Tip dana: Barselona – Real Sosijedad: Oba tima blistaju u poslednje vreme! Ko će u polufinale Kupa Kralja?

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč između Barselone i Real Sosijedada u okviru četvrtfinala španskog Kupa Kralja.
Početak susreta na “Kamp Nou” je zakazan za 21h.

Barselona: Ćavijevi puleni gaze sve pred sobom!

Nakon nekoliko veoma uspešnih sezona za Katalonce, prošla je bila blago rečeno za zaborav, pošto Barselona nije uspela da dođe ni do jednog trofeja.
U jednom trenutku je bio upitan i nastup ovog kluba u Ligi šampiona, ali je sredinom sezone na klupu seo Ćavi koji je u velikoj meri zaslužan za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, i drugo mesto na tabeli, što je u jednom trenutku izgledalo kao veoma težak zadatak.
Dosta puta u analizama Barselone smo pominjali da je ovaj klub i pored ogromnih finansijskih problema odradio nestvaran prelazni rok, a prva zvezda je svakako bio Robert Levandovski koji je stigao na “Kamp Nou”, a uz njega je tu bilo još nekoliko veoma interesantnih pojačanja, poput Kundea, Rafinje, Kesija, Kristensena i Alonsa, a sve u cilju do ovaj klub posle pune četiri godine dođe do titule šampiona Španije.
Svakako da su Katalonci imali velike ambicije i u Ligi šampiona, nažalost, španski predstavnik je na kraju završio na trećem mestu u grupi, iza Bajerna i Intera, pa se izabranici Ćavija moraju zadovoljiti sa nastavkom takmičenja u Ligi Evrope.
Veoma zanimljivo je da će im protivnik u šesnaestini finala biti Mančester Junajted, pa nas bez ikakve sumnje očekuje pravi spektakl, i veoma je neizvesno ko od ova dva tima će na kraju doći do prolaska u narednu fazu, pošto i jedna i druga ekipa u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
Što se tiče La Lige, svakako da svi navijači jednog od najtrofejnijih klubova na svetu imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.
U prošlom kolu su Katalonci uz dosta muke slavili na svom terenu protiv Hetafe, a taj meč na “Kamp Nou” je završen rezultatom 1:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Barselona nedavno došla do trofeja u Superkupu Španije i to nakon velikog trijumfa nad Realom iz Madrida, a taj meč u Saudijskoj Arabiji je završen pobedom izabranika Ćavija Ernandeza rezultatom 3:1, i treba biti realan pa priznati da se pitanje pobednika tog susreta ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje.
Trener Barse će posle duže vremena moći da računa na sve raspoložive fudbalere za ovaj okršaj sa Sosijedadom u četvrtfinalu španskog Kupa Kralja, koji igra fenomenalno u poslednje vreme.

Real Sosijedad: Devet vezanih trijumfa u svim takmičenjima!

Godinama unazad Real Sosijedad beleži sjajne rezultate u španskom prvenstvu, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa na kraju zauzela šesto mesto na tabeli i došla do plasmana u Ligu Evrope, što i jeste bio primarni cilj za klub iz San Sebastijana.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba napomenuti da su David Silva i drugari pružali izuzetno dobre partije, što je dovelo do prve pozicije u grupi, koja od prošle sezone donosi direktan plasman u osminu finala.
Direktan rival u borbi za prvo mesto im je bio Mančester Junajted, koji je na kraju imao isti broj bodova kao španski predstavnik, ali je Sosijedad imao bolju gol razliku, i svakako da je za pohvalu što je ova ekipa na šest odigranih mečeva u Ligi Evrope, primila samo dva gola, mada tim sa “Anoete” nije bio previše ni efikasan, jer je postigao deset pogodaka, koliko je između ostalog dao i Mančester Junajted koji će zanimljivo u šesnaestini finala odmeriti snage sa Barselonom, kod koje gostuje Sosijedad večeras u okviru četvrtfinala španskog Kupa Kralja.
Što se tiče La Lige, utisak je da su ambicije čelnih ljudi ovog kluba kako prvenstvo prolazi dobrano porasle, pa je sigurno za razliku od dosadašnjeg cilja – plasmana u Ligu Evrope, ovog puta primarni cilj direktan plasman u Ligu šampiona, što je u ovom trenutku bliže nego ikad.
Naime, trenutno se tim sa “Anoete” nalazi na fenomenalnom trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, ali i isto toliko poena manje u odnosu na prvoplasiranu Barselonu.
Treba napomenuti da su izabranici Imanola Alguasila koji radi sjajan posao na klupi ovog tima, vezali čak devet trijumfa u svim takmičenjima, i sigurno je da je u ovom trenutku Sosijedad klub koji se nalazi u najboljoj formi od svih timova iz španske La Lige.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli bez većih problema slavio na nimalo prijatnom gostovanju kod Rajo Valjekana, a taj duel u Valjehasu je završen pobedom gostiju od 0:2.
Inače, kada su u pitanju partije na gostovanjima, do sada je klub sa “Anoete” odigrao devet mečeva na strani i ostvario čak sedam trijumfa, uz dva poraza.
Za kraj, trener Alguasil ima ogromne kadrovske probleme uoči ovog susreta sa Barselonom, pošto neće moći da računa na Silvu, Sadika, Gevaru, Merina, Solu, Pašeka, dok su pod velikim znakom pitanja Čo i Gorosabel.

Naš predlog

Na prvi pogled se stiče utisak da je ovo jedan veoma zanimljiv, ali isto tako i jako težak meč za prognoziranje, s obzirom da i jedna i druga ekipa pruža sjajne partije u poslednje vreme.
Ipak, zbog eliminacije u Ligi šampiona, deluje da će Barselona poseban akcenat ove sezone staviti na Kup Kralja, zbog čega vam i savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.


Ako se osvrnemo na poslednjih nekoliko međusobnih mečeva ova dva tima u svim takmičenjima, doći ćemo do zaključka da su to bili dueli sa velikim brojem golova, i vrlo lako nas nešto slično očekuje večeras i na “Kamp Nou” pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Za kraj, deluje da bi Barsa bez većih problema mogla i morala da postigne makar dva gola zahuktalom timu sa “Anoete” zbog čega vam savetujemo da odigrate igru D2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.70, što je, složićete se sjajan koeficijent ako uzmemo u obir da je Barselona na četiri poslednja međusobna susreta protiv Sosijedada dala ovom timu neverovatnih petnaest golova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.