uz svega pet osvojenih bodova, dok je sa strane doneo duplo više. Njihov rival u vanrednom kolu, Borusija iz Menhengladbaha, igra mnogo bolje kao domaćin, dok na starni još nije nikog pobedila. Oni su u prvom januarskom kolu poraženi od Bajera na svom Borusija parku sa 3:2, kada su pokazali mnogo problema u poslednjoj liniji. Ni Augzburg nije bruljirao u odbrani, pa je jasno da će napadi imati glavnu reč u obvom meču. Naš predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 1.89 u kladionici Meridianbet.

Leverkuzen – Bohum – 1,2+ @ 1.65 u Mozzartbet

Od dolaska Ćabija Alonsa na klupu Farmaceuta ovaj tim se preporodio. Još uvek Leverkuzen nije tamo gde bi morao da bude, u vrhu tabele, ali ne sumnjamo da će se to uskoro dogoditi. Bajer je pobedio na teškom gostovanju u Menhengladbahu, lako je došao do tri gola prednosti, ali je malo zakoplikovao trijumf u finišu kada je primio dva gola. Sada je Leverkuzen vezao četiri pobede u Bundesligi, stigao na 8. mesto sa 32 boda, što je još uvek daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona. I Bohum može da bude zadovoljan svojim rezultatima u prethodnom periodu. Na pauzu su otišli sa dva vezana trijumfa, a u subtu su tom nizu dodali još jedan. Pobedio je Bohum u derbiju začelja Hertu na svom terenu i od tima koji je bio prežaljen, prvi put su napustili zonu ispadanja. Sada moraju da zadrže nivo i pokušaju što pre da krenu ka zlatnoj sredini. Ne verujemo da će na Baj Areni uspeti da urade nešto više, pa predlažemo pobedu domaćina uz bar dva postignuta gola. Za 1,2+ kvota je 1.65 u kladionici Mozzartbet.

Frajburg – Ajntraht – GG @ 1.62 u CircusBet

Kada se sastaju dve ekipe koje su, uz Union Berlin, prvi pratioci lidera Bajerna, to je svakako derbi kola. Međutim, Frajburg u duel sa Ajntrahtom ulazi posle neočkiveno ubedljivog poraza u Volfsburgu. Izgubili su od Vukova sa čak 6:0 i tako doveli u sumnju njihovu formu na početku drugog dela sezone. Frajburg je bio najpijatnije iznenađnje jesenas, uz Union, ali su gubili sve utakmice protiv onih najjačih nemačkih timova, Bajerna, Dortmunda i Lajpciga. Imali su solidan nastup u Evropi, a mogu li ove sezone korak više, odnosno mogu li da izbore plasman u Ligu šampiona, mogli bi da saznamo već posle prvih nekoliko kola u drugom delu sezone. Na zatvaranju prvog dela šampionata u goste im dolazi Ajntraht, tim koji se podigao posle lošeg starta i već je na drugoj poziciji. Ekipa Olivera Glasnera je lako došla do trijumfa nad Šalkeom u prethodnom kolu, a pred odlazak u Frajburg hrabri ih podatak da su posle Bajerna osvojili najviše bodova na strani, čak 14 i da imaju već četiri pobede u gostima, kao i njihov rival Frajburg. Po gol na obe strane morao bi da padne, a za GG kvota je 1.62 u kladionici CircusBet.

Verder – Union Berlin – 2 @ 2.65 u Mozzartbet

Imao je Union gol minusa na poluvremenu meča sa Hofenhajmom u subotu. Pre primljenog gola propustili su da realizuju jedanaesterac i sve je išlo ka tome da će ih promašaj Sibačoa skupo koštati. Ali, ove sezone Berlinci su pokazali jedan novi kvalitet, a to je da nikad ne odustaju. Zato su i mnogo utakmica dobili u samom finišu meča. Uspeli su tako da preokrenu protiv Hofa, dali su tri gola u drugih 45 minuta, a dva poslednja pala su u 89. i 96. minutu. Sa mnogo samopouzdanja putuju u Bremen, gde su na dva dosadašnja odmeravanja snaga protiv Verdera pobeđivali identičnim rezultatom 2:0. Domaćin će imati problem da preboli katastrofu iz Kelna, podsetimo u subotu su na Rajn Nekar Energiju izgubili sa čak 7:1. Sve ono dobro što su ”zeleni” uradili jesenas moglo bi da padne u zaborav ako nastave sa ovako lošim partijama, kakva je bila u Kelnu. Verder je nešto uspešniji na strani nego na svom Vezeru i to bi Union mogao da iskoristi i dođe do novog trijumfa. Pošto se u Frajbirgu sastaju međusobno dve ekipe koje sa njima dele drugo mesto, eto šanse da opet budu prvi pratioci vodećeg Bajerna. Predlažemo dvojku, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.