Najava i analiza: Bundesliga, 18. kolo: Ajntraht testira šampiona, Milioneri na Baj Areni

Pre dva dana zvanično je okončan jesenji deo prvenstva u Bundesligi a već kreće prolećni. Ove sezone zimska pauza bila je duža nego ikad, takmičenje je prekinuto zbog Mundijala posle 15. kola, pa u drugoj polovini imamo 17. rundi. U 18. kolu najzanimljivije će biti u Minhenu, Bajern je bez pobede u 2023. godini, ali i u komšijskom okršaju u Leverkuzenu u koji dolazi Borusija iz Dortmunda. Kvote su važile u momentu pisanja teksta.

RB Lajpcig – Štutgart – 1/1 @ 1.96 u CircusBet

Švaba nikad nisu pobedile Lajpcig, a pre letošnjeg remija u Štutgartu imali su šest uzastopnih poraza od Bikova. Možda je u ovom trenutku pred njima i najteži zadatak od 2017. godina, trenutka kada je Lajpcig postao bundesligaš. Bikovi su u naletu, u utorak su postigli pola tuceta golova protiv Šalkea u Gelzenkirhenu, ali su Kraljevsko-plavi najslabiji tim lige. Imao je i Štutgart veliku šansu da upiše prvi trijumf u novoj godini. Vodili su u Sinshajmu do 94. minuta, ali su morali da se zadovolje samo bodom u duelu sa domaćim Hofenhajmom. Švabe su an 15. mestu, tik iznad zone ispadanja, ali bi u nju mogli da skliznu već posle ovog kola. Težak zadatak je pred timom iz grada Mercedesa da opstane u eliti, a prošle sezone su to uspeli golom u sudijskoj nadoknadi poslednjeg kola. Takav scenario žele da izbegnu i sve će biti podređeno tome. U Lajpcigu su im male šanse, naš predlog je trijumf domaćina i to 1/1. Za ovaj prelaz u kladionici CircusBet koeficijent iznosi 1.96.

Frajburg – Augzburg – 3+ @ 1.68 u MaxBet

Za domaćina 2023. godina nije počela po očekivanjima. Prethodna je bila sjajna, verovatno najbolja u istoriji, plasman u Evropu i jedno vreme provedeno na čelu Bundeslige, ostvarenje je snova navijača Frajburga. I dalje su u vrhu tabele, doduše na 6. mestu ali samo sa dva boda manje od drugoplasiranog Union Berlina. Remi sa Ajntrahtom u sredu sigurno nije kiks, ali poraz od Volfsburga od 6:0 prošle subote uneo je mnogo nepoverenja u mogućnosti ovog sastava. Frajburg je u prvom kolu novog prvenstva ubedjivo slavio u Augzburgu, sada je njihov rival umnogo boljem momentumu i pored poraza od Dortmunda pre sedam dana. Izgubio je Augzburg na Signal Iduna parku sa 4:3, ali je pokazao da se može ”pobiti” i sa najjačim nemačkim timovima. Samo par dana kasnije, u vanrednom kolu, slavili su minimalan trijumf nad drugom Borusijom, onom iz Menhengladbaha. Augzburg je na 14. mestu, još uvek daleko od zone komfora, pa mu je svako bod veoma bitan. Za meč u Frajburgu predlažemo golove, a verujemo da će ih biti bar tri. Za 3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.68.

Herta – Union Berlin – 2 @ 2.25 u CircusBet

Gradski derbi prestonice već je pomerio klatno ka mnogo mlađem timu po stažu u Bundesligi. Union je, od trenutka kada je kročio među prvoligaše pokazao da ga ne zanima prosečnost i podizao je lestvicu svake sezone više i više. Sada meč sa Hertm dočekuju kao drugoplasirani tim na tabeli sa samo tri boda manje od vodećeg Bajerna. Na drugoj strani Herta je u zoni ispadanja i navijači slavnijeg kluba strahuju da sledeće sezone možda neće ni biti gradskog derbija pošto će se njihovi ljubimci preseli u Cvajtu. Prošlog proleća Herta se spasila u baražu, a ako sad ne poprave formu možda neće stići ni do baraža. Posle dva nova poraza u nastavku sezone pali su na pretposlednje mesto, i samo im Šalke gleda u leđa. Prvo su u subotu izgubili u Bohumu a u utorak ih je u Berlinu sa 5:0 pobedio Volfsburg. Union je osvojio maksimalnih šest bodova u tom intervalu, na svom terenu je pobedio Hofenhajm posle preokerta, a onda i Verder u Bremenu, takođe posle vođstva rivala. U gradskom okršaju Union je favorit i predlažemo njegovu pobedu. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija kvota 2.25.

Hohenhajm – Menhengladbah – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Ni jedni ni drugi nisu nastavili sezonu po očekivanu, Hof je makar uzeo jedan bod iz dva kola, dok se Borusija još nije ”omrsila” u 2023. godini. Posle poraza u Berlinu od Uniona Hofenhajm je očekivao trijumf protiv Štutgarta u svom Sinhshajmu, ali su morali da spašavaju bod u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Ždrepci su upisali dve ”nule”, Leverkuzen je vodio 3:0 u Menhengladbahu pa su uspeli samo da ostvare podnošljiv poraz na kraju, dok u Augzburgu nisu uspeli da daju gol i jedna lopta u njihovoj mreži bila je dovoljna domaćinu za trijumf. Sada je Borusija na 9. mestu i dosta se udaljila od cilja, povrtka u Evropu. Imaju 22 boda i skoro dvocifren zaostatak za prvim timom koji je u zoni plasmana u evropska takmičenja. U prvom delu sezone Borusija je pobedila Menhengladbah sa 3:1, a verujemo da Hof sada može da se revanšira. Naš predlog je jedinica sa kvotom 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Majnc – Bohum – 0-2 @ 2.05 u MaxBet

Bohum se izvukao sa dna i posle katastrofalnog starta sezone mogu da budu zadovoljni trenutnim 16. mestom. jeste da ono na kraju donosi samo plasman u baraž, ali je i to nešto posle svih onih poraza letos kada su im davane minimalne šanse da opstanu u Bundesligi. Još uvek su mnogo bolji na svom terenu nego u gostima gde imaju samo jednu pobedu i čak osam poraza. Taj osmi su doživeli u sredu u Leverkuzenu, ali je mnogo važnije bilo za njih što su pobedili Hertu u subotu. Majnc je maler kola, kada je u pitanju prethodno. Imali su bod u džepu protiv Dortmunda ali su primili gol u četvrtom minutu nadoknade i dođiveli sedmi uzastopni poraz od Milionera na svom terenu. Ipak, taj neuspeh će se brzo zaboraviti u slučaju da pobede Bohum i dodatno odmaknu od opasne zone. U prvom delu sezone Majnc je slavio u Bohumu, ali ponavljamo da je tada Bohum bio u katastrofalnoj formi. Biće tvrd meč, u Majncu ove sezone oada malo golova, a za predlog 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.05.

Verder – Volfsburg – 2 @ 2.23 u CircusBet

Vukovi su malo zakasnili sa ulaskom u formu, a da su samo malo ranije krenuli sada bi bili legitiman kandidat i za Salataru. Možda i sada nije kasno, pogotovo ako tim Nika Kovača nastavi da ”šamara” rivale, kao što t radi već duže vreme. Niz pobeda sa kraja jeseni nastavili su u drugom delu sezone. Pobedili su Frajburg sa 6:0, a samo nešto ”bolje” prošla je Herta i to u Berlinu, 5:0 za Volfsburg. U dva meča, za samo pet dana, njihova gol razlika je 11:0. Vukovi su stigli na 7. poziciju, ali imaju samo četiri boda manje od drugoplasiranog Uniona. Mada je i Bajern na dostižnih sedam bodova, mnogo je realnije da se tim iz grada automobila bori za novi plasman u Ligu šampiona. Verder je, bar nam se tako čini, počeo da popupta, prvo su izgubili 7:1 u Kelnu, a onda ih je na Vezeru pobedio Union. Za povratnika u Bundesligu opstanak je sasvim dobar rezultat za ovu sezonu i to je njihov glavni cilj. Volfsburg je pun samopoutdanji i ide po pobedu na sever zemlje. Za dvojku se dobija koeficijent 2.23 u kladionici CircusBet.

Bajern – Ajntraht – 1x,4+ @ 1.89 u Meridianbet

Samo dva boda osvojio je šampion u dva prethodna kola. Očas posla za leđima im se našlo nekoliko rivala, a jedan od njih je i Ajntraht. I dalje su Bavarci lideri, tri koraka su ispred drugoplasiranog Uniona, dok je ekipa iz Frankfurta na pet bodova zaostatka. Bajern je poraz protiv Kelna izbegao golom Kimiha u 90. minutu. Nisu Bavarci igrali slabo, ali je realizacija zabrinjavajuća, kao da se tek sada prepoznaju problemi posle odlaska Roberta Levandovskog. I pored četiri izgubljena boda u dva kola Bajern je i dalje apsolutni favorit za 11. titulu u nizu. teško je očekivati da neki tim može izdržati trku sa njim, čak i da ova mini kriza potraje. Ustvari, da li je uopšte kriza u pitanju videćemo u meču sa Orlovima. U prvom kolu novog šampionata Bajern je pobedio u Frankfurtu sa čak 6:1, iako je to bio prvi meč Frankfurta pred svojim navijačima posle osvajanja Lige Evrope. Ali, ne zaboravite da je Ajntraht prošle sezone slavio na Alijanc areni protiv Bajerna sa 2:1. Zato izbegavamo samo jedinicu, već predlažemo duplu šansu na domaćina uz standardno dosta golova. Za 1x,4+ koeficijent je 1.89 u kladionici Meridianbet.

Šalke – Keln – 3+ @ 1.80 u Meridianbet

Nisu se Rudari dobro spremili za Bundesligu. Smartrali su u Šalkeu da im se ne može ponoviti tragedija od pre dve sezone kada su morali da napuste elitu. Uspeli su da se vrate posle samo jedne godine, ali sva je prilika da će opet u Cvajtu. i to je najveća opasnost po slavni klub iz gelzenkirhena, to da se u budućnosti neprestano sele iz jednog u drugi rang. Pre samo nekoliko sezona Šalke je igrao u Ligi šampiona, a sada je ”fenjeraš” u Bundelsigi. Imaju samo 9 bodova, a prvi tim iznad crte ima sedam više. Nije to nenadoknadiva prednost, ali sa ovakvom igrom i rezultatima Šalke je sigurno ne može stići. Lajpcig im je pre nekoliko dana održao čas fudbala na Velstins Areni, bilo je 6:1 za goste, pa je razumljiva strepnja pred dolazak Kelna koji je pobedio Verder sa 7:1 i za malo slavio u Minhenu protiv Bajerna. Trijumf im je izmakao u 90. minutu, ali je četa trenera Baumgartera na najtežem mestu pokazala svoj kvalitet. U ovom meču nijedan tim ne želi da igra na remi, pa je jasno da golova mora biti. Naš predlog je 3+, a koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.80.

Leverkuzen – Dortmund – GG4+ @ 2.60 u Mozzartbet

Za kraj kola jedan pravi istinski nemački derbi. Na Baj Areni u Leverkuzenu sastaju se domaći Bajer i Borusija iz Dortmunda. Oba tima su, sudeći po rezultatima, u dobroj formi. U dva kola u 2023. godini upisali su pobede, ali nam se čini da su Farmaceuti do njih stigli uz manje napora. U Menhengladbahu su imali prednost od 3:0, da bi domaćin uspeo da smanji na 3:2 u finišu, a protiv Bohuma su kontrolisali igru i rezultat svih 90 minuta za trijumf od 2:0. S druge strane Milioneri su se namučili sa Augzbrgom koga su pobedili sa 4:3, a do pobede u Majncu stigli su golom u poslednjih sekundama nadokande. Zahvaljujući jesenjim rezultatima Dortmund je na 5. mestu, tri pozicije su bolje plasirani od Leverkuzena, a sakupili su sedam bodova više. U prvom kolu, kada su se sastali na Signal Iduna Parku, Milioneri su slavili minimalnim rezultatom, ali su na dve prošlosezonske utakmice viđene goleade sa dva puta po sedam golova. Pobeđivale su ekipe koje su gostovale. Ni sada domaći teren ne znači mnogo i treba očekivati pravi fudbalski spektakl. Naš predlog je GG4+ za koji se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.